6 weken bij ons
Blijf op de hoogte en volg Familie
26 November 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Luan is vandaag 6 weken bij ons en wat gaat die tijd snel. Ik heb al eerder geschreven dat de tijd in China voor ons gevoel heel lang duurde (in positieve zin hoor) en zo voelt het nu ook voor de tijd die we in Nederland zijn. Dit lijkt ook wel een eeuwigheid! En wat een geweldige tijd is het!
Weet je wat zo bijzonder aan die 6 weken is? Dat is alles wat hij geleerd heeft in deze toch wel hele korte tijd. Want zeg nou zelf wat is 6 weken! In deze 6 weken kreeg hij een papa, mama en broer erbij. In deze 6 weken zag hij 5 hotelkamers van binnen. In deze 6 weken vloog hij voor het eerst. In deze 6 weken veranderde hij van de ene op de andere dag van omgeving. In deze 6 weken leerde hij zoveel Nederlandse woordjes al. In deze 6 weken heeft hijl zo goed geleerd om aan te geven wat hij wel en niet wil. In deze 6 weken heeft hij al zoveel mensen een vrolijke glimlach geschonken. In deze 6 weken maakte hij kennis met Sinterklaas en een Nederlands ziekenhuis. Eigenlijk is het teveel om op te noemen wat hij allemaal geleerd heeft en al kan. Het is geweldig en wij bedanken hem dan ook dat hij het vertrouwen in ons heeft om zich te ontwikkelen en te laten troosten door ons. Elke dag is het weer een feest om hem naast ons te zien liggen en hem wakker te zien woorden. Elke dag is het weer een feest als hij Timo op de trap hoort en hem roept. Elke dag is het weer een feest als hij lol heeft, als hij een nieuw woordje laat horen, als hij zichzelf laat troosten als je liefde toont!
Vandaag had ik zo'n moment dat ik even terugkeek naar de afgelopen jaren. Jaren die best zwaar zijn gevallen toen we probeerde om zwanger te worden via IVF omdat de natuurlijke weg niet lukte. Zwaar omdat mensen om je heen wel zwanger werden. Zwaar om het besluit te nemen om te stoppen met het medische circuit. En uiteindelijk het besluit om voor adoptie te gaan. En o soms denk ik weleens hadden we dat maar eerder gedaan. Dan had mijn lichaam en wij niet zo hoeven te leiden door al die hormonen.
Maar ondanks het wachten en dat alle stappen van het proces naar jou ook pittig waren op z'n tijd is het het wachten waard geweest! Want wat ben je toch een mooi manneke en wat zijn wij Hem dankbaar dat we 2 van die prachtige kinderen hebben. Zo verschillend maar beide zo mooi!
Toen wij wisten dat Luan onze zoon zou worden, hebben veel mensen gezegd waar begin je aan een kind van bijna 5 jaar. Wow wat pittig zeg; 5 jaar! Hoe ga je dat doen met de taal, met de hechting, met zijn special need? Knap hoor dat jullie dit gaan doen? Gaat hij meteen naar school toe dan? Heel reële en soms ook bijzondere (mooie)vragen.
Ik denk dat de kracht bij ons als gezin zit, in het feit dat we rustig en geduldig blijven, regelmaat en structuur geven en vooral veel liefde en geborgenheid. Vanuit die basis is Luan zich gaan ontwikkelen en stond hij open om nieuwe ervaringen aan te gaan en nieuwe dingen te leren. Elke dag maar weer. Daarnaast is het natuurlijk heel knap van hem dat hij ons vertrouwt en hij zo open staat voor onze liefde. En dat hij keer op keer de energie heeft om opnieuw iets te leren.
Speciaal voor jou
Liefde geduld en geborgenheid
3 woorden die jou door de dagen heen leidt
Zo mooi dat jij ons toelaat in je leven
Waardoor wij jou veel liefde kunnen geven
Liefs van ons
26 November 2012 - 21:59
Marjon:
ieder kind verdient een uitgestoken hand......een hand die jou leidt, begeleidt en als het moment daar is een hand die jou loslaat..... ieder kind heeft recht op liefde, warmte, geborgenheid, vertrouwen, acceptatie, een veilige thuishaven......wat ben ik ontzettend blij dat luan dit grote geluk heeft gevonden en dat jullie hem dit geluk kunnen geven.
6 weken is luan al in jullie midden......en kijk eens waar jullie nu staan met elkaar. een prachtige basis hebben jullie met elkaar gevormd, een basis waaruit jullie verder kunnen....
weer een prachtig verslag, wat ik met ontroering heb gelezen.
liefs marjon -
26 November 2012 - 22:42
Tineke Verloop:
Hoi alle vier,
Ik heb vandaag jullie kaartje van Luan op de Zeester gezien. Erg mooi en aangrijpende woorden erbij. Maar waar iedereen hartelijk om moest lachen is die vette knipoog van Luan! Erg leuk gedaan.
Tinus -
27 November 2012 - 08:00
Vermist:
Lieve Daan en je mannen,
Het proces van al die jaren, voordat jullie Luan in jullie armen mochten sluiten is op sommige momenten zeer heftig geweest. Dit zal je, altijd met je meedragen en een plekje moeten geven. Het vertrouwen in de toekomst, jullie geloof in god en in elkaar heeft ervoor gezorgd dat jullie nu als zes weken mogen genieten van jullie geweldige zoon en broertje. En hij had het niet beter kunnen treffen. Een liefdevol warm gezinnetje, super opa's en oma's, lieve ooms en tantes en vele andere mensen welke om hem geven.
Dikke knuffels uit huize Vermist.
Ook ik kreeg een brok in mijn keel toen ik je verslag las. Maar heb de jaren hiervoor, ook regelmatig intensief met je beleeft. Je bent een .......Vriendin x