Een zonnige winterse dag - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Een zonnige winterse dag - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Een zonnige winterse dag

Blijf op de hoogte en volg Familie

10 Februari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vanochtend rond 8 uur klonken de vrolijke klanken van jou door onze slaapkamer. Timo was net daarvoor wakker en naar beneden gegaan. We startten de dag relaxed door op ons gemakje te ontbijten en aan te kleden. We vonden dat we dat wel verdiend hadden na dit drukke weekend (vrijdagmiddag en –avond bezoek en gisteren Chinees Nieuwjaar). De mannen (ja lees alle 3) en natuurlijk ook de vrouw des huizes genoten hier lekker van. Nadat een ieder in de kleren was, ging de ene man nog even wat klussen buitens huis doen terwijl de andere mannen lekker beneden aan het spelen waren. De vrouw des huizes stortte zich even op het huishouden aangezien dat was blijven liggen vanwege ons uit je gisteren. Ondertussen genoot ik van de vrolijke klanken die beneden klonken. Heerlijk dat het zo kan en dat de mannen zich zo met elkaar vermaken. Wat een rijkdom besef ik me dan keer op keer want het had ook zo anders gekund; alleen maar ruzie, alleen maar jaloezie. En natuurlijk is daar echt wel op zijn tijd sprake van, maar met een goed gesprek komen we er dan altijd weer uit!

Toen mama eenmaal beneden was, heb je nog even lekker buiten in de sneeuw gespeeld met je schep en kruiwagen. Je schepte het sneeuw in je kruiwagen en goot de kruiwagen op 1 plek weer leeg. Vervolgens ging je er bovenop staan zover als dat lukte en begon weer opnieuw. Tevens verzamelde je sneeuw ijs en hier wilde je een bakje voor. Je deed het ijs erin en we keken later toe hoe dat in de woonkamer ging smelten en water werd. Je vertelde dat ook opa en oma dit moesten zien als ze er waren dus het bakje werd goed bewaard.

Aan het eind van de middag kwamen opa en oma Leiderdorp langs. Door beide mannen werden ze hartelijk begroet en ja opa en oma Leiderdorp op visite is altijd feest. Wat genieten ze dan van elkaar en wij weer van hun! Keer op keer besef ik dan weer van een bijzonder kind jij bent. Hoe jij het keer op keer presteer om een dikke glimlach op de gezichten van mensen te brengen. Geweldig en bijzonder mooi!
Tijdens de borrel hebben we de film van China bekeken en zo af en toe keek jij geïnteresseerd mee. Zo ook op het moment dat het tehuis langs kwam. Maar jij blikte of bloosde niet en kon ook niet zeggen hoe de verzorgers heten. Jij zei dan “weet niet” waarbij je je schouders omhoog haalde. Daarna ging jij weer lekker spelen om zo af en toe weer even bij mij op schoot te kijken naar de China film.

Papa had heerlijke nasi gemaakt en daar genoten we allemaal van. Alleen jouw oogjes waren wel heel erg zwaar. Maar op de vraag of je moe was schudde je hard heen en weer met je hoofd. Na het eten wilde je nog even zingen en inderdaad dat had mama beloofd! Dus we danste en zongen nog even op 2 liedjes van de cd Feest maar toen was het echt de hoogste tijd om te gaan slapen. Oma ging gezellig mee en opa kwam ook nog even langs. Deze hielp natuurlijk jou stiekem met het uittrekken van je sokken en broek. Toen ik vroeg “Heb jij dat helemaal alleen gedaan???” Zei je “ja” en met schuine glim oogjes keek je naar opa en daarna dikke pret. Wat ben je toch een klein boefje. De rest deed je natuurlijk wel zelf. Ook lieten we oma nog even horen hoe goed je kon zingen maar daarna vloog je je bedje in en niet even later viel je al in slaap. Dromend van de dag van morgen

Bijzonder kind

Als de maan kon zien en de sterren konden luisteren.
Als de zon kon praten en de wind kon fluisteren.
De wind zou dan fluisteren, wat de sterren konden horen.
Dat de zon had verteld, dat de maan je heeft zien geboren.
Zon of maan, sterren of wind,
Voor ons ben je een heel bijzonder kind.

Liefs van papa en mama

• 10 Februari 2013 - 21:13

Marjon:

Wat een heerlijk weekend hebben jullie achter de rug. Zowel buiten de deur als in en om het huis was het genieten. Maar ja, de nieuwe week komt er al weer aan. Nog 1 week naar school, nog 1 week vroeg jullie bed uit, nog 1 week in het ritme......en dan is het voorjaarsvakantie. Een week om weer even lekker bij te tanken, een week weer volop genieten van elkaar, een week even niet op de klok hoeven kijken.....( in ieder geval minder ) Dus nog even de schouders eronder de komende dagen, hoewel jullie school ook super leuk vinden, dan geldt het voor papa en mama.
    Veel plezier weer morgen.

Liefs Marjon

• 10 Februari 2013 - 22:11

Oma En Opa Leiderdorp:

Lieve allemaal
    Bedankt voor de gezelligheid en het lekkere eten. Geweldig om de jongens zo bezig te zien en leuk om via de film al jullie belevenissen in China te zien.

Een wonderlijke reis, een wonderlijk kind, waarschijnlijk nu bezig met zijn wonderdroom.

Ga toch slapen,
    Ga toch slapen mijn lieve kind,
    Ga maar dromen,
    Ga maar dromen mijn wonderkind.

Over bomen met dropjes,
    Struiken vol met marsepijn,
    Bloemen gemaakt van lollies,
    en ook de gesuikerde takken mogen er zijn.

Vogels die samen een liedje fluiten,
    Maar ieder een andere toon,
    Samen klinken ze in harmonie,
    Dat is daar heel gewoon.

Je ziet elfjes achter ramen
    Samen zingend een mooi refrein
    Zelfs de muis en de olifant dansen samen,
    Zo zie je maar hoe mooi een droom kan zijn.

Ga maar dromen mijn wonderkind,
    Droom maar fijn,
    Zolang jij er maar in blijft geloven,
    Zullen er altijd mooie dromen zijn.

Veel plezier deze week op school en daarna....genieten maar !

• 11 Februari 2013 - 07:50

Vermist:

Jullie hebben samen weer een mooi weekend achter de rug. Genietend van elkaar en samen met mensen welke jullie dierbaar zijn om je heen. Dat is toch wel het klavertje vier geluk.

Liefs uit huize vermist x