Nog een keer.......
Blijf op de hoogte en volg Familie
11 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Beneden lekker ontbeten en mama heerlijk koffietijd gekeken terwijl jij lekker na je eierkoek ronddrentelde en speelde met je pop en tent. Zo op zijn tijd kreeg mama een dikke kus en knuffel van je! Hier genoot mama natuurlijk van en gaf je natuurlijk een dikke knuffel en kus terug. Na koffietijd ben je lekker in bad gegaan terwijl mama zich douchte en aankleedde. Jij vermaakte je weer prima in het bad en zong soms het hoogste lied! Niet altijd is het evengoed te verstaan maar dat doet er niet toe. Je had het naar je zin en dat is heel veel waard!
Tijdens het aankleden kwamen de Sint en Kerstman nog even voorbij. Dit kwam voornamelijk door het Jip en Janneke voorleesboek. En ja dat klopt want daar staan verhaaltjes in over de Sint en Kerst. Ach, ja het zal nog wel even duren voordat die mannen uit jouw hoofdje zijn! En zeg nou zelf dat is echt niet zo gek met al die indrukken die jij de laatste maanden opgedaan hebt.
Nadat we aangekleed waren, zijn we even boodschappen wezen doen en foto's afgedrukt voor de collage boven je bed. Je liep vrolijk mee en bij de action zong je weer uit volle borst. De hele winkel heeft het kunnen horen. Wat is het toch heerlijk dat je zo van zongen houdt. Mama houdt daar ook erg van dus op de terugweg zongen we dan ook samen een mooi zelfgemaakt liedje! De foto’s die kant en klaar uit een machine kwamen vond je indrukwekkend. Ondersteboven stond je ze te bekijken en elke keer riep je “Kijk mama, Luan in China!” of “Mooi hé, mama!” Ja, ja ook hier wist de hele winkel dat we aanwezig waren!
Bij de Hema kochten we een lekker broodje en hier smulde je van. Eenmaal thuis heb je nog even lekker gespeeld voordat we naar school gingen. Je was voornamelijk druk in de weer met je schooltas. Wat heb jij een zin om naar school te gaan! Regelmatig komen de aantal nachtjes slapen voorbij op een dag. Op school heeft mama in de klas overal foto's van gemaakt terwijl jij lekker in de speelhoek aan het kokkerellen was! Je fantasie ging er lekker op los en de juf keek vertederd toe. En ach ik geef haar geen ongelijk. Kijk maar eens naar de foto's hoe schattig hij eruit ziet.
De foto's gaat mama lamineren en worden gebruikt om op school aan te geven wat er gaat gebeuren, jij kan het gebruiken als communicatiemiddel als je er even niet uitkomt. En we kunnen ze gebruiken voor thuis zodat je kan vertellen wat je gedaan hebt. Toen mama klaar was, wilde je het liefst nog langer doorspelen. Je had het prima naar je zin, maar de bel zorgde ervoor dat je naar Timo wilde gaan dus dat kwam goed uit.
Op het dorp hebben we gelijk de foto's afgedrukt zodat ze thuis alleen nog gelamineerd moeten worden. Nou dat komt wel goed want ik weet dat je grote broer dat heel goed kan. Thuis hebben de mannen lekker gespeeld in de tent met en naast elkaar. Zo op zijn tijd klonk er weer een heerlijke schaterlach door huize Slofstra maar ook soms hoorde ik een "neeeee, niet doen Timo!" Inmenging van mij was niet nodig want samen losten ze het keurig op.
Op tijd heb ik met beide mannen gegeten aangezien manlief uit eten ging en Timo nog training van de voetbal had. Heerlijke noodles met stokjes hebben we gegeten en fruit toe. De mannen genoten er van! Na het eten nog even gedold met elkaar en toen was het de hoogste tijd voor Timo om naar de voetbaltraining te gaan en voor Luan naar bed. Na alle rituelen in de badkamer nog even gelezen uit zijn favoriete boek "En nu gaan slapen!" Leuk was dat hij het kleine konijntje dat niet wil slapen zijn eigen naam geeft! Wat is hij toch slim!
Eenmaal in bed had hij nog een onderonsje met Mickey Mouse. Waarover??? Geen flauw idee ik kon het niet echt volgen. Maar het zag er schattig uit! Wie weet was hij de dag aan het evalueren met hem?! Maar toen eenmaal zijn ogen dicht waren, viel hij in een diepe slaap tot.............
11 Januari 2013 - 20:45
Marjon:
Goh, Luan, Ik zou jou juf ook wel willen zijn hoor, zo'n lief leergierig mannetje erbij in de klas. Dan zijn zingen en spelen ook nog is favoriet, wat wil je als juf nog meer........Ik kan me helemaal voorstellen dat je heel veel zin hebt in school, als ik al die speelhoeken allemaal zie.....ik denk dat je het ontzettend naar je zin gaat krijgen, alleen moet je er nog niet bij nadenken hoe vroeg je je bedje uit moet om op tijd op school te zijn, maar dat went vanzelf. Eerst het weekend nog even lekker genieten samen met pap, mama en Timo.
Lieve groetjes Marjon -
11 Januari 2013 - 22:24
Eddy En Gerrie Slofstra:
Lieve grote knappe dappere Luan,
Wat heb je het naar je zin in de speelhoek op school,Oma zou wel heel graag om het hoekje willen kijken om met eigen ogen te zien hoe jij je vermaakt. En wat heeft je mama weer veel werk gehad om het voor jou duidelijk te maken hoe je met de juf kan communiceren als je iets niet begrijpt.en gelukkig heb je de eerste schooluurtjes je mama dicht bij je in de klas. En je grote broer Timo zit een paar klassen verder vast en zeker aan jou te denken hoe het met je zal gaan. Wat bof je Luan met zo'n lieve broer.
Toen Timo voor het eerst naar school ging heeft Oma het volgende versje voor hem opgeschreven,dat ga ik nu ook voor jou doen.
Naar School,
Overal een beetje kijken,
Overal een beetje staan.
Zonder echt te hoeven mee doen
en dan gauw weer verder gaan.
Je zal best wel moeten wennen
eerst de klas wat leren kennen.
Even spelen met de blokken
even spelen met de trein.
Even praten met een meisje
even niet verlegen zijn.
Elke dag een beetje blijer
niet verlangen meer naar huis.
En dan.....ineens is het gelukt hoor!
Dan voel je je lekker thuis.
Lieve Luan heel veel plezier op school.
Je bent nu echt een grote kleuter. Opa en Oma weten zeker dat het je gaat lukken.
Veel liefs van Opa en Oma Slofstra.
12 Januari 2013 - 14:59
Maja:
Wat je schrijft Daan, wat een vertederende foto's.
x Maja -
13 Januari 2013 - 19:33
Pat,Bianca, Dion, Cas En Mats:
Geweldig die foto's op school! Jouw nieuwe juf gaat vast heel erg genieten van jou in de klas!! Wat een mooi kokkie ben je zeg!
Oh, en die mama vooral ,die zal jou denk ik, erg gaan missen....gelukkig kan ze eerst nog een paar keertjes met je mee! Gelukkig gaan de dagen snel en om 15.00 uur kan ze dan weer blij naar jou en je broer uitkijken en weer verder genieten van haar mannen!
Nou grote kanjer, heel veel plezier op school!!
Dikke knuffel,
Patrick, Bianca, Dion, Cas en Mats