Wat schrijf je dan? - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Wat schrijf je dan? - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Wat schrijf je dan?

Blijf op de hoogte en volg Familie

19 September 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

En ja daar zit ik dan achter de laptop. Klaar om wat te schrijven en dan denk ik waarover en wat?? Wat moet je schrijven als je man een uurtje geleden naar beneden komt van het naar bed brengen van jou. En mij dan vervolgens vertelt dat jij gezegd heb dat papa naar China moet. Jij gaat niet mee maar blijft hier bij mij. Papa moet naar China toe om daar de mensen te vertellen dat ze stout zijn. Om te vertellen dat ze niet jou met een stok mogen slaan omdat het pijn doet. En of papa dit dan wel morgen wil doen!! Maar je benadrukt nog een xtra dat jij hier blijft.

Ja, wat zet je dan neer met zo’n afsluiting van de dag. Dat de tranen over mijn wangen rollen nu, dat het mij raakt, dat het mij verdrietig maakt, dat het…… Ach hoe ik mij nu voel is met geen woorden te beschrijven en dat is niks vergeleken met hoe jij je gevoel moet hebben. Hoeveel pijn en verdriet heb jij al meegemaakt in jouw jonge leventje? We weten het niet maar krijgen beetje bij beetje meer te horen. Je hebt al eens eerder verteld dat je geslagen bent en liet dit ook letterlijk zien hoe dat gebeurde. En nu vraag je aan papa dit. Wat ben je dan beschadigd als klein kind en wat is het dan o zo begrijpelijk dat je nabijheid zoekt letterlijk en figuurlijk, dat je bang bent om verlaten te worden, dat je bevestiging vraagt of je altijd mag blijven en dat je die onvoorwaardelijke liefde continu opzoekt. Wat heb je veel liefde, geknuffel en dat je mag zijn wie je bent gemist.

En wat is het een voorrecht dat wij jouw papa en mama en broer mogen zijn. Dat wij jou die liefde, dat geknuffel en dat je mag zijn wie je bent mogen geven dag in dat uit. Al jouw pijn en verdriet zal het niet wegnemen maar ik hoop wel dat het een pleister mag zijn op jouw wond of misschien wel meer dan dat. Het is bijzonder om te zien en te ervaren hoe je ons vertrouwt en hoe je een relatie aangegaan bent met ons ondanks dat het vertrouwen in een ander misschien wel keer op keer beschadigd is.

Lieve Luan als ik kon zou ik papa zo morgen sturen naar China, maar China is te ver en of het helpt!? En ik weet zeker dat papa het zo zou doen voor je, maar ja China is niet om de hoek. Lieve Luan ik hoop dat onze onvoorwaardelijke liefde voor jou voor nu genoeg is om je verder te ontwikkelen tot een grote kanjer. Als ik zo naar de afgelopen maanden kijk, dan weet ik zeker dat we op de goeie weg zijn en dat we steen voor steen een mooi fundament aan het bouwen zijn.

Onderstaande tekst en lied wil ik jou meegeven mijn lieve Luan. Weet dat Hij er altijd voor je is ook als het even heel lastig is in jouw leventje.

• 19 September 2013 - 22:04

Geralda:

Wat een prachtig mooi lied. En zo is het Luan! God zal jou dragen. Wat ben jij een dapper mannetje!! God heeft jou gezonden naar deze damilie. Zij houden onvoorwaardelijk en altijd van je!!!

• 19 September 2013 - 22:10

Sylvia:

Zo'n verhaal raakt je, vooral als ouders zijnde. Fijn dat Luan zich zo veilig voelt dat hij dit kan en durft te vertellen. Wie weet wat er allemaal in dat koppie omgaat.

• 19 September 2013 - 22:17

Gerrie Slofstra:

Lieve lieve luan wat ontzettend verdrietig om te lezen wat je in China hebt meegemaakt. Maar wat geweldig mooi en fijn dat je dit aan je papa kan vertellen .Wat heerlijk dat jij je zo veilig en geborgen voelt bij jouw papa en mama en je lieve broer Timo ze houden zielsveel van jou .Weet lieve vent dat opa en oma ook zielsveel van jouw en Timo houden.
    Danielle, Lodewijk en Timo wat zijn we intensdankbaar dat jullie Luan zo gelukkig maken zoveel liefde en vertrouwen geven dat hij aan jullie kan vertellen van zijn verdriet in China.

Lieve Heer Jezus zo bidden wij ,zorg voor onze Luan wees hem nabij Amen.

• 19 September 2013 - 22:18

Vermist:

Lieve luan

Wat heb jij veel meegemaakt in je jonge leventje. Maja had tranen in haar ogen toen ze het las.Gelukkig heb je papa mama en timo om je wonden te doen laten genezen en zullen zij met al hun liefde en vertrouwen jou gelukkig maken. En wij zullen ze altijd helpen en steunen en van jullie alle vier houden. Kleine kanjer je bent een toppertje en knap dat je alles aan papa hebt verteld.

Dikke knuffel van bert maja anouk rick en manon x

• 20 September 2013 - 02:26

Marielle:

Jeetje wat indrukwekkend zeg... Moest er even van slikken. Hoe ontzettend bijzonder dat jullie op elkaars pad zijn gekomen, en wat een voorrecht om er voor elkaar te kunnen zijn. Natuurlijk geen toeval!
    Dat de Vader jullie als gezin mag zegenen en bewaren, dat Hij Zijn aangezicht mag laten schijnen, en jullie genadig mag zijn. Dat Hij Zijn aangezicht over jullie verheft en Hij jullie Shalom geeft!
    En speciaal voor Timo en Luan:
    Yis’mcha Elohim k’Efraïm v’Menashe - Moge God je maken als Efraim en Manasse.

Liefs,
    Marielle

• 20 September 2013 - 07:31

Marjon:

Kippenvel; wat een indrukwekkend stukje. Wat moet dat mannetje ontzettend veel verwerken en wat knap dat hij steeds iets meer daarover loslaat. Wat een vertrouwen moet hij daarom in jullie hebben en wat moet hij zich veilig voelen. Wat heerlijk dat jullie hem daarbij kunnen helpen. Jullie geven Luan waar ieder kind gewoon recht op heeft: onvoorwaardelijke liefde, een thuis, het gevoel dat hij mag zijn wie hij is.
    Wat super dat jullie er voor elkaar mogen zijn/
    Geniet van jullie weekend.

Liefs Marjon

• 20 September 2013 - 09:15

Elma Hoogeveen:

Ach lieve jongen, wat heb jij toch een hoop meegemaakt.
    Je ontdekkingsreis naar liefde,veiligheid, erkenning en vertrouwen is vast nog niet ten einde, maar dat is niet erg, want ik geloof absoluut dat de liefde, veiligheid, erkenning en het vertrouwen wat je grote broer, papa en mama je bieden, eindeloos is. En dan is er ook nog de grote Vader daarboven, die over je waakt. Ik ben zo blij dat Hij je heeft gebracht waar je nu bent, en dat je leven nu écht mag beginnen.Je mag je geborgen voelen in alle liefde die iedereen voor je voelt, zelfs die van mensen die je nog niet eens kent!
    Lodewijk, Daniëlle en Timo, en natuurlijk Luan, ik ben trots op jullie, en wens jullie alle liefde, kracht, doorzettingsvermogen, geborgenheid en natuurlijk Gods zegen toe.

Liefs, Elma.

• 21 September 2013 - 09:57

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Lieve Danielle,

Ook ik weet even niet wat ik moet typen. Dit is echt hartverscheurend, maar wat ontzettend knap dat Luan dit aan jullie toevertrouwd. Wat heeft jullie lieve kanjer toch al een hoop meegemaakt in zijn jonge leventje, dingen die hij nooit had mogen meemaken. Maar nu is hij bij jullie en ook al kunnen jullie de tijd niet terugdraaien het leven dat voor hem ligt ziet er liefdevol en zonnig uit. De liefde die hij nu mag ervaren zal een hoop wonden helen. Jullie doen het geweldig en Luan had in geen betere handen kunnen zijn.

Een hele dikke knuffel,
    Marlou