Hemelvaartsdag - Reisverslag uit Stroe, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Hemelvaartsdag - Reisverslag uit Stroe, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Hemelvaartsdag

Blijf op de hoogte en volg Familie

09 Mei 2013 | Nederland, Stroe

Heerlijk om alle reacties weer te lezen en laat ik jullie vast geruststellen. Nadat het jaar om ga ik zeker verder met schrijven. Ik heb er namelijk heel veel plezier in en zal dan een nieuw weblog lanceren. Daarnaast wil ik kijken of er de mogelijkheid is om een boek te maken over onze reis naar Luan en ons leven als gezin. Ik hou jullie op de hoogte!

Vanochtend sliep je lekker lang uit. Natuurlijk moest er geknuffeld worden met mama en dat kon alleen als papa eruit ging. Arme papa want hij had graag ook geknuffeld met mama. En daar lag mama dan met aan beide kanten en kanjer van een zoon. Wat een genot!

Na alle ochtendrituelen zijn jullie lekker buiten gaan spelen. Het was heerlijk weer en jullie vermaakten jullie prima in eerste instantie. Alleen naarmate de dag vorderde wisten jullie niet goed wat je moest gaan doen en leek het erop dat jullie je verveelde. Lees goed leek erop hé want het was niet echt zo!! In eerste instantie hebben jullie bij mama gezeten (lees op mama’s stoel gezeten) en lekker chippies gegeten. Daarna is Timo papa gaan helpen met het verven van het hek en jij bent lekker gaan spelen afwisselend in de tent en buiten. Je vermaakte je met je poppenfamilie en ging lekker wandelen buiten. De een in de buggy en de andere op je buik in de buikdrager. Binnen las je de Oranje krant en rommelde je wat met de schaar en je andere speelgoed.

Uiteindelijk buiten wilde je natuurlijk ook helpen. Allereerst ging je papa lekker plagen en werd hij op alle mogelijke plekken gekriebeld door jou. Je had grote lol en pret en de ondeugd straalde uit je ogen! Natuurlijk mocht je de kwast ook even vast houden maar na een aantal strijken op het hek hield papa het voor gezien omdat je wel heelveel zwaaide met je kwast heen en weer tijdens het verven en praten. En papa moest steeds uitwijken om niet een zwarte streep op zijn broek, shirt of waar dan ook te hebben. En jij had hier dan weer grote lol om!

Na deze verfsessie ben je met je grote broer in de speeltuin gaan spelen en al snel was het weer tijd om lekker te eten. Op tijd want de kalfjes moesten gevoerd worden en daar wilden de mannen natuurlijk bij helpen. Jullie genoten van de spek, worst en ander vlees wat papa klaar maakte op de bakplaat en we moesten ook nog opschieten om op tijd klaar te zijn.

Het voeren was een groot avontuur. Wat hebben we allemaal genoten en wat heeft een ieder goed geholpen. Jij zorgde ervoor dat de kalfjes wakker werden en op jouw manier gingen drinken. Zo af en toe duwde je op de kop van het kalfje om deze naar beneden te krijgen zodat hij ging drinken. Daar waar de zoon van de boer was, daar was jij ook. Je genoot volop en je grote broer ook. Wat was hij goed bezig, vingers in de bek zodat de kalfjes daar op sabbelen en dan langzaam naar beneden zodat ze uiteindelijk met hun bek in de bak komen waar melk in zit en dan langzaam je vingers er weer uit halen. En wat een overwinning als ze dan gaan drinken terwijl ze dat eerst niet wilde. En ja sommige kalfjes zijn wat angstig en die moet je dan juist weer met rust laten. Timo wist er van alles over te vertellen en je kan zien dat hij veel ervaring heeft.

Na afloop zijn we, nadat de mannen gedoucht hadden, met z’n allen (lees de dochter en zoon van de boer met zijn vriendin en wij) een ijsje gaan eten in Garderen bij IJstijd. Lekker ijs hebben ze daar en dat was ook wel te zien aan de hoeveelheid mensen. Gezellig hoor en genieten. Eenmaal terug op de camping was het de hoogste tijd om te douchen. Dit ging natuurlijk weer gepaard met het nodige gegiebel. Eenmaal in de caravan nog wat gedronken en toen hup snel je bedje in. En hier viel je heel snel in slaap; maar dat is ook niet zo gek want wat had jij hard gewerkt bij de kalfjes. Ik ben benieuwd waar je over droomt, maar stiekem weet ik het wel……….

• 10 Mei 2013 - 12:25

Vermist:

Geweldig hoe zorgzaam je bent Luan. Voor je babypoppen en de kalfjes.
    Dikke knuffel uit Noordwijk van de Vermisten x

• 10 Mei 2013 - 22:19

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Zo, ik ben weer helemaal bij. Wat heerlijk dat jullie zo aan het genieten zijn op de camping en wat ontzettend leuk dat de kinderen mogen helpen bij de boer. Lijkt mij nog wel leuk om de kalfjes te voeren.

Nog 2 dagen en dan zit de vakantie er alweer op. Gelukkig komt het Pinksterweekend eraan.

Liefs,
    Marlou