Afwasmiddel was de oplossing
Blijf op de hoogte en volg Familie
15 December 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Vanochtend was Luan vroeg wakker. We hebben nog even tv gekeken boven maar zijn daarna naar beneden gegaan waar je lekker lang deed over je boterham. Dit was prima want het was zaterdag. Mama had wel wat stress in verband met de laatste voorbereidingen voor je doop morgen, maar ook dat is goed gekomen kan ik nu zeggen aan het eind van de dag (wist ik vanochtend nog niet maar had er wel op gehoopt!).
Nadat je boterham op was, zijn we naar boven gegaan om te douchen en dot kostte natuurlijk ook weer de nodige tijd omdat je alles zelf wil doen. Heel knap van je hoe volhardend je bent in het zelf uitkleden! Daarnaast zie ik dat je jezelf een hoop trucjes heb aangeleerd om bijvoorbeeld je t-shirt uit te krijgen, je sokken aan te krijgen, etc. Na een heerlijke douche heb je jezelf weer aangekleed en zijn we samen met Timo naar het dorp gegaan. Wat een geweldig moment was dat! Heerlijk met mijn 2 zoons naar de winkelstraat. De 1 op de step en de andere afwisselend lopend of in de wandelwagen. Wat heb ik hier vaak over gefantaseerd/gedroomd! Wat heb ik vaak jaloers gekeken andere moeders. En wat genoot ik, met mijn neus omhoog en trots van mijn mannen samen! Echt een bijzonder moment voor mij als mama om dit eindelijk mee te mogen maken!
Thuis hebben de mannen lekker gespeeld samen en alleen. Heerlijk! Luan kwam nog in een klein playmobil boekje Sinterklaas tegen en scheurde deze eruit. "Niet goed!" riep hij maar. Deze man is maar niet uit zijn hoofdje te krijgen. En ondertussen heeft hij het al wel voluit over de Kerstman, cadeautjes (waar hij dit nu vandaan haalt?? Waarschijnlijk door de nepcadeautjes die hij ziet liggen in de etalages) en kerstboom! Ach, ja hoe verwarrend kan het zijn voor een jongentje van 5 jaar die nog maar pas in Nederland woont! Zeker als je in sommige winkels nog verpakkingen tegen komt met Sinterklaas of zwarte piet erop! Het zou verboden moeten worden, want leg dat maar eens uit aan Luan hoe dat nu kan als hij steeds te horen krijgt dat Sinterklaas en Zwarte Piet naar Spanje zijn!
Rond de klok van vieren kregen we bezoek van onze lieve en dierbare vrienden. Het waren gezellige uren waarin we genoten hebben van elkaar (nog bedankt voor het knippen) en de kinderen. Timo en Luan genoten ook met elkaar met als resultaat 4 handen onder de stiften met kleurige gestifte nagels! Mmmm mama had beter moeten opletten maar het zag er zo gezellig uit mede omdat er lekker gegiebeld werd. En ja dat laatste begreep ik later wel! Even schoot er paniek door mama heen want hoe gaan we dit er nu af krijgen. En eraf moest het want we hebben morgen een doopdienst! We staan dan voor in de kerk en dat kan echt niet met die handen vol met stift! Eerst werden de babydoekjes geprobeerd, toen nagellakremover. Vervolgens sticker verwijderaar en daarna terpentine. Maar help niks hielp!!! Dit is echt de nachtmerrie van een moeder en de zweetdruppels voelde ik op mijn rug komen! Een ieder kent die momenten wel toch dat je kind iets gedaan hebt en je denkt o nee niet nu?!
Uiteindelijk hebben we afwasmiddel geprobeerd en ja hoor na flink boenen en schuren hadden Maja en ik 4 schone handjes! Gelukkig dit probleem was ook weer opgelost en mama kon in ieder geval rustig slapen zonder nachtmerries over vieze handjes en de doopdienst!
Na een heerlijke Chinese maaltijd was het toch echt de hoogste tijd om te gaan slapen voor onze kleine man want morgen was een belangrijke dag! Na het lezen van het verhaaltje, heb ik Luan nogmaals verteld over de doopdienst van morgen en wat er dan gaat gebeuren. Ik weet niet wat er blijft hangen van datgene wat ik vertel maar als het maar iets is dan ben ik al blij! We hebben donderdagavond al een keer “droog” (of was het nou nat?) geoefend met hem om hem enigszins voor te bereiden op het water wat gaat komen. Vanavond liet hij in ieder geval 3 vingers zien dus zal hij het begrepen hebben?? Morgen zullen we het weten! Wij zien in ieder geval uit naar de dag van morgen waarop onze zoon gedoopt gaat worden! Waarin wij in het bijzijn van de gemeente, familie en vrienden de doopvragen zullen beantwoorden en Luan willen meegeven dat hij een kind van Hem is en dat Hij er altijd is voor Luan!
15 December 2012 - 22:34
Vermist:
Juliie ook bedankt voor de gezelligheid !!
Welterusten en tot morgen. Ook voor ons een speciale dag met de doop van Luan [onze surrogaat zoon]
Liefs Bert,Maja, Anouk, Rick en Manon
15 December 2012 - 23:22
Marjon:
Lieve Luan,
Morgen een hele belangrijke dag, want dan wordt je gedoopt. Behalve een kindje van papa en mama, ben je dan ook een kindje van God. Nog iemand die er altijd voor je is en die over je waakt.
Kindje dat het water voelt.
Weet je dat God jou bedoelt?
Druppels op je wang.
Raken jou je leven lang.
Water tekent een geheim.
Dat je kind van God mag zijn.
Water levert het bewijs.
God gaat met jou mee op reis.
Want wanneer je bent gedoopt.
Weet je dat God naast je loopt.
En dat Hij je altijd helpt.
Wat Hij zegt dat is Hij zelf.
Lieve Lo, Daan en Timo,
Ik wens jullie morgen een hele fijne dag en een mooie doopdienst samen met jullie familie en vrienden.
Ga er als gezin enorm van genieten. In gedachten bij jullie.
Liefs Marjon -
16 December 2012 - 02:58
Sylvia:
Geniet van deze bijzondere dag vandaag. Voor opa Slofstra ook heel speciaal en fijn om je kleinkind te mogen dopen. -
18 December 2012 - 12:04
Ingrid:
Ik kan me je reactie bij de volgestifte handjes zo goed voorstellen en als je dan een doopdienst in het vooruitzicht hebt ben je echt niet blij. Zo zie je maar weer dat afwasmiddel soms beter werkt dan al die speciale goedjes.
Ingrid