Derde kerstdag
Blijf op de hoogte en volg Familie
27 December 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Eerst hebben we lekker uitgeslapen allemaal tot 9 uur. Luan had de gehele nacht lekker in zijn eigen bedje geslagen en kreeg twee dikke duimen hiervoor en een "goed zo, Luan!" te horen. Na het ontbijt zijn we richting Scheveningen vertrokken om eerst naar de ANWB te gaan en vervolgens naar SEA LIFE. In deze onderwaterwereld met ruim 45 aquaria ontmoet je vele bekende en onbekende vissen.
Een oase voor kinderen die van water en dieren houden dus voor Timo in ieder geval een geweldig uitje, maar voor Luan was dit natuurlijk nog even afwachten. De ervaring met de dierentuin in China was positief dus we verwachtte dat dit ook positief zou uitpakken.
En ja hoor dat deed het. Hij genoot en hij wilde, net zoals Tim vroeger bij Blijdorp, aan een stuk door rennen langs alle aquaria heen. Kortom we moesten hem goed in de gaten houden anders zat hij zo 10 aquaria bakken verder. Zo enthousiast was hij! Sommige grote vissen vond hij wel eng en hij liet dat dan goed blijken met zijn mimiek en houding waardoor wij eigenlijk wel weer moesten lachen. Wat een klein komiekje is hij toch! De grote Japanse spinkrabben vond bij wel heel er spannend. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik ook zelf wel heel erg blij was dat ze achter het glas zaten. Wat een grote krabben waren dat zeg! Je moet er niet aan denken dat je die tegen komt op het strand! Ze kunnen wel 4 meter worden! Gelukkig hoorde we het nieuws van het aquarium dat brak in Shanghai in China pas later want ik weet niet of ik dan nog zo gefascineerd had gekeken naar de krokodil, haaien en piranha's!
Na SEA LIFE zijn we nog langs de haven gereden waar hele grote boten lagen. Je keek je ogen uit ook al vielen ze soms van vermoeidheid dicht. Tot slot hebben we nog gewandeld op de pier van Scheveningen door de regen heen. Maar ja, de mannen die een stel visfanaten zijn, wilde echt even langs de vissers lopen dus mama en Luan offerde zich op. Gelukkig genoot Luan van de golven en de strandvogels. De vissen in de emmer vond hij maar vies en geef hem eens ongelijk! Ben benieuwd wat hij straks gaat vinden van het vissen. Op zich heeft hij wel voldoende geduld om te vissen maar als ik deze week al zag dat hij gilt bij een klein beestje dan vraag ik mij af wat hij doet als hij een vis aan zijn haak heeft...... Nou ja over een paar maanden kan ik het jullie vertellen.
Thuis hebben de heren nog een kerstfilm gekeken en na het eten is er natuurlijk nog even gezongen en gedanst maar al snel was het bedtijd. En na de bevestiging nog drie nachtjes slapen en dan paardje tante Christien viel je al snel in slaap. Dromend van...........?
27 December 2012 - 22:47
Marjon:
En dan willen ze tweede kerstdag afschaffen? Als ik dit zo lees, moet er gewoon een extra kerstdag bijkomen. Jullie hebben een heerlijk dagje achter de rug. Dan kunnen jullie je heel langzaam opmaken voor de volgende ervaring samen met Luan; oud en nieuw. Jullie staan op de drempel om een bijzonder jaar met z'n vieren af te gaan sluiten. Een jaar waarin jullie grootste droom is uitgekomen. Over een paar dagen kunnen jullie gaan starten aan een heel nieuwe jaar met z'n viertjes. Eerst nog een paar 'gewone ' dagen om met elkaar te gaan genieten.
Liefs Marjon -
28 December 2012 - 07:49
Maja:
Heerlijk zo'n gezinsdagje, na de drukke kertsdagen. Genieten van elkaar.
Ben benieuwd of Lo en Timo de visfanaten'' ook Luan zo fanatiek kunnen maken. Ik zie hem wel zitten met zijn hengeltje. In het voorjaar maar eens oefenen in de sloot bij opa / oma leiderdorp.
Fijne dag, Liefs Maja