Hij komt, hij komt, die goeie goeie sint - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Hij komt, hij komt, die goeie goeie sint - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Hij komt, hij komt, die goeie goeie sint

Blijf op de hoogte en volg Familie

05 December 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vannacht 1x wakker rond de klok van 2 uur. Toen we hem hoorde, is Lo gelijk naar hem toegelopen en draaide hij zichzelf al om. Kroop in zijn bed en sliep verder tot vanochtend 7 uur. Je hebt lekker met papa gedoucht en daarna heeft mama in je coole Pietenpak gehesen. Vandaag kwam Sinterklaas aan op school en we gingen natuurlijk kijken. Je begreep het allemaal weer heel goed want zei op jouw manier "handje geven Sinterklaas?" Wat ben je toch een pienter manneke. Op het schoolplein genoot je van de aankomst en het zingen van de kinderen. Dit alles natuurlijk wel veilig in de armen van papa. Achter de stoet van kinderen zijn we naar binnen gelopen en heb je alle pieten en Sinterklaas een high five gegeven. Ik vind dat zo knap van je aangezien je 7 weken geleden nog nooit van die man gehoord had.

Na deze pittige start, want wat een indrukken doe je toch allemaal weer op, zijn we boodschappen gaan doen. In de winkelwagen lag een pak melk met een koe erop. Jij wees naar het plaatje en zei "mama koe?" Ik denk dat iedereen mij in de winkel kon zien stalen en horen zeggen "ja, Luan goed zo!" wat was ik trots op hem aangezien de koe nou niet bepaald iets is wat dagelijks gezegd wordt in huize Slofstra. Dit is trouwens in de periode tussen april en oktober wel anders als we bij boer Rein op de camping zitten. Dan is zowel op de camping als thuis het onderwerp KALFJES! Was het maar vast zo ver. Ik kan niet wachten om Luan te laten kennis maken met het campingleven bij boer Rein en boerin Alie.

Thuis heb je lekker gespeeld met de playmobil zwarte piet en Sinterklaas. Heel geduldig zat je op de grond het speelgoed in de zak te stoppen, de mijter op Sinterklaas zijn hoofd te zetten en de mutsen bij de pieten. Heel knap om te zien hoeveel geduld je hiervoor hebt.

Om 12 uur stonden we weer bij school om Sinterklaas uit te zwaaien. De liedjes zong je zachtjes mee en vol spanning observeerde je alles in de veilige armen van mama. Daarna nebben we lekker rond gekeken in school en buiten bij je toekomstige klas. Je vond het wel spannend dat alle kindjes kwamen kijken naar jouw. Je kroop dan ook veilig in mama's nek weg. Bij juf Helen en juf Simone mocht je de klas even in en samen met mama keek je rond en luisterde we naar het verhaaltje. Je keek je ogen uit en mama was trots op je want was het knap om deze stap al weer te zetten. Dat naar school gaan komt echt wel goed straks!

Al snel ging de schoolbel en zijn we op zoek gegaan naar Timo. Hij had een mooie surprise gehad met mooie cadeaus. Op de vraag of het leuk was geweest, hoefde ik eigenlijk geen antwoord te geven want zijn gezicht straalde.
Na het eten zijn we de auto ingestapt; op weg naar opoe. Ja voor ons is het pas vrijdag pakjesavond! de sint komt dan speciaal voor ons nog even langs! In de auto viel jij heerlijk in slaap met je pietenmuts over je ogen heen. Heerlijk hoor als je zo in slaap kan vallen en wat een mooi plaatje levert het op.

Bij opoe vermaakte je je prima. Natuurlijk werd het hele huis bekeken van boven tot onder. Eenmaal beneden bleef je wel bij mama in de buurt maar ging wel lekker spelen met je boekje en je storio. Van een afstandje keek je nader je donkere wimpers zomaar en toe even naar opoe. Maar op schoot wilde je niet dus laat staan op de foto met opoe! Maar dat maakte niks uit want het was een gezellige middag bij opoe. Tegen etenstijd zijn we weggegaan en hebben we bij de snackbar lekker gegeten. Het was al tegen zevenen toen we wegreden, maar na zo'n gezellige dag maakte dat niet uit. In de auto viel je niet in slaap maar zong vrolijk met de sint cd mee en benoemde zo'n beetje alles wat je buiten zag. zoals auto draaien???? Mmmmm het duurde even voordat we je begrepen maar je bedoelde een tank of cementwagen. Ach ja het kostte wat tijd, maar uiteindelijk komen we er echt wel uit! Eenmaal thuis nadat je je pyjama aan had en in je bed lag, lag je snel in dromenland. Drie keer raden waarover jij droomt vannacht............

• 06 December 2012 - 14:19

Marjon:

Wij hebben de Sint gisteren uitgezwaaid en genoten van een onwijs gezellige pakjesavond. Voor jullie komen Sinterklaas en zwarte Piet speciaal nog even terug. Wauw, kon hij bij ons ook nog maar even langskomen.....Geniet nog even van het heerlijke Sint-sfeertje en voor je het weet staat de volgende mijnheer met baard weer klaar om voor een gezellige kerstsfeer te zorgen. Hoewel......hebben jullie daar een man met baard voor nodig?
    Liefs Marjon

• 06 December 2012 - 20:00

Pat,Bianca,Dion,Cas En Mats:

Hoi Pietjes,

Wat zien jullie er inderdaad cool uit zeg! Twee coole Pieten!!
    Wij hebben hier gisteravond een superleuke pakjesavond gehad en we waren natuurlijk het hele jaar zoooo lief geweest, dat we heel veel mooie cadeaus kregen! Dion heeft zelfs even met Sinterklaas aan de telefoon gepraat, dat was wel heel bijzonder!
    Wel lief, dat Sinterklaas speciaal voor jullie nog op vrijdag komt zodat jullie dan pakjesavond hebben.
    Jullie zijn natuurlijk ook heeeeel lief geweest!
    Veel plezier hoor vrijdag!

Dikke knuffels van Dion, Cas en Mats

• 08 December 2012 - 15:12

Geralda:

Wij kunnen ook niet wachten om je te ontmoeten Luan!! Heel benieuwd hoe je het straks op de boerderij gaat ervaren! En natuurlijk ga ik er vanuit dat je ook bij Bijzondere Bakkers komt schilderen!

Knuffel,

Geralda