Dag sinteoma, dag....... - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Dag sinteoma, dag....... - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Dag sinteoma, dag.......

Blijf op de hoogte en volg Familie

20 December 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vannacht heb je onrustig geslapen. Je had veel last van de plekjes op je been en gaf vannacht aan dat ze pijn deden. Maar weer wat zalf opgesmeerd van tante Christine en een zetpil gegeven. Je sliep gelukkig weer snel maar woelde wel veel in je slaap.
Aangezien de schoonmaakster kwam, wilde mama om half 9 het huis uit zijn. Tot kwart over 8 heb mama jou laten liggen en zichzelf gedoucht, aangekleed en spullen bij elkaar gepakt. In het huis van opa en oma Slofstra hebben we ontbeten en aangekleed. Jij genoot want 2 Bob de bouwers waren bezig een hoge stellage te bouwen om zo de ramen op zolder te vervangen. Je keek je ogen uit op het aanrecht en genoot. Ondertussen kletste je honderduit over alles wat je buiten zag en in de raamlijst bij oma. En neem van mij aan dat was veel! Een heel kersttafereel met bonen, zingende mensen, en ga zo maar door. Kortom genoeg nieuwe woordjes om te leren.

Je vermaakte je prima bij opa en oma en het was reuze gezellig dus we besloten ook maar te blijven lunchen. Een relaxte start van de dag voor jou. Zomaar en toe kwam opa Slofstra om de hoek en je had dan dikke pret. Tijdens de lunch genoot je van de overheerlijke oma soep en brood en kreeg oma een dikke duim van je. Opa moest het helaas doen met geen duim en waarom? dat weet alleen jij! We hadden in ieder geval een hoop lol met elkaar. Waarschijnlijk ook wel omdat het restantje chips en appel gedoopt werd in de soep!
Na de lunch zijn we boodschappen gaan doen waarbij ik je de belofte deed dat mama 2x centjes ging betalen. Al snel was het weer tijd om Timo te halen. We konden wederom de school in en je hobbelde vrolijk door de gangen. Juf Yvon vroeg ons de klas in. We hebben zo het slotliedje nog meegemaakt al fluisterde jij wel in mijn oren steeds "Timo toe?" Maar we konden niet zomaar weg dus je moest echt even wachten. En dat maakte je ook wel een beetje verlegen want de kindjes keken natuurlijk allemaal naar jou. Tot overmaat van ramp ging mama ook nog even staan kletsen en het trekken aan mama's arm hielp in eerste instantie niet echt. Maar uiteindelijk wel hoor en gingen we op zoek naar Timo.
Timo stond al lang te wachten buiten. Snel de auto in en oma opgehaald.

Samen met oma Slofstra en Timo zijn we naar Overvecht, de Kerstshow geweest. Wat was dit genieten zeg! Samen met je broer rennen door de paden en elkaar zoeken. Verder genieten van de vissen, cavia's en konijnen. Maar het meeste natuurlijk van de Kerstmannen, sneeuwpoppen en kerstbomen. In elk pad zag je wel iets en riep je voluit "mama, een kerstboom! Of mama een Kerstman!" Met Timo rende je dan weer vooruit en ik zag je zelfs soms niet meer, maar kennelijk vertrouwde je op je grote broer en als ik te lang uit het zicht was dan galmde "mama, waar ben je?!" weer door de paden. Wat een heerlijk geluid was dat! Mama riep dan vervolgens weer terug “hier ben ik hoor!” Oma kwam nog een bekende tegen en natuurlijk liet ze trots haar nieuwe kleinkind zien. Wat hebben oma en ik genoten van deze 2 mannen! Het was jammer dat we op een gegeven moment naar huis toe moesten. Maar ja, aan alles komt een eind maar nog niet aan deze dag want we hadden nog een kerstviering in het verschiet op de Willem vd Bergh.

Thuis had papa al lekker gekookt en konden we zo aanschuiven. Lekker pasta dus dat gleed er wel in bij jou en natuurlijk je grote broer. Na het eten nog even gezongen en muziek gemaakt want ja dat hoort erbij en kunnen we dus niet overslaan. Het was al snel tijd om weer de jassen aan te trekken maar dat vond je niet erg. Snel oma Slofstra opgehaald en naar het kruispunt gegaan voor de kerstviering op de Willem vd Bergh. Wat een gezellig feest was dit en wat heb jij genoten. Papa had BHV dienst en stond bij de deur en wij zaten in de zaal maar jij hobbelde vrolijk, wel samen met je grote broer, van mama naar papa en weer terug. Tijdens het eerste gebed riep je vrolijk door de zaal “papa” tot 3x toe omdat papa niet gelijk keek. Heerlijk hoor die onbezonnenheid en tijdens deze kerkdienst kan dit gelukkig allemaal. Op de muziek wiegde je vrolijk met je schouders heen en weer en je genoot! Natuurlijk keek je je ogen uit, maar je liep ook weer rond of je nooit anders gedaan had.

Op een gegeven moment ging Koos wat voorlezen en zat hierbij op zijn rollator en oma zei Koning Koos. Jij zei tegen mij vervolgens “neeeee, geen Koning Koos. Sascha en Toto zijn er niet” (voor degene onderons die deze 3 personages niet kennen. Zij komen uit Het Zandkasteel).
Bij een andere cliënt die een grote koptelefoon om zijn nek had en een grote pet, begon je een heel verhaal te vertellen en eindigde je met Bob de Bouwer. En ja ik geef je geen ongelijk Bob de Bouwer heeft inderdaad een helm op met gehoorbeschermers die lijken op zo’n grote koptelefoon.
Van het drumstel kon je geen genoeg krijgen want aan het eind van de dienst wilde je hem toch wel even van dichtbij bekijken. Na limo en een lekkere kerstkrans was het toch echt de hoogste tijd om naar huis te gaan. Oma zwaaide je vrolijk uit met "Dag Sinteoma, dag, dag" en de rest kunnen jullie zelf wel zingen. Je had grote lol erom en wij..... wij ook en we vonden je maar weer zeer creatief.
Snel de pyjama in en naar bed. Eenmaal in je bedje sliep je binnen 5 minuten. Gelukkig maar want het was al half 10!

• 21 December 2012 - 09:11

Vermist:

Muziek en emotie

Muziek is het gevoel opwekken
    En je eigen leven ontdekken

Muziek kan op verschillende manieren
    Met verdriet of feesten te vieren

Muziek maken doe je met je fantasie
    En het geeft je een heleboel energie

Muziek is niet alleen zingen of een instrument bespelen
    Maar ook de regen die op aarde valt met pijpenstelen

Muziek kan je luisteren op je MP3
    Naar een leuke melodie

Muziek is bijzonder
    Want niemand kan zonder

Muziek is uniek
    Al is het pop, gospel, of klassiek

Muziek is door God gegeven
    En wij mogen ermee leven

Liefs de Vermisten

• 21 December 2012 - 11:35

Marjon:

Ja, een bezoek aan het tuincentrum in kerstsfeer hoort er natuurlijk wel helemaal bij. Zo leuk om te lezen dat lLuan hier zo enorm van geniet en jullie genieten natuurlijk volop mee. En dan 's avonds ook nog naar een kerstviering.....dan is je dag compleet.

Liefs Marjon

• 21 December 2012 - 21:19

Christine:

Wat een gezelligheid!! Heerlijk om te lezen hoeveel lol jullie hebben met Luan en Luan met jullie, gaat echt goed met hem! Ik ga je ook graag weer heel snel zien! Met kerst in ieder geval. Misschien moet ik ook maar altijd op dinsdag komen eten bij Oma en Opa Slofstra, dan zie ik je iedere week...maar dat past natuurlijk helemaal niet meer om de tafel...of wel? Je mama of papa moeten maar snel even laten weten wanneer je kan komen pony rijden. Alhoewel ik eerder denk dat je een geboren drummer bent en zo te lezen hierboven denk ik dat ik niet de enige ben die een muziekantje (leuk gedicht) in je ziet.

Ik hoop dat de zalfjes een beetje helpen, puur natuur moet goed doen! Of misschien was het even erger door de koorts en gaat het nu door de koorts (dat reinigd) weg. Dat zou helemaal goed zijn!

Dikke knuf en tot snel!
    Christine