Het kinderrevalidatiecentrum en verdriet
Blijf op de hoogte en volg Familie
25 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Make-up deed, keek jij lekker naar buiten en rommelde wat in je kamer. Ondertussen kletste je honderduit! Eenmaal beneden nog wat foto’s op 112 Bollenstreek gekeken van een paardje dat in een sloot door het ijs gezakt was. Je was blij dat hij er weer uit was en op zijn pootjes stond. Mmmmm brandweerman in spee????? Hopelijk niet want 1 brandweerman en bhv’er is al meer dan genoeg. Al snel kwam papa en was het tijd om naar het kinderrevalidatiecentrum te gaan.
Keurig om kwart voor 11 kwamen we er gelukkig heel aan. En met heel bedoel ik dat we bijna een auto in de zijkant hadden. Iemand reed door rood en knalde bijna boven op ons. Gelukkig kon Lo uitwijken, maar de schrik zat er wel even in. Luan sprak aan een stuk door en vertelde keer op keer wat er gebeurde. Kennelijk had het ook wel op hem indruk gehad.
Na het inschrijfbureau hebben we in de wachtkamer gewacht tot we aan de beurt waren. Jij vermaakte je in de wachtkamer met het aanwezige speelgoed. Alles werd uitgeprobeerd en verplaatst. Toen we aan de beurt waren, ging je in de spreekkamer verder met spelen. Dit was prima want de arts kon je nu rustig observeren terwijl hij in gesprek ging met ons. Hij had de brief zorgvuldig gelezen die de neuroloog geschreven had. Kortom hij had zich goed voorbereid en dat was een prettig gevoel. Komt namelijk niet vaak voor dat dit gebeurt! Na veel vragen en een uitgebreid verhaal over de mogelijkheden die het revalidatiecentrum biedt, heeft hij Luan onderzocht, en dan voornamelijk zijn voetjes, benen, heupen, wervelkolom, armen en handjes. Aan alles werd gevoeld, getrokken, gemeten en ga zo maar door. Luan vond het niet altijd even prettig maar liet het wel toe.
Hij zat zelf te denken aan een doorverwijzing aan zijn collega die gespecialiseerd is in neuromusculaire aandoeningen. Onder deze collega valt een heel team van specialisten zoals ergo therapeut, logopedist, fysiotherapeut, etc. Voor Luan dacht hij ook aan een traject bij de ergo, logo en fysio. Maar zijn collega zou ons daarover in de volgende afspraak meer vertellen. We krijgen hierover tzt een uitnodiging. Het kan dan zijn dat hij eerst geobserveerd gaat worden door alle specialisten en dat dan vervolgens ren behandelingstraject wordt afgesproken. We wachten maar af. Zolang alles Luan helpt, staan wij er achter en zullen wij hem helpen en ondersteunen. Bij het afscheid nemen, gaven wij natuurlijk de dokter keurig een hand. Toen ik tegen Luan zei, geef de dokter maar een handje, draaide hij zijn hoofd om en liep zo straal langs de arts heen. Mmmm kennelijk had hij het wel een beetje met hem gehad en ach dat begrijp ik ook wel. Want al dat gepluk en getrek aan je……daar wordt toch niemand gelukkig van.
Eenmaal thuis heeft Lo ons op het dorp afgezet. Daar lekker een broodje gekocht en terug gelopen via de winkels naar huis. Je had het prima naar je zin ondanks dat je eerst zei dat je geen centjes wilde betalen!
Eenmaal op de terugweg viel je lekker in slaap in de wagen. Wat was jij moe zeg en dat is ook niet gek na twee van die intensieve dagen. Voorzichtig reed mama de wagen het huis in en daar sliep je ook nog lekker verder. Na ruim een uur werd je wakker. Je was wat afwezig en toen ik je uit de wagen haalde, begon je lipje te trillen. En daarop volgde de waterlanders. Wat een verdriet, etc. kwam er uit bij jou. Bijna twee uur achter elkaar volgde de ene huilbui op de andere. Gelukkig mocht ik je troosten en kroop je bepaalde momenten zowat in me. Het ging wederom weer door merg en been bij me en menig keer heb ook even de tranen uit mijn eigen ogen snel achter zijn hoofdje weggeveegd.
Na bijna twee uur was het over en heeft hij op schoot tv gekeken en wat gedronken. Waar ik ging was hij ook dus deden we de dingen maar samen en keken we zandkasteel. Toen papa eenmaal thuis was, was hij het mannetje weer. Hij kletste weer volop en ook de grapjes waren weer aanwezig. Timo had een partijtje dus hij volop de aandacht. We genoten van de patatjes en uiteindelijk gingen we pas rond half 8 naar boven. Eigenlijk te laat maar ja het was gezellig geweest.
Na alle avondrituelen en eenmaal in bed, lag je maar te woelen. Je kreeg de slaap niet te pakken en toen ik zei ga maar lekker slapen, begon je lipje weer te trillen. En eenmaal bij mama op schoot begon je te huilen. Je tranen waren nog niet op na vanmiddag. Drie kwartier lang liet je ze stromen, met gillen en trappelen erbij. Met moeite hield ik het zelf droog maar bleef je omarmen en geruststellen. Meehuilen was nu niet handig, maar och wat had ik dat graag gedaan. Ook deze keer mocht ik je troosten en vasthouden. Na drie kwartier was je er weer en daar bedoel ik mee dat je tranen weg was en je weer begon te kletsen tegen mij. Na nog wat water en een dikke knuffel en ik hou van jou heb ik je in je bedje gelegd. En eenmaal in je bed sliep je heel snel in. En ja dat begrijp ik want wat zal jij moe zijn van alles. Slaap lekker manneke wij en Hij waken over jou!
25 Januari 2013 - 22:56
Marjon:
Lieve Luan,
Vandaag heb je misschien
een erg groot verdriet
Maar morgen schijnt weer de zon
zodat je alles weer heel anders ziet
Mannetje, wat heb jij veel meegemaakt afgelopen dagen. Gelukkig zijn daar steeds papa en mama die je opvangen. Daar mag, kan en durf je te huilen. Steeds zijn daar die armen waar jij je veiligheid zoekt en waar je troost vindt. Uiteindelijk vindt je in die armen weer rust en kan je de draad weer oppakken.
Daan, die armen en een brede schouder heb jij ook nodig hé? Vergeet jezelf niet hoor.
Afgelopen dagen zullen op jullie allemaal veel impact hebben. Geniet met en van elkaar van het weekend. Dat hebben jullie wel verdiend.
Liefs Marjon
26 Januari 2013 - 09:41
Vermist:
Lieve vrienden,
De emotie van een kind
Is de warme traan die ons bind
Om ze te beschermen voor de grote mensen
Schenken we ze geborgenheid in hun grote kleine wensen
Want een kind met een gulle lach en een zilte traan
Verlicht voor de volwassenen het dagelijks bestaan
In gedachten altijd bij juliie,
Liefs Berts,Maja,Anouk, Rick en Manon x
26 Januari 2013 - 11:32
Eddy En Gerrie Slofstra:
Lieve Luan,
Wat een groot verdriet heb je van al die vervelende onderzoeken. Wat moet er toch veel in je omgaan,maar Luan samen met je mama,papa,Timo en nog veel meer lieve mensen die veel van je houden gaat het je lukken om ondanks je handicap een heel gelukkig mens te worden .Je straalt al zo heel veel geluk uit.
Je moet nooit vergeten dat de Here Jezus heel dicht bij je is en je troost wanneer je verdrietig bent .
Je weet lief kleinkind; Opa heeft er over verteld bij je doop. Je bent een Parel in Gods hand .
Geef Luan kracht heel zijn leven Heer
Zorg voor hem heel zijn leven Heer
Heer geef hem kracht.
Veel liefs van Opa en Oma Slofstra .