Een echte gezinszondag; GENIETEN!!!! - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Een echte gezinszondag; GENIETEN!!!! - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Een echte gezinszondag; GENIETEN!!!!

Blijf op de hoogte en volg Familie

09 December 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Rond een uur of 4 vannacht dook je bij ons het bed in en sliep je gelijk weer verder totdat we je de volgende ochtend rond kwart over 8 wakker maakte. Mama was daarvoor al het bed uitgeslopen terwijl je heerlijk lag te snurken. En papa was nog eerder het bed uitgeslopen om te douchen en het ontbijt klaar te maken. Papa kleedde je aan met mama in de buurt (niet alleen belangrijk voor Luan maar ook zeker voor mama want dan weet ze tenminste dat de kleding goed aangetrokken wordt….)Nadat een ieder aangekleed was, hebben we heerlijk ontbeten met warme broodjes, eieren en verst geperste jus d’orange. Om half 10 vetrokken we richting de kerk. Het ritueel Sinterklaas hadden we reeds een aantal keren die ochtend gehad en in de auto herhaalde je datgene wat ik reeds verteld had. We gingen naar de kerk, zingen over Jezus en opa oma Slofstra waren daar ook. Natuurlijk kwam ook de vraag "opa oma Leiderdorp?" maar nee die waren er niet vandaag. "Andere x", zei je dan. En dat beaamde ik dat. Je vroeg ook of je mocht kleuren. Knap hoor dat je dat nog wist van de vorige keer!

Je kon zien dat je vorige week ook al in de kerk was geweest want je was stukke minder verlegen en liet ook regelmatig horen dat je aanwezig was. Tijdens het gebed liet je zelfs aan het eind een diepe zucht horen. En voor de dienst ondersteunde je de mededelingen op de beamer door de plaatjes te benoemen die bij de teksten stond. Ook opa en oma werden luid begroet in de kerk. Tijdens de dienst zat je afwisselend bij papa en mij op schoot en tijdens het zingen van de liederen hoorde ik je mee hummen op de muziek. Toen het tijd was om naar voren te gaan voor de kinderen, liep je gewillig mee met mij en vroeg "Sinterklaas?" Waarop mama het bekende antwoord gaf. Tijdens de kindernevendienst kon je niet wachten tot je mocht gaan kleuren, knippen en plakken! Nou dat gaat straks wel goed komen hoor op school! Alleen nog even leren om stil te zijn bij het luisteren naar het verhaal wat voorgelezen wordt. Maar ook daar heeft mama het vertrouwen in dat dat goed gaat komen.

Eenmaal weer terug in de kerk wederom eerst voorin gezeten, riep je naar oma en opa vanaf de eerste rij en ook liep je even naar papa toe en weer terug naar mama. Heerlijk hoor dat jij je zo vrij voelt om dat te doen en volgens mij genieten een hoop mensen mee.
Na de kerk hebben we nog koffie gedronken en in de kerk heb ik je nog even op het podium gezet naast het doopfont. Daar heb ik hem verteld dat opa de volgende keer zijn hand in het water doet en over zijn hoofd giet. Hij keek me eerst aan met zo’n blik wat bedoel je dus legde ik het hem nogmaals uit. En ik deed het voor. Hij keek mij toen weer aan en zei “nee, water niet daar (wijst op zijn hoofd) water daar!” (wijst naar zijn mondje). Oke dacht ik bij mijzelf dat gaat wat worden volgende week. Na deze uitleg zijn we naar huis gegaan en bedacht ik mijzelf dat hij weer een hoop indrukken had opgedaan vanochtend. Wat moet dat toch vermoeiend zijn voor je om al die prikkels te verwerken, veel dingen nog niet te begrijpen, heelveel dingen niet kunnen verstaan, etc. Maar wat doet je het toch elke keer goed en wat zie je er blij en tevreden uit. En wat zijn wij blij en trots op jou en je grote broer die zo lief voor je is!

Eenmaal thuis heb je lekker gespeeld en nadat je een boterhammetje gegeten had, ben je samen met papa even weggeweest. Na een uitgebreid afscheid van Timo en mij vertrok je vrolijk. Knap hoor want het ene moment kan je niet zonder mama en ga je zelfs mee naar de wc en het andere moment vertrek je samen met papa vrolijk de deur uit.
Mama had hierdoor even een momentje met haar oudste zoon. We hebben samen lekker een film gekeken compleet met drinken en chips. Genieten hoor! Luan hing bij thuiskomst nog samen met papa de kerstverlichting buiten op en schoof het laatste half uur aan bij de film. En mama die genoot samen met haar 2 zoons voor Pinokkio!!

Na de film was er de Voice of Holland en hebben we lekker de muziek hard aangezet en lekker gedanst. Wat kun je dat toch goed en wat een plezier hebben we dan met elkaar. Heerlijk even wat energie kwijt en de spieren los gooien. Nou dat laatste gaat bij jou vanzelf hoor!
Tijdens het eten genoot je van de oma soep en daarna ging je makkelijk mee naar boven. Na het lezen van een boekje viel je in bed heel snel in slaap.

P.S. nog bedankt voor je antwoord Maja daar kan ik wel wat mee mocht de vraag gaan komen. En ja waarom kabouters nou witte baarden hebben????

• 10 December 2012 - 07:45

Maja:

Goedemorgen,
    Heerlijk die gezinsdagen. Op een ontspannende manier van elkaar genieten en elkaar verder leren kennen. Voor het ene gezin zo gewoon, voor de ander zo bijzonder.
    Fijne dag, Liefs Maja x

• 10 December 2012 - 10:03

Aartje :

leuk te lezen en te zien dat het zo goed gaat met Luan. Zondagmorgen zag je opa en oma Slofstra stralen toen ze zo begroet werden.....

• 10 December 2012 - 13:23

Eddy En Gerrie Slofstra:

Het is inderdaad heel knap van Luan dat hij na één keer kerkgang weet dat hij mag gaan kleuren in de kindernevendienst en zijn grote broer gaat dan ook mee en samen met zijn mama is het helemaal goed .En wat een verrassing om te zien en horen hoe blij hij is om zijn papa en ons weer te zien als hij weer terug komt. Hij wil denk ik ons allemaal om hem heen hebben, geniet daar echt van .
    Wij zien uit naar de doop van ons mannetje wat zal dat een rijk en mooi moment zijn.
    Opa heeft de preek al klaar ik denk dat als het zondag is Opa de preek wel uit zijn hoofd kan doen.
    Nu al leest hij steeds even de preek door en dat gaat alle dagen tot en met de zondagmorgen.
    Het gaat een heel gezellige bijzondere doopdienst worden.

Liefs Opa en Oma.

• 10 December 2012 - 15:55

Marjon:

Elke dag is er 1 met een gouden randje, super. Wat een bijzondere en een speciale tijd gaat er nu ook weer aankomen. Het is inderdaad veel en het komt allemaal ontzettend snel op elkaar, maar het is wel een heerlijke tijd van het jaar. Komt er ook nog de doopdienst van Luan bij, ook dat zal een mooie herinnering worden, succes met de voorbereidingen. Maar heerlijk dat jullie hier nou met zijn viertjes van kunnen genieten. Ik geniet met jullie mee door de prachtige verslagen.
    Liefs Marjon