Gesprek met de neuroloog - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Gesprek met de neuroloog - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Gesprek met de neuroloog

Blijf op de hoogte en volg Familie

28 Februari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vanochtend lag je nog heerlijk te slapen, maar toch moest ik je wakker maken en o o o wat kostte je dat veel moeite. Morgen blijf je dan ook maar een dagje thuis om even bij te tanken! Mama besloot je dan ook maar niet te douchen en het te doen met een natte washand vanochtend. Sta je in ieder geval niet te klappertanden als je onder de douche vandaan komt. Na de natte washand lekker ingesmeerd en snel aangekleed. Dit alles natuurlijk wel weer op schoot bij mama. Eenmaal beneden werd je wat wakkerder en kennelijk had je trek want je ontbijtje had je binnen no time op! Echt knap en mama moest dit nieuws natuurlijk horen en hoorde je dit dan ook roepen toen ze onder de douche stond. Heerlijk als je zo trots bent op jezelf en dat ook nog eens wil delen!

Ook toen mama beneden kwam, kreeg ze weer te horen dat je bordje helemaal leeg was. En natuurlijk kreeg je weer een mooi compliment van mama. Eenmaal alle bordjes en glazen leeg op naar boven om tanden te poetsen en daarna op naar school. Je had er weer zin in en had praatjes voor 10 in de auto. In de klas zat je naast de juf, oeps papa vergeten te melden dus helaas geen speelgoed mee, namen we samen de fotomap door. Even begreep je het niet maar na nog een keer uitleg en de foto’s doornemen viel het kwartje dat je 2x ging eten op school en dat papa vanmiddag je uit school haalde. Op schoot verder observeerde je de klas, de kindjes en knuffelde je met mama. Toen de juf begon met zingen kreeg ik een dikke knuf en kus, nog even zwaaien en vervolgens richtte je al je aandacht op de juf. En mama…… die ging richting werk met een goed gevoel. Fijn dat je het zo naar je zin hebt op school.

Je had een prima dagje op school gehad vertelde de juf tegen papa om 15.15 uur. Bij de overblijf was je als eerste klaar geweest met je boterham. Nou je kunt je voorstellen dat mama reuze trots op je was toen ze dat hoorde van papa en las in je overblijf schriftje. Wel had je thuis reuze trek dus misschien moeten we volgende week maar proberen een boterham meer in je brooddoos te doen. Verder had je vandaag op school met de zandtafel gespeeld, in de poppenhoek met wel drie meiden en heeft de juf voorgelezen. Ja, die meiden dat zit wel goed bij jou en ja ik geef ze geen ongelijk met dat lekkere koppie van je! Tegen mama vertelde je ook nog dat je gekleurd had. Maar het belangrijkste was dat je een prima dagje weer gehad had! En dat is wat moeders toch graag horen. Bij papa thuis heb je lekker banaan gegeten en wat gedronken. Het duurde even voordat je tot spelen kwam, kennelijk vond je het interessanter wat papa aan het doen was en daarnaast wilde je ook van alles en nog wat. Uiteindelijk ben je gaan spelen met het AH keukentje. Je had het rijk alleen aangezien Timo heerlijk aan het spelen was op het schoolplein bij school. Mama was daar nog aan het werk en Timo wilde dat graag. Jij vond dit alles prima. Toen mama belde naar papa om haar en Timo op te halen kreeg ik je nog aan de telefoon en vertelde je dat je banaan en fruitshoot op had en mama lang weg was. Heerlijk om te horen dat je mij gemist had want dat had ik jou ook!

Samen met papa kwam je mij ophalen en ik werd begroet met een dikke kus en knuffel en wederom de woorden “ mama, langgggggggg weg” en je duidde hoe lang nog even aan met je handen. En ja voor jou is dat natuurlijk wennen want mama was er altijd, maar 1 ding is zeker mama’s werkweek zit erop en morgen zijn we lekker een dagje samen. Jij kan zo lekker bijtanken en even tot rust komen en mama kan lekker genieten van jou! Lekker ouderwets.

Eenmaal thuis heb je nog samen met Timo zijn knikkers geteld, nou ja tellen het was meer herrie maken met de knikkers in de bak. Papa en mama konden elkaar niet eens meer verstaan. Gelukkig ging je samen al snel met Timo heel lief op de bank filmpjes gaan kijken op de Ipad. Het avondeten ging er lekker in en was reuze gezellig. Timo en jij zongen erop los, de knipogen en gekke bekken trekken vlogen over de tafel. Wat een lol hadden we met elkaar. Maar daarna was het toch echt de hoogste tijd om te gaan slapen. Terwijl jij je omkleedde hing mama de Puk&Pelle poster op de deur en de mooie Mickey Mouse tekening die Manon gemaakt had op het schoolbord (nog bedankt Lieve Manon daarvoor!). Je was helemaal blij ermee en een lief “dank je wel mama” kreeg ik weer te horen. Wat ben je toch een lieve schat! Snel tanden poetsen en toen even lekker geknuffeld en gezoend, maar toen was het toch echt tijd om te gaan slapen. Neus aan neus wilde je liggen met grote Mickey en zo ben je heerlijk in slaap gevallen.

Nu naar het telefoontje van de neuroloog: het komt erop neer dat we binnen nu en 3 weken een oproep krijgen bij de orthopeed voor een foto en onderzoek. Als we dan in het ziekenhuis zijn, moeten we gelijk lopen langs de balie bij afdeling neurologie. Zij sturen ons dan door naar een oefen mri scan. De neuroloog wil graag een scan maken om zo zijn spieren nog beter in beeld te krijgen en te kijken of er bijvoorbeeld sprake is van een genetische afwijking en hoe de spieraanhechting is. Als dit lukt dan kunnen we gelijk een afspraak maken voor een mri scan. Afhankelijk van de mri scan wordt er wel of geen biopsie nog genomen van de spier. Zoals ze het nu kunnen zien is er sprake van een spierzwakte die niet erger wordt. Revalidatie zal alleen maar gericht zijn op hoe hiermee om te gaan. Voor ons nieuws wat we verwacht hadden en dus niet echt van op kijken. Het fijne is dat we later op de ochtend terug gebeld werden met het nieuws dat we a.s. dinsdag al in het ziekenhuis terecht kunnen voor de foto van zijn heupen en lichamelijk onderzoek verder bij de orthopeed. Het is prettig dat er snel actie is en we daardoor ook snel kunnen starten bij het Kinderrevalidatiecentrum.

• 01 Maart 2013 - 07:37

Vermist:

Fijn dat jullie ziekenhuis technisch weer wat wijzer zijn en dat ze het tempo erin houden.
    En top dat Luan het zo naar zijn zin heeft op school en begrijpelijk dat je en mama rustdag in last.
    Geniet ervan vandaag. xxx uit Huize Vermist

• 01 Maart 2013 - 07:49

Marjon:

Even wat langer blijven liggen, even wat langer in je pyjamaatje lopen, gewoon even lekker niks, gewoon weer even ouderwets samen met mama tutten en mama weer een dagje volop genieten van jou.
    Heel veel plezier saampjes.

Liefs Marjon