O, dennenboom, o dennenboom............
Blijf op de hoogte en volg Familie
06 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
De kerstvakantie is afgelopen en vanaf morgen gaat Timo weer naar school. Voor jou begint het aftellen naar school dan ook. Eerst donderdag nog een gesprek en daarna gaan we langzaam, op jouw tempo, opbouwen. Maar voor nu nog 1 weekje samen genieten! En zin in school heb je volgens mij ook, want toen we het vandaag erover hadden dat Timo morgen naar school gaat, zei jij "mama, Luan ook school?!" Wat ben je toch een pienter mannetje!
Na de middag kwamen opa en oma Leiderdorp en zijn we via de bossen en duinen naar het strand gelopen. Je liep een heel eind mee, maar op een gegeven moment was je toch wel moe en heb je lekker in de wagen gezeten. Op het strand heb je lekker rond gelopen een heel stuk. Het zeeschuim vond je wel heel erg leuk en je laarsjes zagen dan ook helemaal wit van het schuim. Ook het knarsen van de schelpen onder je laarzen en het lopen aan de rand van de zee vond je een spannend avontuur. Je genoot volop en op de terugweg viel je uiteindelijk in slaap.
Eenmaal thuis heb je buiten nog even doorgeslapen. Eenmaal wakker keek je even vreemd op dat je nog buiten lag en had je echt even de tijd nodig om wakker te worden. Daarna vermaakte je je prima met je babypop, ipad bij opa op schoot en storio. Met een schuin oog keek je mee naar de film die Timo keek terwijl je ondertussen genoot van je schaaltje chips dat maar steeds bijgevuld werd door opa Leiderdorp. Hierbij keek je wel af en toe naar mama of die er wat van zei, maar die deed net alsof ze niks zag en liet jou genieten.
Nieuw voor jou was vandaag dat opa met je mee mocht naar de wc. Echt knap van je hoor! Ook mama kan de afgelopen week steeds vaker alleen naar de wc; zelfs als we op verjaardagen zijn. En als mama even boven is, lukt het je om gewoon door te spelen i.p.v. gelijk te roepen! Mama is trots op je.
Voor het avondeten had je noodles maar je vond kennelijk de soep er beter uit zien en mama vond het voor vandaag oké en gaf jou haar soep. Je genoot ervan en slurpte het naar binnen. Samen met opa maakt je er een mooi feestje van.
Na het eten mocht je nog samen met Timo sterretje afsteken. Een restant van oud&nieuw. Wat een lol hadden jullie daarbuiten. Gelukkig waren het hele lange stokjes, maar je zwaaide er vrolijk mee rond. Nee, het gevaar zag je er nog niet echt van in. Het was dan ook maar goed dat papa, de brandweerman, in de buurt was om jou in de gaten te houden.
Eenmaal binnen vertelde je het aan mama op jouw manier: " sterretje en dan zo en zo en Gelukkig Nieuwjaar!" Ach, ja moeilijk te beschrijven hoe het klonk maar het kwam daar ongeveer op en neer.
Na een bakkie koffie/thee was het de hoogste tijd voor opa en oma om naar huis te gaan. Jammer, maar we kunnen aftellen tot zaterdag want dan zien we ze weer bij opoe die dan 90 jaar wordt!! En als het goed is, zijn je neven en nicht er dan ook. Wat zal dat weer gezellig zijn!
Natuurlijk zwaaide we nog even gedag voor het raam en daarna nog snel even wat drinken en naar bed. O nee, eerst plassen, dan pyjama aan, dan tanden poetsen en dan zingen. En ja hoor voor het laatst zongen we "o dennenboom, o dennenboom"uit volle borst met z'n drieën! Wat een pret! Tot volgend jaar dennenboom en Kerstman! Eenmaal in bed kostte het wat moeite voordat je sliep, maar toen je eenmaal sliep, snurkte je er vrolijk op los. Dit was slechts van korte duur want na ongeveer een klein drie kwartier werd je huilend wakker. En deze bleven zo’n drie kwartier lang stromen. Wat een verdriet had je. Het ging bij mama door merg en been maar gelukkig liet je je troosten in mama’s armen. Wat een verwerking weer van de vele indrukken, prikkels, houden van en ga zo maar door en waarschijnlijk ook wel gewoon verdriet ......... Na drie kwartier kon ik je weer in je bedje leggen en praatte je nog even met Mickey Mouse waarna je uiteindelijk moe in slaap viel.
Slaap zacht lieverd wij waken en Hij waakt over jou!
07 Januari 2013 - 07:33
Vermist:
Goedemorgen,
Dat zo'n vrolijke dag, dan toch even door Luan met een traan verwerkt moet worden.
De emotie van een kind
Is de warme traan die ons bind
Om ze te beschermen voor de grote mensen
Schenken we ze geborgenheid in hun grote kleine wensen
Want een kind met een gulle lach en een zilte traan
Verlicht voor de volwassenen het dagelijks bestaan
Liefs de Vermisten x
07 Januari 2013 - 14:23
Marjon:
Het was absoluut genieten genieten op het strand, het leek wel voorjaar. Ook wij hebben als gezin een heerlijke wandeling gemaakt. Jullie hebben een paar prachtige maanden afgesloten, maanden waarin jullie emoties alle kanten op schoten, maar wel maanden waar jullie als gezin doorheen zijn gegaan, als gezin hebben genoten, als gezin lol en plezier hebben gemaakt, als gezin verdrietig zijn geweest, als gezin bijgestaan door familie en vrienden. Luan heeft de meest bijzondere maanden van het jaar meegemaakt en nu is het "gewoon" weer januari. Kerstvakantie is afgelopen, Timo is weer naar school en jullie gaan je langzaam voorbereiden op het naar school gaan van Luan. Dus gewoon is de maand januari zeker niet. Je weet dat het een natuurlijk proces is dat je kind naar school gaat, maar het heeft wel een dubbele lading. Je kindje waar je zo lang op hebt moeten wachten, moet je nu voor een gedeelte uit handen gaan geven. Je gaat een ongekend mooie periode afsluiten, maar er gaat ook weer een hele mooie, leuke, maar intensieve periode aanbreken, daar ben ik van overtuigd. Het feit alleen al dat Luan vraagt of hij ook naar school mag.......Geniet deze week nog heerlijk met zijn tweetjes. Jullie hebben hem een waanzinnige basis meegegeven, ook al is die basis af en toe nog wankel, deze basis zal op een andere manier en in een andere omgeving uitgebouwd gaan worden. Jullie bouwwerk wordt alleen maar mooier, met elkaar gaat dit goed komen.
Liefs Marjon