Hop paardje hop
Blijf op de hoogte en volg Familie
30 December 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Naast de tranen van vanavond waren er vandaag ook vele momenten dat Luan genoten en gelachen heeft. Nadat hij om 9 uur wakker was geworden, is hij na het ontbijt met papa meegegaan om de laatste restanten in een tuin op te ruimen. Lekker bezig geweest in de buitenlucht en papa goed geholpen. Heerlijk een papa en zoon momentje! En toen je terug kwam wassen eindelijk tijd om naar tante Christine te gaan. Jij en je grote broer zouden gaan paardrijden op pony Hendrikje.
Allereerst moest Hendrikje natuurlijk geborsteld worden en zo konden jullie rustig kennis maken met hem. Lex, het grotere paard, vond je ook wel interessant. Je was in ieder geval niet bang en beide paarden hebben al meerdere kusjes op hun snuit mogen ontvangen deze middag! Nadat Hendrikje geborsteld was en opgetuigd was, was het zover; jullie mochten gaan rijden.
Natuurlijk een helm op je hoofd en statig ging je zitten in het zadel. En wat genoot jij zeg en wat ging het goed. Je zat heel stabiel en recht en het galopperen vond je ook prachtig. Op die momenten verscheen er een grote grijns op je gezicht.
Ook je grote broer mocht er nog op en die genoot ook volop! En ja als mama doe je dat dan ook en loop je trots ernaast. Ja, naast Hendrikje durfde ik dat nog wel! Aan het eind heb je nog even met Hendrikje rondgestapt over het erf terwijl je hem vasthield aan het touw. Vol trots keek je achterom hoe hij je volgde. Wat een schitterende glimmende ogen liet je toen zien!!!!! Een trotse blik en terecht want wat deed je dit weer goed.
Na 2 uur was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan. Thuis at je je appeltje terwijl je Dora Kerstman keek en later speelde je met de duplo. Rond kwart over 6 gleed je uit en was het verdriet groot. Op mama's schoot viel je in slaap. Mama heeft je op de bank gelegd en maar even laten liggen. Na een uurtje heb ik je pyjama aangedaan en je naar boven gebracht want wat moe was jij. Daar leek je in eerste instantie lekker te gaan slapen in je ledikantje maar na nog geen minuut begon je te huilen en dat stopte pas ruim een half uur later. Na een verhaaltje over Noach op de IPAD ben je gaan slapen.
Nu slaap je volgens mij, je hebt nog wat onrustig liggen woelen en deed zo af en toe je ogen even open om te kijken of ik er nog was. Slaap zacht mijn zoon; mama, papa en Hij waken over jou.
“Voor ieder kind”
Ik hoop voor ieder kind,
dat het uitgestrekte moeders armen vindt.
Ik hoop voor ieder kind,
Dat het thuis zijn liefde vindt.
Ik hoop voor ieder kind,
een thuis om bij te schuilen,
en ouders om bij uit te huilen.
Ik hoop voor ieder kind,
opgroeien bij liefhebbende ouders als het kan.
Want die zijn voor kinderen van zeer groot belang.
Dat hoop ik voor ieder kind,
waar ter wereld het zich ook bevind.
30 December 2012 - 21:56
Marjon:
Wat zijn dit lastige en moeilijke momenten. Het liefst zou je als moeder al het verdriet over willen nemen van je mannetje. Ik kan me zo goed voorstellen dat je meer wil dan alleen maar troosten en er voor hem zijn. Je wil weten waar dat verdriet vandaan komt, waar het mee te maken heeft, je wil het verdriet kunnen plaatsen.......Ik hoop Daan, dat Luan je dat ooit kan vertellen......Gelukkig laat hij zich troosten en wordt hij uiteindelijk rustig en valt alsnog in slaap, maar toch.......Daan, je kan op dit moment Luan alleen bieden wat binnen jou mogelijkheden ligt en dat doe je zo fantastisch; veiligheid, geborgenheid, liefde, er voor hem zijn, dit alles bieden jullie Luan, maar toch.........Twijfel niet aan jezelf!!!!!!!! Maar toch........Ik hoop ooit dat al deze puzzelstukjes op z'n plek gaan vallen en Luan dan zal zeggen: Bedankt dat jullie er altijd voor me waren. Ik weet zeker dat dat moment gaat komen.
Liefs Marjon -
30 December 2012 - 22:30
Tamara:
Hoi,
Jullie doen het volgens mij onwijs goed zo te lezen. En wat is het dan inderdaad moeilijk om je mannetje zo'n verdriet te zien hebben. Blijf in jullie zelf geloven en luan en elkaar veel liefde en aandacht geven.
Liefs -
31 December 2012 - 09:25
Vermist:
Lieve Dani,
Wat een verdriet en wat had ik graag op dat moment jou w illen troosten. Want ook jij hebt een arm om je schouder nodig en een dikke knuffel. Maar in gedachten altijd bij je xxx Maja
Verder lieve sloffies. Jullie afgelopen weken zijn hectisch, mooi, emotioneel en als een gezinnetje verlopen. Jullie zullen dan ook 2012 afsluiten als een klavertje vier. In het nieuwe jaar er nog vele mooie, emotionele en hectische momenten komen. Wij wensen jullie alle goeds en liefde en zullen er ook in 2013 weer voor jullie zijn, In goede en slechte tijden.
Als we vanacht proosten denken we ook even aan juliie.
Liefs De Vermisten -
31 December 2012 - 10:32
Beulah:
Hartverscheurend, zoveel verdriet!
Maar het valt ook niet mee voor het mannetje, wat een aanpassingsvermogen wordt er van hem gevraagd en wat doet hij dat geweldig goed.
Jullie Luan is een kanjer en jullie doen het zoo fantastisch, twijfel niet aan jezelf want Luan heeft een moeder met haar armen uitgestrekt. Daar vind hij zijn rust en troost en liefde en warmte. Dat is toch megafantastisch!!!
XX Beulah -
31 December 2012 - 13:39
Ingrid:
Lieve Daan,
Het zal altijd vervelend zijn om verdriet te zien bij je kind hoe klein of groot het ook is.
Als moeder wil op dat moment alles doen om het minder verdriet te laten hebben. Dat vertelt al hoe dicht jullie bij elkaar zijn gekomen in de nog maar korte tijd die jullie samen zijn. Maar soms zijn er momenten dat je niet weet wat je kind op dat moment zo raakt en verdrietig maakt. Een machteloos gevoel kan dat geven. Maar weet dat er nog een Vader is die Luan omarmt met zijn liefde.
Het volgende gedichtje lezen we bij ons in de kerk voor als de doopkaars wordt ontstoken aan de paaskaars
Deze vlam is als een levensweg
Ontsteek de vlam als je feestviert met je kind.
Zomaar even op een verjaardag of als het iets
moeilijks heeft overwonnen,
maar ook als je er zorgen om hebt, als het verdriet heeft
en jij met lege handen aan de kant moet staan omdat je niet bij machte bent het te helpen.
Maar juist dan wil God je laten merken dat Hij, in je liefde voor dit kind naast je staat.
Ik zie zoveel warmte en liefde in jullie gezin. geweldig mooi om te zien.
Liefs, Ingrid -
31 December 2012 - 14:52
Igor, Marlou, MaJin En Jibin:
Lieve mensen,
Wij willen jullie een gezellig en spetterend uiteinde toewensen. Ook jullie kunnen terugkijken op een heel bijzonder en fantastisch jaar. Veel geluk in 2013 en ook ik blijf jullie volgen.
Lieve groetjes van,
Marlou -
31 December 2012 - 17:22
Christine:
Het was echt heel leuk gistermiddag en ik zou Luan heel graag op les willen hebben op Hendrikje! Dan kan hij met een paar maandjes zelf sturen en de gang bepalen. Geeft elk kind een kik. (en volwassenen ook trouwens)
Timo kon zich te traktor (want er zit een cabine op, dus geen trekker) nog wel herinneren. En Dino de hond ook, dat kind heeft echt een gouden geheugen.
Zo sneu dan te lezen dat Luan gisteravond zo veel verdriet had. Je bent er voor hem Daan en dat is het aller belangrijkste. En dat doe je super goed. Het zal niet heel lang meer duren totdat hij praten kan, hij verstaat al zoveel, dus het zit er aan te komen.
Liefs,
Christine