Grenzen en groot verdriet?!
Blijf op de hoogte en volg Familie
28 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Tussen de middag bleven we samen over. De boterham ging niet snel ondanks dat de korstjes er toch af waren. Daarnaast was het een herrie van jewelste met ruim 20 kinderen die lekker door elkaar heen en kletsten. Maar er bleef toch nog tijd over om buiten te spelen. Een stuk of 15 kinderen al rennend door elkaar heen. Mmm mama hield haar hart vast en probeerde 'los te laten'. Want ja ook dit hoort erbij. Maar toen je viel, besprak mama toch wel even met de overblijfjuf het hoe en wat en je kwetsbaarheid hierin. Ja, mijn moederhart blijf ik volgen hoor voor jou!
In de klas plakte ik weer de foto’s voor de middag op en ook toen verliet ik de klas toen de juf ging zingen. Wel was er de gehele dag wat verwarring bij je omdat beide juffies rondliepen in school. Je plakte op een gegeven moment zelf de andere juf op je map. Heel goed van je want dan gebruik je hem juist waar hij voor bestemd is. Ook in de middag schepte dat wat verwarring want de juf zei dat ze wegging maar ze kwam weer terug?! En ja probeer dat maar eens uit te leggen. De middag had je lekker geverfd met de stagejuf en het weer prima naar je zin gehad. Je was het wel zat want toen mama nog even stond te kletsen met de juffies trok je me aan mijn arm. Zo van nu is het wel genoeg we gaan Timo zoeken.
Na school zijn we nog even naar het dorp geweest voor een andere jas voor je aangezien je rits steeds zakt en vanochtend ook splitste in tweeën. Waarschijnlijk was je wel moe want je was wel een beetje eigenwijs zo op zijn tijd. Maar je was daarentegen ook heel gezellig en danste erop los in de winkel en riep vrolijk wel tig keer gedag naar Bianca die daar ook was. Het was maar goed dat het niet zo druk was in de winkel want dan wist iedereen nu wie Bianca was
Blij was je ook toen het centjes betalen voorbij was en we naar huis gingen. Daar ging je keurig je tas leeg halen en liet je trots aan Timo zien dat je brood op was. Daarna ging je lekker spelen met de duplo maar ook al snel werd je wat kribbig omdat het in steeds instortte wat je aan het bouwen was. Mmm moe van school en een kort lontje. Papa hielp je met het bouwen maar ook regelmatig kreeg hij te horen dat het niet goed was of hoorde ik “nee, papa nie doen!”
Ook het eten ging er moeizaam in. Met hulp van mama lukte het toch om je bordje grotendeels leeg te eten en een paar happen van het toetje te nemen. Wat was jij moe maar ja we hadden beloofd te zingen na het eten. Dus snel danken en zingen maar ook dat ging niet zoals jij in je hoofdje had en liet je regelmatig “neeee, nie goed!” horen. Mama vond het toen wel welletjes en besloot je lekker naar je bedje te brengen. Dit zorgde bij jou voor veel verdriet en boosheid. Maar ja soms moeten er gewoon grenzen gesteld worden. Ook voelt het soms zo dubbel om dat te doen; zeker als er tranen volgen………Het verdriet hield lang aan en we hadden het idee dat de tranenvloed niet alleen hier om ging. In mama’s armen huilde je alles eruit en je nestelde je steeds dicht tegen haar aan en wilde wel getroost worden. Soms stopte je even met huilen maar na enkele tellen kwam er weer een stroomvloed van tranen eruit. Ach ach wat een verdriet had hij toch. En nee niet alleen hij……
Uiteindelijk waren de tranen over en zei je ook “huilen is klaar!” maar toen mama zei “mama houdt van Luan” kwamen de tranen weer en bleven ze weer stromen. Wat een verdriet had hij en mama ook. Stiekem boven zijn hoofd huilde ik zachtjes mee maar kennelijk had hij dat door en begon nog harder te huilen. Snel mijn tranen gedroogd en gezongen voor hem waardoor hij uiteindelijk rustiger werd. Op de IPAD Kikker in de Kou gekeken en gelezen en daarna nog even geknuffeld, gezongen en toen het bedje in. Ondanks het grote verdriet van vanavond nam mama toch het besluit om te kijken of ze wat afstand kon nemen en zei dat ze ging plassen. Jij riep nog wel een paar keer “mama, waar ben je” en dan zei ik “in de badkamer, doe je oogjes maar dicht Luan. Mama is hier” of “op jouw slaapkamer, doe je oogjes maar dicht Luan. Mama is hier.” Toen ik na ongeveer 2 minuten ging kijken lag je in een diepe slaap. Ik heb nog even op de overloop gezeten maar je was in een diepe slaap. Slaap zacht mijn kind!
28 Januari 2013 - 21:38
Igor, Marlou, MaJin En Jibin:
Wat een heftige dagen voor jullie allemaal. Luan die weer ontzettend veel nieuwe indrukken opdoet op school, maar nog niet klaar is met het verwerken van alles wat hij tot nu toe al heeft meegemaakt.
Gelukkig vindt hij bij jullie troost en duft hij zich helemaal te laten gaan.
Wat een vertrouwen al.
Lieve groetjes,
Marlou -
28 Januari 2013 - 21:44
Marjon:
Een hele klas vol met nieuwe kindjes, iedereen verschillend. Jij moet daar je eigen plekje in gaan vinden. Dat gaat je zeker lukken, Luan. Een hele dag op school geweest en dan ook nog is zonder mama, wat ben jij een kanjer zeg. Af en toe waren dingen misschien niet helemaal duidelijk, maar wat hou je je goed staande zeg. Wat moet je moe zijn geweest na een hele dag school, tja en als de dingen thuis dan ook niet ( kunnen ) gaan zoals je in je hoofdje had......dan breek je op een gegeven moment en is het even op. Uiteindelijk krijgt mama het toch voor elkaar om je rustig te krijgen. ( wat heb je toch een kanjer van een mama ) Zodat je lekker in slaap bent gevallen. Op naar de dag van morgen.
Een kind is als een vlieger in de wind
Sommigen kunnen hoger vliegen dan anderen,
Maar ieder vliegt zo goed als hij of zij kan
De een met de ander vergelijken heeft geen zin
Elke kind is verschillend
Elk kind is prachtig
Elk kind is speciaal
Jij gaat het zeker redden Luan.
Liefs Marjon
28 Januari 2013 - 21:53
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Hoi,
Knap hoor, Daan, dat je lekker even tijd voor jezelf hebt genomen vanmorgen en koos voor even relaxen in je uppie! Goeie keuze na de intensieve periode van de laatste maanden! Er komen inderdaad nog genoeg dagen, dat je alleen thuis zult zijn de komende tijd. Knap gedaan van Luan vandaag op school en gelukkig kun jij nog wat puntjes op de i zetten. Blijf daarin je hart volgen!
Kom ik jullie tegen in de winkel, heb ik je niet eens gevraagd naar vanmorgen en school.... Nou ja, we werden goed afgeleid door onze kleding passende mannen, dan eist dat toch je aandacht op.
Vond het wel heel grappig, hoe Luan mij steeds door de winkel bleef roepen en probeerde steeds mijn aandacht te trekken. Leuk spelletje.
Luan, dank je wel voor dat ontwapenende moment en die dikke kus hoor!! Vergeet ik ook nog eens Timo een dikke kus te geven, nou ja, dan stuur ik er bij deze eentje....smak! Voor jou, Daan ook een hele dikke kus en stevige knuffel na al het verdriet van je ventje vanavond, wat moet dat toch vreselijk moeilijk voor jou ook zijn....ik voel met je mee hoor!
Kus, knuffel,
Bianca
29 Januari 2013 - 07:45
Vermist:
Goedemorgen.
Wat een ontlading van vermoeidheid en indrukken. Gelukkig gooit Luan het er wel in 1 keer uit en kan hij zijn hoofdje een beetje leeg maken. Nu de dag vandaag, school, ziekenhuis, school, Maja, Oma....
Weer een gekke dag. Sterkte ermee.
Tranen
Tranen van geluk.
Tranen van verdriet.
Tranen omdat ik van je hou.
Tranen van teleurstelling.
Tranen van verbittering.
Tranen van veel verdriet.
Tranen uit me hart.
Tranen uit me ogen.
Tranen die weer drogen.
Tranen in overvloed.
Liefs uit huize Vermist x -
29 Januari 2013 - 13:51
Mascha Marco Nomi Bram Van Delft:
Wat een pittige tijd voor jullie nu met al die nare onderzoeken en al die verschillende mensen die van alles van jullie willen. Natuurlijk weet je waar het voor is maar voor Luan is dat natuurlijk helemaal niet zo duidelijk. Het verdriet is zo logisch en voor ons ook heel herkenbaar. Wat maken ze toch veel mee in een relatief korte tijd.
Ik zie je veel in de klas Danielle maar spreek je nauwelijks door de tijd die we nodig hebben voor onze zoons. Veel sterkte met alles wat op jullie pad komt en ook met het verdriet van Luan. Jullie doen het heel erg goed.
gr. Mascha