Een lekker lui pyjama dagje
Blijf op de hoogte en volg Familie
07 April 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Timo sliep lekker uit en jij liet je al om kwart voor 8 horen. Bij papa en mama in bed viel je ook niet meer in slaap en vermaakte je met knuffelen en spelen met papa’s horloge. Wat een mooie gouden momenten zijn dat toch! Uiteindelijk zijn we er maar uitgegaan heel stil om te zorgen dat Timo niet wakker zou worden. Beneden ging je lekker spelen en koos je een rijstewafel om te eten. Later nam je nog een beetje pap. En al snel was Timo ook beneden.
Je vermaakte jezelf die ochtend met kleuren, je pop, kijken bij Timo, mama helpen en je keukentje. We hadden een lui dagje vandaag. Althans de mannen hadden een lui dagje vandaag. Mama vermaakte zich met haar grootste hobby; schoonmaken. Dit keer kreeg de buitenkant van de keuken, de schoenenkast en andere kast een grote schoonmaakbeurt. En nee het is niet mijn hobby ik bedacht maar steeds dat ik een aantal calorieën van gisteren op deze manier kon verbranden. En ja een aantal want allemaal is echt onmogelijk! Papa was na het ontbijt na Stroe gegaan om daar te gaan tegelen. Timo had zijn huiswerk gedaan en was lekker bezig achter de computer; zijn grootste hobby op dit moment en voor nu oké. Hij had geen zin om naar buiten te gaan en/of iets anders te doen en mama vond het voor nu wel oké. Straks zitten we weer op de camping en dan wil hij niets anders dan buiten spelen. Dus een dagje beeldscherm moet toch geen kwaad kunnen
Uiteindelijk wilde de mannen hun pyjama toch wel omwisselen voor kleren en gingen ze dus voor de lunch gezamenlijk onder de douche. Grote broer hielp kleine broer; heerlijk om te horen wat een lol ze hadden met elkaar onder de douche! Nadat de mannen aangekleed waren, hebben ze beneden lekker geluncht. En toen was het echt tijd voor jou om te gaan slapen. Maar eerst kwamen er nog wat tranen los en dat begrijp ik wel. Want wat een veel indrukken heb je gisteren weer opgedaan, veel gezien en veel gedaan!! En vaak weten we uit ervaring dat je dat verwerkt met wat tranen.
Nadat je traantjes getroost waren, ben je heerlijk gaan slapen en na 1,5 uur werd je wakker. Het duurde nog even voordat je echt wakker was. Je wilde graag muziek luisteren en bleef ook even rustig zitten bij de muziekinstallatie om rustig met “Liedjes rond de Bijbel” wakker te worden. Heerlijk om te zien hoe je daar zat met het liedjesboek in je handen en een beetje heen en weer ging van links naar rechts. Gewoon rustig wakker worden!
Eenmaal wakker ging je met wat drinken aan tafel zitten bij Timo om mee te kijken naar het huis wat hij aan te bouwen was voor jou. Her en der gaf je wat aanwijzingen die Timo er dan wel of niet in verwerkte. Tevens bladerde je Timo’s agenda door en mocht je stickertjes erin plakken. Vooral dat laatste vond je erg leuk om te doen.
Een hoogte punt was papa die weer thuis kwam. Luidkeels werd hij door je begroet en trots liet je hem je stickervel zien en je mooie kleurplaat die je had ingekleurd voor ons. Je was er zelf trots op en terecht want hij was erg mooi!! Waarschijnlijk was je ook bij dat papa er was omdat we lekker chippies gingen eten. Dit had ik je namelijk verteld en chippies vind je wel zo lekker! Je geniet er dan ook volop van en wij genieten daar weer van. Ook van het avondeten genoot je. In eerste instantie vond je de saté niet lekker en keek je verlekkerd naar de kippenvleugels die Timo had. Toen we vroegen of jij die ook wilde, knikte je ja. En o wat zat je daar weer van te smullen. Tussen je twee knuistjes in zo’n pootje, hoofd naar voren en kluiven maar!! Je hele toet en handen zaten er onder, maar je smulde ervan en dat was het belangrijkste! Na het eten was het toch echt tijd om richting boven te gaan. Kennelijk had je niet zoveel zin want op een creatieve manier probeerde je er een beetje onderuit te komen. Maar uiteindelijk waren we dan toch boven en heb je jezelf zo goed als uitgekleed. Met je pyjama heb ik je geholpen en daarna snel tandenpoetsen, zingen en slapen. Wat hebben we een heerlijk relaxed dagje achter de rug. Maar o wat is slapen belangrijk want morgen is er weer een nieuwe dag, een nieuwe week, een week vol met uitdagingen, een week vol met nieuwe ontdekkingen, een week waarin je woensdag naar de oogarts gaat en ‘s middags drie prikken zal krijgen. Een week waarin het een jaar geleden is dat we aan jou werden voorgesteld! Een hele bijzondere week dus, die we samen met jou zullen mee gaan maken! We houden van je mooi bijzonder lief kind!
08 April 2013 - 08:08
Vermist:
Heerlijk zo'n zondagje. Ieder doet zijn ding, ieder is gelukkig en tevreden en toch genieten van elkaar. En nu maandag een start van een speciale week. Voor jullie en voor ons gezin.
liefs uit Huize Vermist x -
08 April 2013 - 11:12
Igor, Marlou, MaJin En Jibin:
Ook heerlijk zo'n dagje. Wij zijn hier van tijd tot tijd ook voorstanders van.
En wat Luan verwerkt met tranen, verwerkt Jibin in zijn slaap. Nog steeds een hoop gebroken nachten dus.
Lieve groetjes,
Marlou