De hele ochtend alleen in de klas
Blijf op de hoogte en volg Familie
18 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
We zaten in de gang en toen hij ging plassen, kwam hij even naar me toe, maar ging ook gemakkelijk weer mee met de juf. Evenzo toen hij buiten ging spelen. Wat knap van hem en wat hebben we toch een super kanjer!!!! Nee, super kanjers moet ik zeggen want die Timo heeft de gehele ochtend met zijn klas op zijn snow disc van een hele hoge en snelle duin afgeroetst. Ze hebben grote lol gehad en met rode konen kwam hij weer terug op school. Ik kreeg zelfs spontaan een zoen van hem. De schat!
Op een gegeven moment zag ik Luan bij de juf zitten en ze hielp hem met drinken terwijl hij nu een fles had waaruit hij alleen kon drinken. Wat een ondeugd is het toch. Toen hij zag dat ik keek pakte hij snel de fles zelf op. Om 12 uur maar even tegen de juf gezegd dat hij alleen kan drinken. Ze moest er wel om lachen en ik natuurlijk in mijzelf ook wel. Toen ik er later over begon tegen hem, keek hij mij met glimmende oogjes aan en grote glimlach op zijn gezicht. Hij snapte heel goed waar ik het over had.
Toen de bel ging, moest ik natuurlijk zijn vogel bekijken die hij vanochtend geverfd had in de klas. Wat was ik er trots op en hij kennelijk ook want er moest een foto gemaakt worden! Hij had een prima ochtend op school gehad en hij had het reuze naar zijn zin gehad. Wat waren papa en mama trots op jou zeg!! Uit school heeft papa ons afgezet bij de Hoofdstraat en hebben we lekker een broodje gegeten bij de Hema. Daarna zijn we gaan winkelen, maar daar heb jij niks van meegekregen want we waren de Hema nog niet uit of je lag heerlijk te slapen. Moe van de hele week naar school, moe van alle indrukken en moe van alle prikkels! Ik gaf je groot gelijk; het was een intensieve week voor je, maar je hebt het zo super goed gedaan!!!
Om drie uur haalde papa ons weer op en hebben we Timo van school gehaald. Maar die ging bij een vriendje spelen dus we hadden het rijk alleen. Je wilde eerst knippen en toen verven. Je verfde het ene na het andere vel vol. Toen mama je handjes ging verven, kreeg je de slappe lach. Waarschijnlijk kriebelde het je riep,ook steeds "neee, is nie goed mama!" maar je vond het toch wel heel leuk. Je verfde namelijk zelf je andere handje en maakte een afdruk op papier. Toen kocht je de eierdoos beschilderen. Actief ging je aan de slag en je was heerlijk bezig, maar op een gegeven moment was het wel iets te stil...... Mmmmm, je zat lekker te kliederen met een doekje, water en de eierdoos. Verschrikt keek je mij aan toen ik het door had. Ach, geeft niks schat, maar het verven was wel klaar. De rest van de tijd vermaakte jij je met je dierenplaatjes tot aan het eten.
Je smulde van het eten. En daarna was het echt de hoogste tijd om te gaan slapen. Wat een top dag had jij weer achter de rug! We keken samen nog naar Kikker en de sneeuwman en toen vloog je je bedje in. Bij het instoppen raakte mama haar evenwicht kwijt en daardoor zakte het bedje in. Je kreeg weer spontaan de slappe lach. Gelukkig kon papa het repareren en was alles weer snel heel. Toen je er weer in lag evalueerde je de dag nog even met Mickey Mouse en daarna was het de hoogste tijd om te slapen. Na ongeveer 15 minuten lag je in dromenland.
P.S. De foto's blijven op de een of andere manier dwars staan. Sorry je moet even je hoofd een slag draaien:)
18 Januari 2013 - 22:01
Eddy En Gerrie Slofstra:
Geweldig knap en goed gedaan Luan je eerste weekje school zit erop. Wat ben je toch een dapper mannetje. Opa en Oma zijn apetrots op jou. Ook een dikke duim voor je mama die alles zo goed heeft voorbereidt en stapje voor stapje jou het vertrouwen heeft gegeven dat je nu alleen een hele morgen in de klas bent geweest. Oma is heel nieuwsgierig wanneer jij een klasgenootje meeneemt naar huis om te spelen.
Dag grote kanjer voor straks lekker slapen,geniet maar heerlijk van het weekend en maandag weer vol goedemoed naar school maar dan een hele dag zet emop Luan het gaat je lukken.
Dikke knuf Opa en Oma Slofstra. -
18 Januari 2013 - 23:11
Marjon:
Goh, Luan, je blijft ons verbazen. Je presteert het gewoon om een hele ochtend zonder mama in de klas te zitten, wat ben jij een kanjer zeg. Wat zullen papa, mama en Timo trots op je zijn geweest. Wat weet mama toch ontzettend goed wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren, om alles zo goed mogelijk te snappen, om je veilig te voelen. Maar wat ga je snel en wat een stappen zet je. Wat is je volgende missie Luan? Bind je het weekend de ijzertjes onder? Nee hoor, speel maar gewoon lekker in de sneeuw, dat geglibber op het ijs.....Geniet maar lekker van het weekend, volgende week staat er weer een hoop te gebeuren.
Liefs Marjon -
19 Januari 2013 - 07:43
Vermist:
Wat een goed gevoel zal het geven dat alles afgelopen week tav. na school gaan van Luan zo goed is verlopen. Sorry dan Daan, dat ik benoem tav. want jij bent een beetje aan het brokkenpiloten. Autoruit, ledikantje....Hou je jezelf heel, want je mannen kunnen niet zonder je.
Veel plezier vandaag met zijn viertjes en geniet van het mooie winterlandschap.
Liefs de Vermisten