De Verboden Stad
Blijf op de hoogte en volg Familie
23 Oktober 2012 | China, Peking
In totaal gingen we met 4 stellen met de metro richting de Verboden Stad. Wederom betrokken we weer veel bekijks met al onze prachtige kinderen! De nodige plaatjes werden dan ook weer geschoten. Na een iets relaxter metro rit kwamen we aan bij de Verboden Stad. We hebben diverse pleinen bezocht, thee gedronken maar vooral ook veel lol gehad met elkaar. Op diverse plekjes mooie groepsfoto's gemaakt met de camera op een prullenbak en op de zelfontspanner. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat de Chinezen en andere verbaasd zaten te kijken en dat dat bij ons weer de nodige hilariteit opleverde. Heerlijk om zo te genieten met elkaar en van elkaar!
Onze zonen zijn echt super kanjers. Je hoort ze amper klagen/mopperen/huilen en als ze dit wel doen dan is er wat aan de hand. Echt twee kanjers waar we super trots op zijn! Timo vermaakt zich ook met de andere kinderen, maar heeft ook een groot gedeelte van de dag zijn kleine broer rond gereden. Wat is hij dan trots en groots met zijn broertje! Zo fijn om dit te zien! Luan is een tevreden mannetje, dat zo op zijn tijd heerlijk ondeugend kan zijn en grapjes kan uithalen. Je begrijpt dan ook dat er regelmatig gelachen wordt in hotelkamer Slofstra! Hij laat steeds meer zien van zichzelf en praat al vele woordjes na. De nieuwe woorden van vandaag zijn ‘ik hou van jou’’ en ‘’kusje’’. Hij kan ook steeds duidelijker maken wat hij wel en niet wil door ja te knikken of nee te schudden met zijn hoofd, iets aan te wijzen, of je mee te nemen naar datgene wat hij wil. “Mama”, “Papa” klinkt dan ook de gehele dag door maar ook “Timo” als hij uit het zicht is of als Timo iets doet wat hij liever niet wil. Bij dit laatste hebben we hem geleerd te zeggen “nee, nee, Timo” en ook dat zit er al goed in!
Vanuit de Verboden Stad hebben we nog een stukje gelopen door de binnenstad op zoek naar de metro. Geweldig wat je dan wel allemaal niet ziet en/of tegenkomt. Het leverde mooie plaatjes op voor in het foto album straks. In de metro had Luan het helaas de laatste minuten niet naar zijn zin en volgde er dikke tranen. Hij liet zich lekker troosten door mama, maar ach wat doet dat toch veel met me als hij zo huilt………
De dag hebben we afgesloten bij de plaatselijke Chinees en nee dat kun je echt niet vergelijken met de Chinees in Nederland. In Nederland zit overal veel saus op en zijn het supergrote porties. Hier bestel je met 6 volwassenen en 5 kinderen een stuk of 9 verschillende gerechten. Variërend van broccoli in knoflook, maïs, kip, diverse groeten met vlees en nasi. Je smult hier met z’n allen van door van alles wat te pakken en natuurlijk eten we niet met mes en vork. Na een aantal maaltijden vind ik dat het we het er best goed vanaf brengen met de stokjes. Alleen die maïs is toch wel heel erg lastig maar dan schuiven we het gewoon naar binnen zoals de Chinezen dat doen. De Chinese restaurants in Nederland zouden van deze lekkere gerechten nog een hoop kunnen leren! Wat zullen we dat missen zeg zo lekker eten met elkaar voor zeer weinig (niet geheel onbelangrijk voor ons als Nederlanders!).
Na het eten nog even de supermarkt ingedoken voor wat boodschappen en toen snel terug naar de kamer voor het avondritueel. Lekker in bad, nog wat drinken, filmpje op de laptop kijken en dan slapen. Met dit laatste had Luan vanavond wat moeite maar uiteindelijk won Klaas Vaak het toch van hem. Tot morgen allemaal!
Liefs van de 4 Sloffies uit Beijing!
23 Oktober 2012 - 16:08
Fam. Vermist:
Hallo,
We zaten al een beetje te wachten op jullie verslag deze middag, en ja hoor hier is die dan.
Ten eeste wat een mooie kleurrijke en fleurige foto. Dit past goed bij jullie gezins plaatje.
Gaat Lo de heerlijke chinese gerechten thuis proberen na te maken. Lijkt ons wel lekker, proberen wij ook netjes met de stokjes te eten.
De huilbuien van Luan zijn begrijpelijk zijn wereldje is ook in een week tijd erg groot geworden. Hoe verwerk je dat allemaal, zal voor jullie zelf af en toe al moeilijk zijn om alles te relativeren.
Fijn dat Timo het zo naar zijn zin heeft, onze topper !! Daarom ook een extra dikke knuffel van Manon.
Wel te rusten voor jullie en op naar de dag van morgen,
Liefs Bert, Maja, Anouk, Rick en Manon x -
23 Oktober 2012 - 16:10
Jan En Riet Nijhof :
Hallo alle 4,
Wat leuk dat Luan het zo goed doet en dat hij al zoveel begrijpt en ook aan Timo al zoveel duidelijk maakt.
Fijn dat jullie zo genieten van elkaar en de andere medereizigers. Nog een weekje en dan zit het er alweer op en begint het "gewone" leven voor jullie als gezin van vier personen.
Nog veel plezier nu al die officiele di9ngen achter de rug zijn.
Groetjes van
Jan en Riet -
23 Oktober 2012 - 16:15
Tamara:
Hoi hoi,
Wat is het toch leuk om jullie avonturen te vvolgen en te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben in China! :-)
En wat goed van Luan dat hij zo snel dingen oppakt..
En ik zie jullie al gaan in de metro (1 voordeel ze kunnen je daar niet afzetten ;))
Hihi...
23 Oktober 2012 - 16:59
Annette Van Den Berg:
Heerlijk om te lezen dat jullie zo genieten samen! Natuurlijk zijn er ook een boel emoties, dat kan niet anders. Fijn dat Luan zich door jullie laat troosten en ook zijn grenzen durft aan te geven. Hij is in een oprecht warm nest belandt en voelt zich duidelijk veilig!
Blijf genieten, ook van de Chinese keuken (Rob is er ook dol op)!
Groet, Annette -
23 Oktober 2012 - 17:26
Petra:
Wat mooi weer om te lezen. En wat een belevenissen geweldig.
Met stokjes rijst eten hi hi. Goed voor de lijn hi hi.
Super hoe vanzelf Timo dit allemaal doet de foto's laten een hele trotse broer zien.
Geniet! Xxx -
23 Oktober 2012 - 17:57
Eddy En Gerrie:
Lieve genieters,
Heerlijk om te lezen dat jullie zo ontspannen kunnen genieten en het met de andere kanjerstellen met hun kinderen zo gezellig en leuk hebben.Wat een kanjer is Luan wat doet hij het goed je hart smelt denk ik als hij zegt ''ik hou van jou'' Timo wat goed dat jij Luan in de buggy kan rijden zo ben je echt zijn grote broer ,Luan vindt het zo te zien prachtig zijn gezichtje is een grote glimlach.Het is zo fantastisch mooi om dit te zien.Wij verlangen naar jullie thuiskomst .
Wat gaan jullie morgen doen?? Wij zien nu alweer uit naar het mooie verslag en de foto's die er bij horen.
Bij jullie thuis is alles goed.en met ons ook.We houden van jullie, heel veel genieten met elkaar een dikke knuffel van Opa en Oma / Pa en Ma Slofstra. -
23 Oktober 2012 - 18:15
Riemer:
Hoi op school is het wel leuk -
23 Oktober 2012 - 18:25
Sylvia:
Wat maken jullie een hoop mee zeg.
Zo'n fantastische zoon erbij en dan ook nog zo'n reis , met elke dag weer indrukwekende dingen.
Fijn dat Timo en Luan het zo goed met elkaar kunnen vinden, heeft voor allebei toch een behoorlijke impact in hun jonge leventje.
Geniet nog van de mooie reis.
sylvia -
23 Oktober 2012 - 20:04
Miranda:
leuk weer, al jullie verhalen te mogen lezen....blijf genieten en het klinkt allemaal heel goed en positief hoe jullie als gezin de nieuwe situatie hebben opgepakt. Gaaf hoor! -
23 Oktober 2012 - 20:07
MARJON:
Weer een fantastische dag achter de rug. Het is elke keer weer genieten om jullie verslag te lezen. Heerlijk om als gezin en dan ook nog is in goed gezelschap deze tripjes te maken. Als jullie kanjers het dan ook nog is zo goed doen kan het gewoon niet beter, echt top. Hoe Natuurlijk alles ook al gaat; Timo als grote broer, alsof hij nooit anders heeft gedaan, Luan die het ongekend goed doet en steeds meer woordjes gaat zeggen, super! Af en toe een huilbui, maar toch heerlijk dat hij zich laat troosten, dat moet je toch ongelooflijk goed doen. Dat zegt genoeg over hoe veilig Luan zich voelt bij jullie.
Gewoon jullie met z'n viertjes alsof het nooit anders is geweest. Je moet er toch nog niet aan denken dat je straks weer aan de aardappelen en groente zit ( of stiekem toch wel? ) geniet voorlopig nog maar van het lekkere eten en het mooie land. De foto's zijn weer prachtig. Ben benieuwd wat de dag van morgen jullie brengt.
Liefs Marjon -
23 Oktober 2012 - 20:08
Noa:
nou op school missen we je ook de juf heeft nu geen internet verbinding maar zodra ze dat weer heeft gaan we op je weblog kijken op school de foto van luan in de bugy is wel erg schattig geniet nog heeeeeeeeel erg van je tijd in china
noa;0 -
23 Oktober 2012 - 20:08
Noa:
noa:0 -
23 Oktober 2012 - 20:46
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Hey daar Sloffies,
Wat een geweldige dag hebben jullie weer beleeft zeg. Klinkt echt super gezellie daar met alle anderen!
En wat een gave trip weer vandaag! Om dat allemaal te mogen meemaken....heel bijzonder!
Met zijn viertjes op weg naar de o zo belangrijke familiehechting. Nou die is goed op weg hoor, Luan ziet er erg blij uit en op Timo zijn we enorm trots, zo een lieve en zorgzame broer! Super hoor man!!
Nou, op naar morgen ....word vast weer een mooie dag met weer van dat lekkere eten! mmmm....
Doei kanjers,
Liefs,
Pat, Bianca, Dion, Cas en Mats
23 Oktober 2012 - 21:11
Christine:
Hoi hoi,
Hey Timo, wat een leuke foto van jouw en je broertje! Ik vind het zo leuk om te lezen dat jullie zo veel spelen. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan in en om het huis bij je Opa en Oma Slofstra. Dat is natuurlijk wel een heel leuk huis om verstoppertje te spelen. En kan Luan straks achterop op je skelter, leuk hoor! Je mist thuis vast nog niet! Jullie doen echt leuke dingen daar in China!
Het bord betekent volgens mij: Verboden voor dwarsliggers
Veel foto's heb ik al opgeslagen, er zitten zulke mooie bij! Dat komt natuurlijk omdat jullie zo gelukkig zijn, dat straalt er vanaf!
Ik ben benieuwd naar jullie verslag van morgen! Weer een nieuwe dag in het spannende China
Christine
23 Oktober 2012 - 21:59
Petra B:
Hallo allemaal.
Zo te lezen weer een heerlijk dagje achter de rug!
Wat ziet het er daar toch allemaal prachtig kleurrijk uit he. Jullie zullen de ogen wel uitkijken. Juist die plaatjes zomaar van het straatbeeld van het leven van de gewone mens vind ik heel bijzonder. En ik denk dat het verkeerbord zegt: je mag helemaal niets met het dak open naar links en naar rechts! ;-] Fijn dat Luan zich zo heerlijk laat troosten door zijn mama, en ja ook heel begrijpelijk dat je daar wat emotioneel van wordt! Laat het maar gewoon lekker gebeuren, het zal er vast wel bij horen. Geniet maar fijn nog even verder jullie.
Liefs Petra B
23 Oktober 2012 - 22:30
Cynthia:
Hallo kanjers,
met een lach en een traan lees ik jullie reisverhalen.
Bedankt dat jullie ons laten mee genieten van jullie avonturen en veeeeeel papierwerk haha het lijkt wel of je op kantoor zit, maar gelukkig zijn dit de leuke papieren en kan alles goed afgesloten worden. Wat een tijd maken jullie mee. Bedankt dat we mee mogen genieten.
Geniet nog van elkaar en het mooie China.
Timo, Luan mag trots zijn op jou als grote broer je doet het super. Leuk te zien dat ook jij zo geniet.
Groetjes x Cynthia -
23 Oktober 2012 - 23:15
Elma:
Wat is het toch indrukwekkend om jullie verhalen te mogen lezen. Morgen hebben we de BHV-dagen dan zal jullie verslag wel onderwerp van gesprek zijn. Mooi om te zien hoe jullie al snel tot een hecht gezin groeien. Veel plezier nog, het zal vast nu ineens hard gaan.
Gr Elma -
24 Oktober 2012 - 09:05
Beulah:
Ha ha ha, Luan zit in die buggy als een koning zo rijk!
En zo is het ook.
Wat boft hij toch met zo'n fantastische broer en geweldige papa en mama.
Ben benieuwd naar het volgende verslag.
XX Beulah -
24 Oktober 2012 - 09:05
Beulah:
Ha ha ha, Luan zit in die buggy als een koning zo rijk!
En zo is het ook.
Wat boft hij toch met zo'n fantastische broer en geweldige papa en mama.
Ben benieuwd naar het volgende verslag.
XX Beulah -
hoe is het -
26 Oktober 2012 - 19:04
Teuta:
ha timo
wat michal jackson aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vet cool
ik ben zijn aler grootse fan en hij schrijvt naar jou hoe weet hij nou wie jij bent haaaaaaaaaaaaaaaa ik ben moe -
26 Oktober 2012 - 19:06
Teuta:
tot de volgen de keer timo tot morgen
groetjes teuta xxx
26 Oktober 2012 - 19:08