Een dagje naar Silk Market.
Blijf op de hoogte en volg Familie
22 Oktober 2012 | China, Peking
De Silk Market is een gebouw met 6 verdiepingen met diverse kleine winkeltjes waarin van alles en nog wat verkocht wordt. De handelaren zijn soms opdringerig en je moet er stevig onderhandelen, omdat de prijzen vanwege de vele toeristen die de Silk Street Market bezoeken, hoger zijn dan elders. Het is een echte sport die in het begin wat lastiger is maar als je de smaak te pakken heb dan kun je hele leuke dingen kopen voor weinig geld. Ach ja je begrijpt het al we kwamen vandaag niet met lege handen thuis (buggy, kleiding, 2x Chinese dierenriem slingers, horloge, schoenen en een waaier). Een verkoopster vond het allemaal wat minder toen we met 3 stellen alle kleding bij elkaar deden en een scherp prijsje probeerde af te spreken. Uiteindelijk is dit dan ook niet gelukt! Ach ja, het was het proberen waard. Kortom we hebben wederom een top dag achter de rug en genoten met elkaar als gezin maar ook zeker met de andere stellen. We hebben in ieder geval onze ogen uitgekeken!
De terugweg besloten we met 2 andere stellen een taxi te nemen naar het hotel. Ook dit ging weer gepaard met het nodige afdingen, maar de eerste chauffeur wilde echt niet lager gaan met zijn prijs. Uiteindelijk een andere chauffeur gevonden die ons in een klein busje wel wilde vervoeren voor 200 yuan. In totaal zaten we incl. chauffeur met z’n twaalven in het kleine busje hieronder op de foto. Het was flink proppen en maar hopen dat we niet aangehouden werden. We hebben in ieder geval veel lol gehad! Helaas bij het betalen heeft de chauffeur ws. de grote wisseltruc uitgehaald met 100 Yuan (we waren nog gewaarschuwd….). Hij wilde 1 biljet niet aannemen omdat het vals was. Dit was weer een wijze les voor vandaag!
In de hotelkamer even lekker gerelaxed en geskyped met opa en oma. Wat is dat toch een geweldig iets om zo contact te kunnen hebben met elkaar en verhalen te kunnen delen! Hele kostbare momenten zijn dat. Evenzo de momenten in de ochtend waarop we snel naar ons weblog gaan om te kijken of er nog mensen zijn die gereageerd hebben. Ook wij zijn elke ochtend weer ontroerd door de hartverwarmende reacties!
’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in een restaurantje aan de overkant van het hotel samen met Bauke en Annemieke en hun 2 mooie meiden! Het was weer heerlijk voor weinig (bedankt Bauke voor de goeie keuze)! Daarna nog een rondjes supermarkt en toen terug naar de kamer. Hier nog even gestoeid en toen was het toch echt bedtijd! Tot morgen!
22 Oktober 2012 - 15:58
Noa:
jullie hebben vast een leuke dag gehad nog super veel plezier geniet van je tijd in china we hebben vandaag de engelse opening gehad zonder jou was het een stuk minder gezelig in de klas was het ook een stuk minder gezelig zonder jou is het weer bij jullie? op welke datum mom je eigenlijk weer terug -
22 Oktober 2012 - 16:36
Marjon:
Hoi, hoi,
Wat heerlijk om toch elke ochtend bij het wakker worden te ontdekken dat je met z'n viertjes bent. Hier hebben jullie het allemaal voor gedaan. Heerlijk om nu ook dingen te ondernemen met andere stellen en ervaringen, emoties, gevoelens en veel gezelligheid te kunnen delen. Dit zullen vast waardevolle momenten zijn. Super om te lezen hoe jullie aan het genieten zijn, hou dit vast. Wat een geweldige ervaring moet het zijn geweest om met elkaar op de Silk Market te lopen, super! Gave foto hoe jullie allemaal opgepropt zitten in het busje. Het blijft ontroerend om te zien als je Luan bij 1 van jullie op schoot ziet zitten, alsof het nooit anders is geweest, zo vertrouwd ziet het er al uit. Blijf van en met elkaar genieten, ik geniet op afstand met jullie mee.
Liefs Marjon -
22 Oktober 2012 - 16:48
Tineke Verloop:
We blijven Hollanders!!!!! Bijna geen geld voor de kleren willen betalen en een onmogelijke prijs voor de taxi. Desnoods met twaalf man tegen de ruiten aangeplakt!!!!! Maar ja met de wissel truc weer alle voordeel verdwenen. Nog veel plezier en geniet lekker van alles met z'n vieren
Gr Tinus -
22 Oktober 2012 - 16:48
Connie,:
Lieve mensen,
Wat is het elke dag genieten van het verslag wat jij ws maakt Daan.
En niet te vergeten de bijgevoegde foto's.
Zoals meerdere mensen jullie mailen:het ziet er zo vertrouwd uit met z'n viertjes.
Leuk om de andere stellen te ontmoeten en met elkaars kinderen kennis te maken.
Trekken jullie nu verder met z'n allen op?
Wat een medeleven heeft Timo ook van ws zijn klasgenootjes.
Timo je kan wel een spreekbeurt houden over China.
Veel plezier nog met elkaar. We genieten hier een prachtige herfstdag met ruim 20 graden!!
Groeten Thomas,Connie,Thijs,Job en Koen. -
22 Oktober 2012 - 18:41
Lia:
Hahaha, ook wij genieten van jullie levendige verslagen. Af en toe lijkt het (met behulp van de foto's) dat we er een beetje bij zijn. Wat een genot om te lezen wat een fijne ervaringen jullie hebben in het verre China, ook al zijn sommige belevenissen niet helemaal in jullie voordeel (wisseltruc). Gelukkig kan je daar achteraf ook om lachen. We zien er naar uit om jullie weer te zien, maar tot die tijd GENIET en veel plezier!
x Lia -
22 Oktober 2012 - 19:25
Fam. Vermist:
Hallootjes,
Afdingen, koopjes jacht en toch waar je bij staat genekt worden door een wisseltruc. Maar wel heerlijk zo'n dagje ontspanning. Had je nog wel deo Daan, voor die klotsende oksels.... Verder verwoord Tinus het erg grappig. Op naar de dag van morgen..
Liefs daar van ons, Bert,Maja, Anouk, Rick en Manon
Ps. Wel fijn om mensen daar te hebben waar jullie goed mee kunnen opschieten. -
22 Oktober 2012 - 19:51
Marcel En Fam:
zo mensen, ben aan het bijlezen !!! klinkt allemaal top zeg.... nou genieten he ? enne ik ga snel weer verder terug lezen doei struijs family -
22 Oktober 2012 - 20:25
Beulah:
Wat stralen jullie op de foto's!
De andere gezinnen ook, iedereen ziet er zo gelukkig uit!
Mooi om te zien.
Het is ook hartverwarmend om dit zo te mogen mee beleven.
XX Beulah -
22 Oktober 2012 - 22:20
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Hoi hoi,
Dat klinkt allemaal erg gezellig vandaag! Echt op zijn boerenhollands.....zo veel mogelijk voor zo weinig mogelijk! Lachen, jullie allemaal opgepropt te zien zitten in dat busje!
Wel handig, dat er ervaren stellen bij zijn, die jullie wat kunnen loodsen. Blijf heerlijk genieten daar, we zien weer uit naar jullie dag van morgen! Dikke knuffels voor jullie allevier!
Lieve groetjes,
Pat, Bianca, Dion, Cas en Mats -
22 Oktober 2012 - 23:58
Petra B:
Hallo dan
Weer een heerlijk dagje achter de rug. Zalig toch om lekker te struinen op de markt en daar een beetje afdingen. Vast op het slechte af, als je eenmaal de smaak te pakken heb kan het een echte sport worden. En zoals je zelf zegt wordt er met jullie ook trucjes uitgehaald hihi. Wat fijn dat jullie je ervaring en beleving kunnen delen met andere ouders, toch fijn om dat stukje herkenning bij andere. Wij kijken elke dag uit naar jullie verhaal van de dag! Nog heel veel plezier daar.
liefs Petra B -
23 Oktober 2012 - 01:18
Nynke Anna, Gjalt Jan & Qihang Levi ;):
Leuke foto's!!!
23 Oktober 2012 - 09:23
Jackie Stöller:
Hé hallo jullie met z'n VIEREN!!!
't Is net of ik midden in jullie gezinsleven zit, wow!! wat kan jij goed verwoorden wat jullie meemaken zo beleef ik het ook en moet ik even slikken (brok in mijn keel).
Blijf genieten met elkaar en nog even dan worden jullie niet meer geleefd, maar begint jullie eigen echte leven hier in het wat rustigere kikkerlandje. Hoef je ook niet zo als vissen in een blik opgepropt te zitten en van hot naar her geslingerd te worden, al ondergaan jullie dat goed met z'n allen > wat liefde voor elkaar wel niet teweeg brengt ; ) x later, Jackie -
23 Oktober 2012 - 11:26
Sonja:
Hallo,
Wat leuk om de foto,s te zien en ook hoe jullie stralen..
Wat een belevenissen en indrukken allemaal..
Geniet nog even in china en daarna met z,n vieren thuis..
x Sonja -
23 Oktober 2012 - 11:44
Familie Bakker:
Hallo allemaal,
Hier weer even een berichtje uit Stroe, dat we nog steeds alles lezen!
En we vinden het supper om alles te lezen!
Ook onwijs leuk om alle foto's te zien van jullie 2 mooie mannetjes.
Ik ben voor boer Rein alles aan het uitprinten, want op de pc lezen vind hij maar niks! haha
Ook moest ik van hem vertellen dat er vanavond weer kleine kalfjes kwamen!
Geniet nog in China, wij genieten hier in Nederland van jullie verhalen!
Liefs,
Alice
& de rest van de familie -
23 Oktober 2012 - 11:56
Marjan Van Der Niet:
Timo is de hunk van China, dat blijkt maar weer! Daan, je mag wel opletten dat je straks al je mannen mee naar huis krijgt, ipv dat ze zo`n blonde reus achterhouden!
Wat zien de foto`s er weer fantastisch uit, zo leuk om Luan nu echt bij jullie te zien ipv aan de muur in het kantoor op De Zeemeeuw!
Hopelijk minder stress met de volgende trips met het vliegtuig, maar dat zal spannend blijven denk ik. GEniet van alle leuke dingen en Timo laat jullie maar lekker verwennen op al die leuke markten en in de winkels!
groeten Marjan -
23 Oktober 2012 - 13:00
Tian Berg:
Altijd fijn om van die ervaren China-gangers bij je te hebben, dat is een stuk relaxter. Maar ondanks dat , dus toch nog klotsende oksels ;-) Blijft behelpen en spannend daar in China.
Leuk om jullie verhalen te lezen. Wat hebben jullie twee geweldige kinderen.
Groet,
Annerieke Berg -
24 Oktober 2012 - 17:49
Teuta:
hoi timo hoe is het met lunan morgen avond egelse kijk avond we heben een heel leuk dansje gelukeg dat het gelukt is met lunan paspor vind lunan het leuk . ik heb ge hoort dat hij al een paar nederlanse woorden ken ik vond de foto met luan in de bukkie en daT JIJ HET VAST HEELT DAT WAS EEN HELEN LEUKEN FOTO TIMO HET IS HEEL LEUK OM JULIE TE VOLGEN IN CHINA IK HOOP DAT LUAN SNELOP SCHOOL KOMT DAT LIJK ME HEEL LEUK GROETJES POEPALE DUS TEUTA -
24 Oktober 2012 - 17:53
Teuta:
DIKEN KUS TEUTA XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX -
24 Oktober 2012 - 17:54
RUBEN: