Precies een jaar geleden
Blijf op de hoogte en volg Familie
09 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Precies een jaar geleden
Precies een jaar geleden hadden we vandaag onze intake bij Kind&Toekomst. Ik had toen niet kunnen bedenken dat we nu onze Luan zouden hebben rondlopen. Mede omdat we ook de deur destijds uitgingen met een hoop "huiswerk". Wat gaat de tijd toch snel. ........... En wat dacht ik daar toen anders over. Want wachten, wachten en nog eens wachten was toen het centrale thema in onze leven. Elk stapje bracht ons dichterbij jou toen, maar o wat gingen sommige stappen toch langzaam!
Ik weet dat er vandaag weer een vliegtuig vertrokken is richting China met daarin ouders die hun kindje op gaan halen. Ik weet als de dag van gisteren nog te herinneren hoe wij ons voelden en regelmatig blik ik nog terug op die bijzondere mooie reis. En dag in dag uit ben ik Hem dankbaar dat Hij jou op ons pad heb gebracht. Want wat een liefde en leven breng jij samen met je grote broer in ons gezin.
Vannacht rond half 4 werd je huilend wakker. Troosten in je bedje lukte niet maar op schoot bij mama wel. Na ongeveer 10 minuten je in je bed gelegd en hand in hand zijn we in slaap gevallen. Rond half 8 was je weer wakker maar dat vond mama toch echt te vroeg en nadat we even geplast hadden, heb je bij mama verder geslapen tot half 10. Lekker hoor we nemen het er gewoon nog even van want vanaf volgende week gaan we het schoolritme oppakken en dat betekent voor jou, maar ook voor mij, vroeg uit de veren.
Na het ontbijt en koffietijd zijn we naar boven gegaan en heb je lekker in bad gespeeld terwijl mama douchte en wat huishoudelijke klussen deed. Eenmaal beneden heb je lekker gespeeld, totdat papa en Timo thuis kwamen. We hebben gezamenlijk geluncht en daarna heb je o.a. gekleurd aan je tafeltje terwijl mama en papa geïnterviewd werden over adoptie en hechting. Toen deze jongedame weg was, heb je bij mama aan de tafel gespeeld met je stempelset, walkie talkie, foto's gekeken en getekend. Kortom je vermaakte je prima. Aan het eind van de middag ben je met papa boodschappen ("centjes betalen" zoals je het zelf noemt)gaan doen en heb je Timo opgehaald die bij een vriendje gespeeld had.
Toen je thuis kwam, heb je gefietst op een klein fietsje met zijwielen. Ik denk dat als we veel oefenen je snel wegrijdt hierop ondanks dat je wel al een aantal keren viel en het je veel energie kost. Eenmaal binnen werd ik vrolijk door je begroet met een "hallo, mamma. Daar ben ik weer!" En een dikke kus! Wat wil je nog meer als mama! De rest van de middag vermaakte je met spelen en na het eten werd er natuurlijk nog en gezongen en gedanst.
Boven bij het tanden poetsen viel je helaas en kwamen de tranen die uiteindelijk nog zo'n drie kwartier lang bleven stromen. Wat een verdriet. Je liet je lekker troosten door mama en kroop lekker tegen haar aan. Vertellen wat er aan de hand was, lukte je niet echt. Je kwam niet verder dan de val bij het poetsen. En dan kwam er ook weer een tranenvloed. Uiteindelijk werd je war rustiger en kon ik je in je bedje leggen en viel je moe die avond in slaap.
Vanmiddag zat ik op de Ipad op you tube te googlen op nummers van Reni en Elisa Krijgsman. Daar kwam ik het nummer tegen wat ik veel draaide een aantal jaren terug “Als het leven soms pijn doet”. Ik haalde veel troost uit dit nummer. Maar ik kwam ook onderstaand nummer tegen van hun en de tekst sprak mij heel erg aan. De boodschap die ik Luan wil geven en probeer mee te geven nu in zijn korte leventje bij ons!
Ik zal er voor jou zijn
Ik zal er voor jou zijn
Kindje, jij hoort bij mij
Ik wil dat je weet dat je veilig bent
en dat je altijd beschermd zult zijn
Ik bid echt dat God in jou
Zijn plannen voltooien zal
Hij wil zich aan jou openbaren
omdat Hij zoveel van je houdt.
Jij bent door God zo uniek geschapen
Heel jou wezen is door Hem bedacht
En telkens voordat wij gaan slapen
Dan bidden wij heel zacht
Dat je dromen zult dromen die God je geeft
Zodat je Hem echt kennen zal
Wees gerust mijn kind, je wordt door Hem bemind
Hij blijft altijd heel dicht bij jou.
En wees niet bang dat je zult falen
Jij bent groot in Gods koninkrijk
Want ook jij hebt speciale gaven
Waarmee je zegen van God verspreid
Iedere keer als ik je praten hoor
En ‘k zie de lach op je gezicht
Ervaar ik telkens weer; ‘dit wonder van de Heer
Is echt gewild in ons gezin’.
Ik ben er voor jou in al jouw moeite en verdriet
Wanneer je op je eigen benen moet gaan staan
En weet dan heel diep in je hart dat ik altijd voor jou kies
Jij bent gewild vanaf het begin
Ik ben nooit ver bij jou vandaan.
Ik zal er voor jou zijn …
(Tekst: Reni en Elisa Krijgsman)
09 Januari 2013 - 21:27
Gerrie En Eddy:
Lieve kinderen en kleinkinderen,
Wat een mooi journaal van deze bewogen dag met een traan en een lach.
Steeds blijft er die vraag: Luan waarom huil je nu? Wat voel je, wat denk je?
Fijn dat jullie nu nog te tijd hebben om de hele dag met elkaar op te trekken, natuurlijk met Timo en Lo er vaak bij.
Een jaar geleden de start met Kind en Toekomst.
Inmiddels met Luan er bij en hem helpen met zijn toekomst, wat een verschil en wat een fijne ontwikkeling.
En wat wij als grootouders zo bijzonder vinden, dat is dat we het van dichtbij mogen meemaken.
Bedankt weer voor het mooie verslag en het prachtige lied. Bedankt ook dat je telkens schrijft dat jullie geloof daar alles mee te maken heeft.
Liefs , oma en opa Slofstra.
10 Januari 2013 - 00:08
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Hoi lieve vrienden,
Precies een jaar geleden, zaten wij in gedachten bij jullie op die 9e januari!! Die middag heb ik Timo van school gehaald en waren jullie pas ruim na het eten weer terug in Noordwijk. Wat een hoop indrukken hadden jullie bij je en wat een berg huiswerk was er te gaan doen. Al met Oud en Nieuw hadden we het er toen over....zou 2012 jullie jaar worden? Wat is het toch omgevlogen dat jaar, al die bergen huiswerk, nou, daar hebben jullie je flink in vast gebeten. Vele afstreeplijstjes kwamen er. Steeds kon er weer iets worden doorgestreept. Wat een geregel, pfff....nooit was iets teveel en hadden jullie een enorme drive door verlangen naar een adoptiekind. Wachten, wachten, en wij hebben met jullie meegewacht! Wat is 2012 , ook al waren daar ook moeilijke momenten, toch fantastisch afgesloten en bezegeld met een prachtig mannetje!!
Bijzonder, Daan, dat je vandaag precies dat lied tegenkwam, wat een mooie tekst! Schrijven die Reni en Elisa Krijgsman soms speciaal voor jou?? Wat mooi, dat ze je met hun tekst konden steunen in moeilijke tijden, en wat bijzonder nu, dat ze precies die boodschap in een lied schreven, die jij uit wilt dragen naar Luan.....
Dikke kus,
Bianca
10 Januari 2013 - 08:15
Vermist:
Een jaar 365 dagen en wat gaat het dan plotseling snel. Wat Bianca al benoemde, oud en nieuw 2012 hadden we het erover en nu hebben jullie het nieuwe jaar ingeluid met jullie Luan.
2013 Weer een jaar met 365 dagen en iedere dag zal dit jaar een herinnering geven. Maar herinneringen welke te maken hebben met jullie gezin als klavertje vier. Ook dit jaar zal er veel geregeld moeten worden en zullen de gelukkige momenten, soms afgewissled worden met onzekere of verdrietige momenten. Maar de basis welke jullie nu hebben gelegd, zal een mooie toekomst geven.Jullie zullen er zjn voor elkaar, Timo en Luan. En wij zullen erweer voor jullie zijn als vrienden.
Liefs de Vermisten xxx
10 Januari 2013 - 09:30
Marjon:
Wat is er toch ontzettend veel gebeurd afgelopen jaar. Uiteindelijk is jullie allergrootste wens in vervulling gegaan en konden jullie 2012 afsluiten met z'n viertjes. Een heel nieuw jaar voor de boeg, een jaar die jullie ingaan met z'n viertjes, een jaar waarin jullie verder gaan werken aan jullie prachtige bouwwerk, een jaar, waar jullie ook tegen aan gaan lopen, jullie het gaan redden samen met familie en vrienden, een jaar wat ook zeker bol zal staan van mooie en gelukkige momenten, een jaar waarin jullie je gesterkt zullen voelen door jullie geloof:
Door Zijn oog gezien
door Zijn hand gevormd
naar Zijn beeld geschapen
in Zijn hart geborgen
Luan is op alle fronten THUIS.
Liefs Marjon