Met de pyjama aan naar school
Blijf op de hoogte en volg Familie
29 Mei 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Vanochtend mocht je met je pyjama aan naar school. Het was namelijk feest want de juffen vierden hun verjaardag. Natuurlijk werd het de je Chinese pak/pyjama. Je wilde deze al zo graag aan je juffen laten zien. Na een moeizame start ad je al snel je boterham op. Zoals elke ochtend wilde je gewoon op de badmat weer verder slapen.
Mama bracht jullie naar school. Iedereen vond je pyjama mooi en vol trotst liep je erin rond.
Toen ik je kwam ophalen vroeg ik ;..en heb je lekker geslapen op school? Met een grote glimlach zij je heel lang neeeeeeee! Het was een leuke ochtend op school. De juffen zijden dat je genoot op de springkussen. Samen met moeder van een ander kind heb je heerlijk op de springkussen kunnen vermaken.
We gingen Timo halen. Wat wel eens vaker gebeurd had Timo weer plannen gemaakt met een vriend uit zijn klas. Nu waren er plannen gemaakt om bij ons te gaan spelen. Pappa vond dit prima en zo zaten we met 3 lachende en gillende kinderen in de auto richting huis. Wat hadden jullie een lol met elkaar. Tijdens het eten waren de grappen nog niet op en hebben we ons prima vermaakt. Je ad lekker je boterham op en sloot af met een schaaltje warme chocolade vla. Nadat je gegeten had werd het tijd om even te gaan slapen. Je was het helemaal mee eens en je haalde het boekje wat ik altijd met je lees snel tevoorschijn. Het boekje gaat over brandweerman muis. Dit verhaaltje wat we al heel vaak hebben gelezen werd weer twee keer voorgelezen. Je sliep al snel.
Na twee uur werd je wakker. Timo`s vriend was al opgehaald en pappa had de zonwering van de gevel verwijderd. Aanstaand vrijdag komt namelijk onze nieuwe zonwering. Ook krijg jij dan een rolluik zodat het op je kamer lekker donker is. Ook heb je dan minder last van het verkeerslawaai en de koude oosten wind in de winter.
De oude zonwering lag al in de auto en deze heb je samen met papa naar de milieustraat gebracht. Je keek je ogen uit wat daar allemaal stond. Diepe grote containers lagen op onze zonwering te wachten. Wijs zij je dat je moest uitkijken anders zou jij erin vallen.
Weer veilig zaten we al weer snel in de auto om de boodschappen te gaan halen. In de Digros zocht je naar alles wat je kon proeven. Je had geluk er stond een dame met heerlijke sapjes. Natuurlijk mocht je proeven en dronk je de sapjes snel weg. De mevrouw achter de balie had een glimlach van oor tot oor. Ze genoot van je.
Snel naar de kassa en naar huis. Daar heb je en je broer prima vermaakt. Lachend, gierend en brullend waren jullie bezig met een ballon. Heerlijk middagje zo! Fijn om te zien dat je allergrootste vriend je broer is.
Mamma kwam laat thuis. Druk druk op het werk en na een dik uur zou ze weer verder gaan voor een OR vergadering op school. Maar in dit dikke uur genoot je van dat mamma er was. Mamma kreeg de nodige zoenen en knuffels, het hield niet op. Prachtig om te zien dat je zoveel liefde ontvangt en ook kan geven.
Mamma ging weg en pappa legde je op bed. Natuurlijk gaat dan het avondritueel iets anders dan anders. Of eigenlijk weer hetzelfde want als ik je naar bed breng doen wij het gewoon zo. Je zocht een boekje uit die pappa voorlas op je bed. Je springt met een vaart op mijn schoot. Luisterend naar het verhaal en kijkend naar de plaatjes genoot je van het moment. Verhaaltje was uit en je ging nog even controleren of pappa echt niet had overgeslagen. Daarna zongen we een lied en ging je heerlijk liggen. Altijd zeg ik dan wel te rusten en tot morgen. En altijd zeg ik doei. Waarop jij direct reageert niet doei Dag moet je zeggen pappa. Met een glimlach vetrok ik naar beneden en viel jij met een glimlach in slaap.
Beneden dacht ik even na. Ik dacht aan je China vader en moeder. Wat zou ik zo graag aan hun willen laten weten dat het goed met je gaat.
Ik weet zeker dat ze ook aan jou denken.
29 Mei 2013 - 23:12
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Hoi,
Wat mooi, Daan, dat je bij tijd en wijlen ook nog aan Luans China vader en moeder denkt...
Ik weet zeker, dat ze trots zouden zijn op jullie als gezin met elkaar en alle enorme sprongen die Luan bij jullie maakt! Dat hij zo een fijn thuis heeft mogen krijgen!! Deze kansen hebben zij hem waarschijnlijk niet kunnen bieden en ja..de rest van het verhaal is duidelijk...
Het liedje waar je naartoe linkte had ik al gezien in het programma op televisie en dat vond ik toen ik het hoorde al zo bijzonder, kwetsbaar en mooi geschreven, dat ik er toen al emotioneel van werd!
Nu krijgt dit nog eens een extra dimensie....heel bijzonder!
Liefs Bianca -
30 Mei 2013 - 07:45
Vermist:
Lieve vrienden,
Kindje lief...
Wat kijk ik uit naar de tijd dat ik alleen nog over jou zal schrijven
Niet meer over kommer en kwel
Maar over liefde en vriendschap die je van ons gezin zal krijgen
Kindje lief...
Wat kijk ik uit naar de tijd dat we jou in onze armen mogen sluiten
Onze onzekerheden en angsten eindelijk van de baan
We voor je zullen zorgen en samen een mooie toekomst tegemoet gaan
Kindje lief...
Wat kijk ik uit naar de tijd dat jouw plekje in onze harten
Wordt aangevuld met een gezichtje en een naam
Zodat we nog meer van jou kunnen gaan houden
Kindje lief...
Wat kijk ik uit naar de tijd dat jij voor altijd bij ons zal zijn
We wel en wee zullen delen en jou zullen steunen je verdere leven
Om op te groeien tot een prachtig sterk wezentje
Kindje lief...
Wat kijk ik uit naar die tijd…
Jullie hebben bij dit gedichtje de laatste regel al bereikt.
Het gezin is het klavertje vier geworden.
Luan heeft een veilige liefdevol thuis gekregen, maar er zullen altijd gedachten momenten zijn naar China, waar hij zijn eerste levensjaren heeft door gebracht.
Waar nog onbeantwoorde vragen liggen en wat misschien onbeantwoord vragen zullen blijven.
Liefs Bert, Maja, Anouk, Rick en Manon x
30 Mei 2013 - 13:25
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Hoi Lo,
Ja...hihi....nu ik het nog eens goed lees, is het toch echt wel overduidelijk, dat jij dit stukje schreef!!
Was ook al laat, toen ik het las, geef daar maar de schuld aan...
Nou, dan is mijn reactie dus voor jou! Doei lieve papa, je doet het top!
Xx Bianca