Eigengereid oftewel eigenzinnig, eigenwijs en nee. - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Eigengereid oftewel eigenzinnig, eigenwijs en nee. - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Eigengereid oftewel eigenzinnig, eigenwijs en nee.

Blijf op de hoogte en volg Familie

20 Februari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Ja, ja jij had een eigengereide dag vandaag! Vanochtend werd ik rond 6 uur wakker van iemand die lag te zingen. Ik dacht even dat jij het was, maar nee het was Timo die zijn Ipod aan had, weliswaar met oordopje, maar hij zong hard mee met Sandra van Nieuwland. Later zei hij dat hij er echt niks aan kon doen en helemaal in het nummer zat!
Jij lag nog heerlijk te slapen en werd rond half 8 wakker. Samen met Timo slopen jullie weer naar de huiskamer en een half uurtje later kropen wij ook uit bed. We hadden een relaxte start van de dag. Jij wilde met papa mee om brood te halen en ging eerst nog even onder de douche. Of was het bad? Je stopte namelijk stiekem de stop erin om zo een bad te creëren. Nadat papa klaar was, heb ik je snel aangekleed en samen met papa ging je op stap om brood te halen. Eenmaal in de winkel wilde je alles (banen, snoep, drinken, etc.) mee “papa, deze mee”, “papa deze centjes betalen” Niet 1 keer maar wel tig keer kreeg papa dit te horen. En als je dan nee kreeg te horen dan zette je een gezicht op!!!

Eenmaal in het huisje hebben we lekker gegeten met een heerlijk gebakken ei erbij. Voor mama een speciaal Chinees eitje! Ja, ja die kan papa echt mama en wat daar zo bijzonder aan is………….. In China; in Beijing nam ik dit eitje bij het ontbijt. En Lo heeft gekeken hoe de kok die maakte en maak die nu voor mij. Echt heerlijk en altijd een moment waarop we terug denken aan die geweldige tijd. Bij het ontbijt was je lekker eigenwijs. Veel was “nee” of je wilde het net even anders als ik zei. Maar we kwamen er elke keer weer uit hoor.

Na het ontbijt zijn we boodschappen gaan doen in Eersel. Timo wilde van zijn eigen geld een step kopen dus dat betekende een bezoek aan de speelgoedwinkel. In de speelgoedwinkel ging het er hetzelfde aan toe als vanochtend in de winkel op het park. “mama deze mee?” “mama deze kopen!” “mama Luan deze hebben” “mama deze centjes betalen” “mama deze mee?” “mama deze kopen!” “mama Luan deze hebben” “mama deze centjes betalen” Echt om de drie stappen wees hij wel wat aan en van stoppen was geen sprake. Ja, wat moet je dan zeggen als je al van alles geprobeerd heb? Helemaal niets dus en maar praten over andere dingen om hem wat af te leiden. Timo koos al snel een mooie space scooter uit en Luan kreeg de ark van playmobil. Nou ja kregen het was van hun eigen geld en bonnen! Beide mannen blij en natuurlijk geen zin meer om nog meer winkels te bezoeken. Maar de volhouder wint dus nadat alles in huis was, zijn we terug gegaan naar het park waar natuurlijk alles werd uitgepakt en uitgeprobeerd.

Hierna zijn we naar het zwembad vertrokken waar weer diverse rondjes langs de verschillende glijbanen en zwembaden gedaan werd. De wildwaterbaan was favoriet en jij wilde per se dit zonder hulp doen en voorop. Man man wat baalde jij ervan toen Timo jij inhaalde of toen papa je hielp. Je gezicht sprak boekdelen. Uiteindelijk heeft mama Timo mee genomen naar de glijbaan en kon je twee rondjes samen met papa door de wildwaterbaan zonder dat je ingehaald werd door wie dan ook. Maar ja toen wilde je nog van de glijbaan en nog een keer van de glijbaan en als het dan even niet ging zoals je wilde……………..…….. dan…….
Ach, ja het was het centrale thema vandaag! Ook bij het uit het zwembad gaan, bij het aankleden en teruglopen naar huis was je lekker eigenzinnig. Eenmaal thuis ben je lekker gaan spelen met je boot en werd je gezichtje steeds witter. Wat was je moe. Papa bakte snel pannenkoeken en met moeite at je 1 pannenkoek met spek en appel op. Daarna heeft mama je snel omgekleed, tandengepoetst en toen je bedje in waar je heel snel sliep.

• 20 Februari 2013 - 21:03

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Wat herkenbaar. Ook hier hebben wij een heel eigenwijs mannetje rondlopen die graag wil dat alles gaat zoals hij dat in zijn koppie heeft. Helaas gaat die vlieger (meestal)niet op en dan is ie dus boos.
    Gaat vanzelf weer over.

Geniet nog van de laatste dagen.

Lieve groetjes,
    Marlou

• 20 Februari 2013 - 21:50

Thomas Den Hertog:

Stoere binkies,vertrouwd wandelend op een bospad.Prachtig om te zien,ga welgemoed voorwaarts.
    met vriendelijke groetjes uit Gouda.

• 21 Februari 2013 - 07:57

Vermist:

Ach ja na een aantal dagen vakantie, ga je er aan wennen en dan kun je wel eens een dag hebben dat je alles na je hand wil zetten. Helaas Luan, heb jij een mama die daar niet in trapt. Je kunt het vandaag weer proberen ......maar ook dan zal het niet lukken.
    Fijne dag, Liefs uit huize Vermist

• 21 Februari 2013 - 14:31

Marjon:

Tja, ook op vakantie durft Luan deze kant van zichzelf wel te laten zien. Het kost iets meer energie. Het bederft de vakantiepret in ieder geval niet.
    Geniet nog lekker.

Liefs Marjon