Een hele schooldag alleen naar school
Blijf op de hoogte en volg Familie
21 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Beneden at je snel je ontbijtkoek op en over de melk deed je wat langzamer maar je was wel op tijd klaar. Boven tanden gepoetst, haren gedaan en een crèmetje op je toet gedaan. Toen was je klaar voor vertrek. Snel jas, muts en laarzen aan en daar ploeterde je door de sneeuw naar de auto toe. Wauw, wat een sneeuw lag er buiten. Je had het reuze naar je zin. Voor mij uit liep je richting de schooldeur. Je had er weer veel zin in!
In de klas liet ik je met behulp van de foto’s zien wat je die ochtend ging doen en na 2x het herhaald te hebben, vond je het wel genoeg en wilde je de andere foto’s zien. En toen ging de juf zingen en was het tijd voor mama om te gaan. Ook deze keer bleef mama nog in de buurt bij je op school in de personeelskamer. Maar o wat deed je het goed. Je mocht vandaag naast de stage juf zitten zodat zij je ook goed kon helpen als het even moeilijk was. Je vermaakte je prima die ochtend met buiten spelen, je vogel afmaken en in de zandtafel. Je had heel veel plezier en met een grote glimlach kwam je om 12.00 uur de klas uit. Samen gingen we overblijven en wat een avontuur was dat. Er waren een heleboel (wel 20) kindjes die vandaag overbleven! Je bekeek alles rustig vanaf je stoeltje en met veel aanmoediging van mama ging er met moeite een halve boterham in. Mmmmm daar moet toch wel verandering in komen want dat is niet al te veel. Gelukkig at je nog wel je mandarijntje op en dronk je je beker helemaal leeg. Ben benieuwd hoe het de volgende keer gaat met je boterham bij het overblijven.
’s Middags in de klas was juf Helen er. Je was zo relaxed dat ik ook nu besloot om weg te blijven uit de klas. Ook deze middag vermaakte je prima op school. Je was lekker nieuwsgierig geweest vertelde de juf en je had ook een mooie pinguïn gevouwen en opgeplakt. Samen met de stage juf kwam je hem laten zien aan mama. Je kon niet wachten vertelde ze mij! O wat was jij trots op je werkje en ik zo trots op jou. Ik glom van buiten en binnen!
Om kwart over drie was je uit en moe zat je in de auto. Ik denk dat als we nog een extra rondje gereden hadden je in slaap was gevallen. Eenmaal thuis wat gedronken en de andere helft van je boterham opgegeten. Daarna lekker buiten gespeeld in de sneeuw met Timo en een klasgenootje van Timo. Ze hebben een mooi pad gemaakt in de tuin door de sneeuw weg te schuiven of te scheppen. Dit laatste deed Luan. Ze hebben goed werk verricht. Timo en zijn klasgenootje gingen nog even bij de voordeur de sneeuw weghalen en jij heb toen verder gespeeld in de tuin. Na drie kwartier hield je het voorgezien en wilde je ook naar binnen. Ik gaf je geen ongelijk want het was best koud. Binnen heb je lekker gespeeld met van alles en nog wat. Je kon je niet echt concentreren op 1 speelgoed. Uiteindelijk speelde je nog het langst met je vrachtwagen maar helaas kwam er een autootje onder de kast. Toen je dit autootje wilde pakken, viel je achterover en kwam je met je oor bezig tegen de hoek van de muur. Je schreeuwde het uit van de pijn, maar in mama's armen vond je gelukkig al snel troost. En met een koude lap tegen je oor, liet je je lekker troosten. Na tien minuten wilde je weer spelen en ging je aan je tafeltje zitten schrijven en kijken naar Timo die samen met zijn klasgenootje aan het spelen was op de WII.
Al snel was papa er en was het tijd om te eten. Je vertelde tegen papa honderduit over je schooldag. Heel knap van je hoor; zo goed als jij dat al kan! Tevens genoot je van de zuurkool schotel en het toetje. Na het eten was het de hoogste tijd om te gaan slapen. Je hielp goed mee met uitkleden en tandenpoetsen. Ik las je voor uit Boer Bas zijn boerderij. Ja, ja we zijn hem al aan het voorbereiden op het kamperen bij de boer. Misschien moeten we er maar Boer Rein van maken; dan kan hij alvast wennen aan zijn naam!
Eenmaal in zijn bed hoor ik hem nog de dag evalueren met Mickey maar al snel hoor ik zijn diepe ademhaling en dan weet ik dat ik naar beneden kan gaan en dat hij in diepe rust is!
21 Januari 2013 - 20:09
Vermist:
lieve Luan,
ken je dit liedje al over Mickey Mouse....
Mickey Mouse ging vissen vangen
bleef met zijn neus aan de hengel hangen,
Mickey Mouse zei: "Au, au, au"
en zijn neus werd rood wit blauw!
Veel plezier morgen weer op school.
Liefs Bert,Maja,Anouk, Rick en Manon
21 Januari 2013 - 21:56
Marjon:
Tja Daan, reuze=stappen neemt je mannetje, wat doet hij het goed zeg. Luan laat zien dat hij dat echt wel kan, een hele dag naar school en dan ook nog zonder mama, wat een kanjer. En wat moeten jullie trots zijn op jullie ventje.
Morgen weer heel veel plezier op school Luan.
Liefs Marjon -
21 Januari 2013 - 22:12
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Hoi hoi,
Wat supergoed van je Luan, zo'n hele lange dag alleen naar school, een topkanjer ben jij hoor!!
Hebben jullie eigenlijk al een mooie sneeuwpop gemaakt in de tuin? Of hebben jullie alle sneeuw uit de tuin geschoven? Vanmiddag hebben Dion en Mats een hele mooie grote sneeuwpop gemaakt met muts en sjaal en wanten aan. Moet je ook maar eens proberen samen met je broer, staat heel gezellig in de tuin!!
Morgen weer naar school, veel plezier!!
Dikke knuffels
Bianca