Eerste kerstfeest - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Eerste kerstfeest - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Eerste kerstfeest

Blijf op de hoogte en volg Familie

26 December 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vanochtend lag je nog heerlijk te slapen terwijl wij ons allemaal om ste beurten gingen douchen. Uiteindelijk heb ik je maar wakker gemaakt wat je veel moeite kostte. Op een gegeven moment ging je weer liggen en wilde je verder slapen, maar ja dat kon niet want we gingen naar de kerk. Uiteindelijk kroop je uit bed en na een natte washand heeft mama je aangekleed en zijn we naar beneden gegaan. En wat zagen we daar onder de kerstboom?! De kerstman was langs geweest en er lagen cadeautjes. Je ogen begonnen te glunderen en te stralen en al snel begon je de cadeautjes uit te delen. "Een voor mama, nee lieve schat de cadeautjes zijn voor jou en Timo." Snel riep je Timo erbij en werden de cadeautjes verdeeld en uitgepakt. Wat een feest en wat een blije gezichten! Maar toen was het toch echt tijd om te ontbijten en daarna om naar de kerk te gaan.

Tijdens de kerkdienst vermaakte jij je in de crèche ruimte met de keuken en de kassa en je grote broer hielp je als je dat vroeg. Na de kerk thuis koffie gedronken en nog effe gedanst op Jan Smit. Je heupen wiegde er weer flink op los en hè hè eindelijk was het zover! We gingen naar Zwolle! "Jippie!" was jouw reactie. In de auto heb je een klein tukje gedaan en eenmaal in Zwolle ging je lekker spelen. Je vermaakte je prima met al het 'nieuwe' speelgoed en heel soms werd er zelfs een klein beetje samen gespeeld maar voornamelijk was het naast elkaar. Heerlijk om je daar op het speelkleed te zien spelen met je nichtje en neefjes. Iets waar ik lange tijd op gewacht heb en nu is onze droom uitgekomen!! Ik voelde me echt intens gelukkig daarbij.
Je genoot 's avonds van de kippenpoten die oma gemaakt had. Dat had ze goed gedaan; volgens jou! Na nog een lekker ijsje toe, wat je zelf mocht versieren, was het toch echt tijd om te gaan slapen. In de studeerkamer lag je bedje en met mama naast je bedje viel je al snel in een diepe slaap. Wat kunnen we terug kijken op een mooie eerste kerstdag met degene die ons lief zijn.

Eerste Kerstdag

en te geven
zodat we
samen kunnen delen:
delen, datgene
wat God ons dagelijks geeft.

ik heb een droom
een mooie droom
een droom, die
waarheid kan zijn
waarheid omdat
het Kind werd geboren
Het werd geboren voor ons.

voor ons
zond Hij
Zijn eigen Zoon
Zijn enig geboren Zoon
opdat een ieder
die in Hem geloofd
niet verloren gaat
maar, het eeuwige leven hebbe.
een droom
die daardoor
werkelijkheid kan zijn.

• 26 December 2012 - 17:21

Maja:

Liefde heeft geen tijd
    Overal staan lichtjes,
    die met kerst branden kunnen.
    Omdat we het moment van kerst,
    iedereen de warmte gunnen.

In alle plaatsen van de wereld,
    staat een ster gelijk.
    Iedereen verdient dan liefde,
    dat is binnen handberijk.

Dat soort liefde,
    geven mensen.
    Door een kaart,
    met het beste te wensen.

Maar ik vind,
    dat je elke dag van het jaar.
    Klaar moet staan,
    voor jezelf en voor elkaar.

Ik vind liefde,
    heeft geen vaste tijd.
    Weet daarom ook,
    dat ik het niet vermijd.

Heel misschien,
    dat deze tekst je iets doet.
    Dan kan ik je steuntje zijn,
    je vertrouwen en je moed.

Weet ook na kerst,
    blijft het lichtje aan.
    Als je mijn woorden gelooft,
    zul je er nooit alleen voor staan.

Liefde en geluk,
    geluk en licht.
    Licht en vertrouwen,
    maakt een vrolijk gezicht.

Liefs Maja

• 26 December 2012 - 17:58

Opa Leiderdorp:

Brief voor mijn kleinzoon Luan

Lieve Luan

Alweer een ervaring toegevoegd aan je wondere wereld. Je eerste kerstfeest. Misschien nu nog een feest met kerstbomen, lichtjes, cadeaus, lekker eten, gezelligheid, .... Pas later zul je echt begrijpen waar het met kerstfeest echt over gaat. Ik weet zeker dat het kerstfeest dan nog meer inhoud zal krijgen.

We vonden het super om als oma en opa met alle kinderen en kleinkinderen kerstfeest in Zwolle te vieren. Wat een fantastische ervaring dat we kunnen zeggen YES ....feest met z'n allen. Allemaal geweldig bedankt...!

Kerstfeest is ook een moment om te mijmeren en dat deed ik over jou Luan. Zo maar even toen je even rustig op mijn schoot zat:

Lieve Luan

Ik houd je kleine handjes in mijn grote handen
    en dwaal met mijn gedachten naar een heel ver toekomstland
    Je kleine handjes, ze lijken soms zo hulpeloos en teer
    later zullen zij veranderen, zijn dan niet zo stuurloos meer

Ik denk...
    Als hij later groot is, hoe zullen dan zijn handjes zijn?
    Worden zij dan tot een zegen, voor veel mensen groot en klein?
    Zijn het dan zachte handen door iedereen bemind?
    En zullen zij - net als de mijne - eens koesteren een eigen (klein)kind?

Ik weet....
    Ik hoef me geen zorgen te maken hoe het later met hem gaat
    Zolang hij die handjes door zijn hartje leiden laat
    Daarom Luan, leg ik je handen en je levenslot
    Veilig in de handen van ons beider God

• 27 December 2012 - 11:14

Marjon:

Een droom is werkelijkheid geworden, een droom waar jullie zolang op hebben moeten wachten: Kerstmis vieren met z'n vieren, omringd door lieve familieleden. Wat moeten dit bijzondere dagen zijn geweest. Geloof, hoop en liefde komen deze dagen samen.
    Ik wil jullie heel graag nog iets meegeven:

Kersttijd is de tijd om;
    na te denken
    rust te nemen
    aandacht te schenken
    te genieten
    en te dromen
    uit te kijken
    en te plannen
    2013 wordt het jaar
    jullie gaan het absoluut maken met elkaar

Jullie weten als geen ander dat je moet blijven hopen, dat je moet blijven dromen. Het heeft jullie heel veel jaren van pijn en verdriet gekost, maar nu voert de vreugde de boventoon. Al die jaren zullen heel langzaam een plekje moeten krijgen, maar deze jaren hebben er ook voor gezorgd dat jullie zijn wie jullie nu zijn, dat jullie staan waar jullie nu staan en dat jullie gezin nu is wat het is. Ik ben me er wel van bewust dat dit niet voor iedereen opgaat, maar ik richt dit natuurlijk naar jullie:

Droom maar, geef maar door,
    vertel het aan elkaar.
    Pak het op en zeg het voort
    en geloof ik wat je hoort.
    Dromen worden waar.

Liefs Marjon