Voor het eerst op het ijs - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Voor het eerst op het ijs - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Voor het eerst op het ijs

Blijf op de hoogte en volg Familie

19 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vannacht heb je heerlijk geslapen. Helaas was je wel al om kwart voor 7 wakker; schooltijd. Die biologische wekker werkt wel bij jou. Uiteindelijk tot kwart over 8 je nog in je bedje kunnen houden maar toen wilde je er toch echt uit. En toen dit niet snel genoeg ging, werd je zelfs een beetje bozig en begon je te trappelen en te gillen. Eenmaal uit bed was dit snel over; je had immers je doel bereikt!

Papa ging alvast met je eruit en je wilde pertinent eerst kleren aan en regelmatig hoorde ik je zeggen " neeee, is nie goe papa. Eerst die en dan die!" Met een glimlach lag ik in mijn bed en maakte een voorstelling van de situatie in de slaapkamer naast die van ons. Manlief werd heerlijk op zijn vingers getikt door zijn jongste zoon. De rituelen zitten er goed in bij hem en o wee als je ervan afwijkt of het anders doet, dan hoor je dat meteen. En geef hem eens ongelijk! Ik hou zelf namelijk ook wel van structuur en rituelen! Maar ja het idee was dat ik zou uitslapen en met die vrolijke klanken naast mij lukte dat niet echt. Ik ben er dan ook maar uit gegaan. Relaxed hebben we ontbeten en nadat een ieder gedoucht en aangekleed was, zijn we gaan schaatsen.

En waarschijnlijk vraagt een menig lezer nu af wie zijn die 'we?' Die we dat zijn Timo, papa en Luan. Ja, zekers Luan heeft ook op ijzers gestaan. Ik zelf heb het maar niet gedaan want ik ben bang dat ik val en ja zoals Maja al schreef ben ik al erg aan het brokkenpiloten de laatste dagen. Ik kan dan wel de ijzers onderbinden maar dat is dan vragen om problemen. Ik ben wel het ijs op geweest maar dan voornamelijk als fotografe en om de slee een paar keer te trekken. Al spannend genoeg kan ik je zeggen. Maar terug naar de start.

Bij het Oortje werd er druk geschaatst dus daar hebben we de auto geparkeerd en hebben de mannen de schaatsen aangedaan. Brrrr het was wel koud hoor met die wind, maar we zette door. Luan had er helemaal zon in en thuis had hij al laten zien hoe hij zou gaan schaatsen; handen op de rug. Geweldig; waarschijnlijk gezien op tv. Eenmaal de schaatsen onder en op het ijs schaatste Timo zo weg alsof hij nooit anders gedaan heeft. Knap hoor en o wat ben ik dan jaloers. Want vroeger vond ik het heerlijk om te schaatsen!

Luan liep samen met zijn vader voetje voor voetje het ijs op. Oeps eigenlijk wel glad maar in de sterke armen van papa bleef je staan. Er is dat hele uur geen moment geweest dat je het eng vond of niet meer wilde. Tussen de benen van papa in en zijn sterke handen onder jouw oksels vloog je vooruit en je maakte zelfs al schaats bewegingen!! Super knap als je bedenkt dat je nog nooit op ijs gestaan hebt gestaan en laat staan met schaatsen aan. Heerlijk om te zien hoe je genoot en je lach regelmatig te horen. Ook het voortrekken op de slee of door Timo vond je geweldig. Het kon je niet hard genoeg. Je beide voeten aan een kant zodat je schaatsen over het ijs heen gingen. Wat hebben wij genoten vanmiddag op het ijs met elkaar. Met rode wangen, koude voeten en handen hielden we het na een uur voor gezien. Papa zette ons samen af bij de kapper want het was hoog tijd voor een coupe in je haren.

Je had hoogste woord bij de kapper toen we zaten te wachten, maar eenmaal in de stoel was je heel verlegen en knikte je zo af en toe met je hoofd. Je hield mama goed in de gaten maar keek ook je ogen uit en zat dus regelmatig te draaien met je hoofd. Gelukkig hadden we een goede kapster want er zijn geen happen uit je haren. Je hebt een lekkere korte coupe. Je vond het zelf ook wel mooi; zeker toen er gel in ging en de kapster er boven op een “rommeltje” van maakte. Ik dacht nog je gaat nu roepen “nee is nie goe” zoals je bij mij doet als ik lekker door je haar rommelde. Maar waarschijnlijk was je te verlegen om dat te doen. Eenmaal buiten werd de coupe snel onder een muts verstopt want het was nog steeds ijzig koud. We liepen samen terug naar de Digros waar papa boodschappen aan het doen was. Ondertussen kreeg ik verslag van dat wat de kapster gedaan had en wat je allemaal gezien had. Geweldige beschrijving die ik eigenlijk had moeten opnemen want het is onmogelijk om het op papier te zetten.

Na de boodschappen zijn we een cadeautje gaan kopen voor oma Slofstra die morgen jarig is. Nee, we verklappen niet wat want we weten dat oma ook meeleest…….. Dus nog even geduld oma. Eenmaal in de wandelwagen viel je al snel in slaap maar je had je lolly nog in je mond. Toen ik deze eruit haalde, werd je weer wakker en bleef wakker. Samen zijn we naar huis terug gelopen terwijl papa met de auto naar huis ging en daarna naar de Tuutaat voor een feestje. Timo had zich prima vermaakt achter de tv en computer.

Eenmaal thuis even lekker warm gewreven en wat gedronken. Daarna aan de slag gegaan om iets moois te maken voor oma en ook dit gaan we nog niet verraden! Je had er veel plezier in en was zeer geconcentreerd bezig. Mama ging koken en nog steeds vind je dat volgens mij raar, want ook nu zei je weer “morgen papa koken he!?” Mmmmm ik kan toch best lekker koken……. De pasta ging er namelijk best goed in vanavond. Aangezien we vroeg gegeten hadden, kon hij nog even verder met het werkje voor oma maar daarna was het toch echt tijd om te gaan slapen. Nadat we al onze rituelen hadden gedaan en je in bed lag, evalueerde je de dag nog even met Mickey en toen viel je al snel in een diepe slaap. Waarschijnlijk aan het dromen dat je over het ijs vloog vandaag!!!!!

P.S. Foto's komen er zo aan!

• 19 Januari 2013 - 20:42

Lia:

Tjé wat goed dat je ook al op het ijs bent geweest. En dan ook nog bij het oor.... ik ben vandaag wel 4 keer langs het oor gereden en ik zag mensen op het ijs. Als ik had geweten dat je erbij was, dan was ik even blijven kijken bij jullie. Ik was graag getuige geweest van de eerst stappen op het ijs.
    Ook ben ik ben benieuwd naar je nieuwe coupe. We zullen het wel snel zien op de foto's. Het blijft voorlopig nog vriezen, dus voor nu....nog veel meer ijsplezier!
    x Lia

• 19 Januari 2013 - 22:18

Gerrie Slofstra.:

Hallo Allemaal,

Hier met Oma !!!!!!!

Wat voor een kadotje krijg ik moprgen ??????

En Luan wat heb jij voor Oma gemaakt ??????

En ja Timo jij kan ook niet achter blijven wat krijg ik van jouw ???????

Wat een feest om jullie op het ijs te zien,de volgende keer wil ik er ook graag bij zijn (maar dan op de slee )Timo trekt mij wel die is zo sterk die heeft echt grote spierballen.

Nou lieverds ik ga straks van jullie dromen,tot morgen mijn eerste verjaardag met jullie als klavertje vier Reinder en Christine er nog bij heerlijk hoor ik heb er zin in.

Liefs Oma Slofstra.

bewegen is een passie
    een festijn
    schaatsen op het
    winterplein

Wat een plezier hebben jullie gehad op de schaatsen bij het oor.
    En Daan, ik zou eerlijk gezegd, ook mijn schaatsen wel weer even uit het vet willen halen, maar durf het niet aan. Of samen brokkepliloten... De meiden hebben de ijzers al wel weer onder gehad.

Veel plezier vandaag bij opa en oma Slofstra. Oma van harte met U verjaardag, veel plezier met de kinderen en klein kinderen. En wat voor cadeautje zal U krijgen ?????

liefs Bert,Maja, Anouk, Rick en Manon

• 20 Januari 2013 - 10:12

Marjon:

Ha die Luan,

Het was maar een grapje hoor toen ik schreef dat je volgende missie vast en zeker het onderbinden van de ijzertjes zou zijn, niet wetende dat je ook echt op het ijs zou gaan staan. Je bent wel een kanjer zeg. Dat je dat durft......gelukkig had je hulp van papa en je grote broer en zo te lezen vond je het geweldig. Goh, zo heb je weer iets meegekregen/geleerd wat typisch Hollands is. Je hebt al heel wat afgeleerd in die paar maanden dat je hier nu bent. Geniet maar lekker van alles.

Liefs Marjon