Zoveel leven in zo’n klein jongentje.
Blijf op de hoogte en volg Familie
17 Mei 2013 | Nederland, Stroe
En het waren niet alleen maar tranen maar ook boosheid en ja deze keer kon mama het zelf ook niet droog houden. Het raakte me diep van binnen om jou zo verdrietig en boos te zien. De twijfel die je toch nog steeds heb of we wel bij je blijven (inderdaad Balou het is voor hem elke avond weer een bevestiging als ik zeg tot morgen dat ik er weer ben voor hem. Als ik namelijk per ongeluk “dag of doei” zeg zegt hij “nee, geen dag/doei. Tot morgen!”), de tranen die je laat zien als ik zeg dat we van je houden, de boosheid om ?????...... Kortom intens verdriet en boosheid. En ja als jij mama dan weer verdrietig zie, dan moet je ook weer huilen dus het duurde wel eventjes voordat alle tranen gedroogd waren. Daarna hebben we ook nog lekker liggen knuffelen en met veel kusjes ben je lekker gaan slapen.
Bij het naar bed brengen van je grote broer sprak hij de woorden uit die hier boven staan:
“Zoveel leven in zo’n klein jongentje.”
Zes woorden met zo’n diepe betekenis.
Zes wijze woorden van mijn grote zoon.
Zes woorden die het leven van jou samenvatten.
Zes woorden met als betekenis verdriet, woede en pijn.
Zes woorden die mij een brok in mijn keel bezorgde.
Zes woorden die aangeven wat jij allemaal al niet meegemaakt heb
Zes woorden zo mooi omschreven.
Zes woorden……………
18 Mei 2013 - 12:42
Marjon:
Oei Daan, wat zijn dit lastige, moeilijke en emotionele momenten. Maar wat ontzettend fijn dat Luan zich keer op keer weer durft te uiten, ook al duurt dat soms een paar daagjes. Tegelijkertijd voel je je zo machteloos.....je zou zoveel willen.....
Maar Daan, je staat het toe dat Luan boos en verdrietig mag zijn, je erkent het ook, je bent er voor hem, je blijft net zolang bij hem totdat hij is gekalmeerd, Luan voelt dat jij zijn verdriet en boosheid accepteert. ( hoe moeilijk die momenten ook voor jou zijn ) Meer kan je naar mijn idee niet, ja, zorgen dat er iemand in de buurt is waar jij bij terecht kan, want ook jij moet dit delen. Jullie mannetje heeft al zoveel meegemaakt dat liefde, acceptatie, veiligheid, een thuis, mag zijn zoals hij is niet altijd voldoende voor hem is en hij nog steeds op zoek is naar bevestiging. Iets wat jullie hem elke dag meegeven: we houden van je, tot morgen, je blijft voor altijd bij ons.....Het heeft heel veel tijd nodig om al die twijfels die er nog steeds zitten bij Luan, om die een plekje te geven. Jullie geven hem die tijd.
Hopelijk hebben de traantjes plaats gemaakt voor een grote lach en kunnen jullie er een paar fijne dagen van maken.
Liefs Marjon
18 Mei 2013 - 17:08
Vermist:
Hallo,
Weer een hele ontlading bij de kleine man. En niet zo raar dat jij als moeder Daan het op dat moment niet droog kan houden. Maar deze boosheid en het verdriet moet Luan kwijt en jullie geven hem de veiligheid en ruimte, welke Luan waarschijnlijk nooit heeft gekend.
de traan
1 traan.
een traan die zoveel zegt.
1 traan die alles uitlegt.
die traan is zo weinig maar toch zoveel.
die traan die ik met andere deel.
de traan voor jou
de traan uit mijn hart