Een opa en oma zondag - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Een opa en oma zondag - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Een opa en oma zondag

Blijf op de hoogte en volg Familie

27 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vannacht om 4 uur was je wakker en aan het huilen en trappelen in je bed. Ik heb je er even uitgehaald en getroost en daarna gezegd dat Luan lekker weer gaat slapen in zijn bedje bij Mickey, knuf en baby. Je lipje ging hangen, maar ik zette toch door. Ik had het gevoel dat je enigszins beledigd ging liggen maar al snel sliep je weer in. Zo af en toe was je nog even wakker en riep je “mama!” Maar net zoals de andere nachten dat dit gebeurde kon ik je met een aai over je bol en de geruststellende woorden “mama is hier” troosten en sliep je snel verder. Een keer heb ik je handje vastgehouden maar ook die kon ik al snel weghalen omdat je snel in sliep.

Rond kwart voor 9 was je wakker en aangezien het boven op zolder nog stil was zei ik je dat je zachtjes moest doen omdat Timo nog sliep. De boodschap was duidelijk want je fluisterde zachtjes en deed regelmatig je wijsvinger tegen je lip en zei “ssssstt!” Toen Timo naar beneden kwam en je de treden hoorde kraken riep je spontaan “hé Timo!” en gaven de mannen elkaar een goedemorgen zoen. Wat een goud moment en een mooie start van de dag. Beneden hebben we relaxed ontbeten. Alleen at jij niet heel veel, maar dat haalde je in de loop van de ochtend in door het een en ander aan fruit te eten.

Na het ontbijt ging je lekker in bad en als verassing kwamen opa en oma Slofstra op bezoek. Dit vond je natuurlijk erg gezellig. Jij vermaakte je ondertussen met je speelgoed. Toen opa en oma weg gingen, heb je nog wat gerommeld in huis terwijl papa en mama de spullen aan het opruimen waren en de schilderijen ophingen. Daarna ging papa naar buiten en ging je gezellig mee. Je vermaakte je prima op je fiets en stopte de sneeuw in je kruiwagen en bracht deze buiten de poort. Je had het helemaal naar je zin. Met rode wangen kwam je weer naar binnen. En opeens was daar weer een verassing. Opa en oma Leiderdorp kwamen op visite. Wat een feest; beide opa’s en oma’s op 1 dag op visite. Opa en oma Leiderdorp hadden een grote tas bij zich met boekjes en deze werd door jou ondersteboven gekieperd. De boekjes werden bekeken en keurig gesorteerd door mama. Het grootste gedeelte ging in de tas en werd samen met opa boven gebracht. Alles werd keurig gesorteerd. Kleine boekjes rechts en de grote boekjes links. Nou mama houdt daar wel van hoor; heerlijk gestructureerd! De andere mannen in huis hebben dat niet zo in zich dus 1 extra iemand die dat wel is, vindt mama heel prettig.

De tas die opa en oma bij zich hadden, wilde je wel hebben en dat vond oma wel oké. Jij blij want 1 van je Mickey Mouse tassen was kapot en die kon nu eindelijk ingeruild worden. En deze tas wel heel erg groot en mooi. Hij had ook nog eens een rits en al je spulletjes voor de baby kon erin! Kortom je was er blij mee en ach dan kunnen wij ook alleen maar blij zijn. Tot spelen kwam je niet echt meer. Je sjouwde meer je spullen uit de kast en in de kast. Aan het eind van de middag hebben we gekeken of je de WII iets vindt. Goed om je evenwicht te oefenen en balans te houden en daarnaast kan het ook nog een hoop plezier opleveren. De WII sloeg wel aan en je deed goed je best om van de skischans te springen en de ballen te koppen. Je had er plezier in en dat is positief!

Van het avondeten smulde je en na het toetje was het toch echt de hoogste tijd om te gaan slapen. Even vond je dat lastig omdat je hoorde dat opa en oma nog koffie gingen drinken en je wilde zwaaien bij het raam net zoals anders. Maar het was echt de hoogste tijd dus oma ging boven en keek toe hoe jij je uitkleedde en uiteindelijk in je bedje belandde. Mama zei dat ze de IPAD nog even ging halen en zo terug kwam. Na ongeveer een kleine 5 minuutjes riep je “mama, waar ben je” en riep ik naar boven dat ik nog even ging plassen. Na een kleine 5 minuutjes ben ik naar boven gegaan en daar was een wonder gebeurd. Je lag namelijk al in diepe slaap. Moe van de dag, moe van en vol van vertrouwen dat ik zou komen. Heel knap van je Luan dat je zomaar in slaap gevallen bent zonder je mama naast je bed. We zijn trots op je ook al is het misschien een toevalstreffer. Slaap lekker en droom zacht van school!

• 27 Januari 2013 - 21:03

Oma Enook Leiderdorp:

Lieve luitjes
    Bedankt voor de gezelligheid. We vonden het erg leuk en het is altijd weer een feest om de jongens zo bezig te zien.

Gedicht : Ik hou van jou

Portugees: Eu te amo
    Russisch: Ya tebya liubliu
    Bosnisch: Volim te
    Koerdisch: As hazitadakam
    Limburgs: Ich hoaj van dich!

Het maakt niet uit hoe je het zegt, als het maar recht uit je hart komt en daar kunnen jullie zeker van zijn..!

Liefs Ma en Pa Troost

• 27 Januari 2013 - 22:21

Marjon:

Je opa en oma.

Zij blijven je altijd bij.
    Al word je zelf ook ooit oud,
    en misschien wat versleten.
    De levendige herinnering,
    van je opa en oma,hoe ze ook waren,
    zal je nooit of te nimmer vergeten.

Wat een rijkdom lieve Luan, je hebt 2 opa's en 2 oma's ( ook nog een opoe ) en dan komen ze ook nog is alle 4 op dezelfde dag bij je op visite, wat een feest. Geniet maar flink van ze. Opa's en oma's: ZE ZIJN GOUD WAARD!

Morgen weer heel veel plezier op school.

Liefs Marjon

• 28 Januari 2013 - 07:57

Vermist:

Hallo,
    Heerlijk zo'n zondagse opa en oma dag !
    En dan vandaag weer maandag een werk en schooldag.
    Veel plezier, Liefs de Vermisten

• 28 Januari 2013 - 19:12

NA:

Nog even een toevoeging op het bericht hierboven ;)

'Ik hald fan dy/jimme'!