Mama’s eerste werkdag. - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Mama’s eerste werkdag. - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Mama’s eerste werkdag.

Blijf op de hoogte en volg Familie

25 Februari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

En toen was het zover; mama’s eerste werkdag. Gisterenavond had ik je er al over verteld en vanochtend wederom. Je reactie daarop…… die volgt zo. Maar laten we starten bij de nacht; je hebt heerlijk geslapen en lag nog heerlijk te slapen om kwart voor 7. Toen ik je wakker wilde maken voelde ik dat je nat was en heb ik je uitgekleed terwijl je nog sliep en snel slaapdronken onder de douche gezet. Je had zo niet door dat je in je bedje geplast had. Timo stond ook nog onder de douche en heeft je lekker gewassen. Daarna heeft papa je afgedroogd en mama je lekker aangekleed. Tijdens het aankleden vertelde mama dat je naar school ging, 2x eten op school en dat mama vandaag ging werken. Je keek me toen verbaasd aan en zei “neeee, nie werken mama. Mama Luan halen!” Geweldig! Ik legde je dan ook uit dat mama inderdaad jou zou halen maar ook ging werkend. Opgelucht keek je me aan.

Om iets over achten vertrokken we dan ook richting school. Mama parkeerde de auto bij De Zeemeeuw/De Oeverpieper en je keek wat verbaasd, maar zei niks. Timo ging alvast spelen op het plein en wij gingen mama’s tas binnen zetten op haar werk. Ja, Luan want mama werkt 2 dagen naast jouw school; gek hé! Ik zei dan ook maar duidelijk toen we naar binnen liepen dat het mama’s werk was en dat je zo naar school ging. Wat een warm onthaal kreeg mama van de medewerkers. Een schitterend spandoek; zelfgemaakt; hing boven de deur met Welkom. Dat deed mij enorm goed!

Nieuwsgierig keek je rond in de personeelskamer en in mama’s kantoortje. Daar ging jouw voorstelfoto aan de muur en je zei meteen “nie goed, mama” en toen ik vroeg of de foto weg moest. Knikte je ja. Die hebben we dan ook maar weggehaald. Al snel was het tijd om naar school te gaan en eenmaal daar pakte je zo weer de rituelen op. Jas uitdoen, in de luizenzak doen, tas openmaken en beker en bakje op het tafeltje neerzetten en daarna je stoeltje zoeken. Mama moest nog even wat vertellen aan de juf dus je kwam er gezellig bij staan maar daarna zochten we toch echt je stoeltje op en namen we de foto’s van de ochtend door. Al snel begon de juf te zingen en met een dikke knuffel en kus namen we afscheid. Nog even zwaaien en toen ging mama richting werk.

Eenmaal daar was mijn vervangster er ook en kreeg ik nog een mooie bos bloemen en een tray met allemaal lekkers! Wat een verwennerij. Met een mand vol snoepjes ging ik de kinderen hallo zeggen en de medewerkers. Bij elke deur hing er een welkom plaat gemaakt door de medewerkers en kinderen van het desbetreffende lokaal. Het was goed om er weer te zijn en door de kinderen op hun manier welkom geheten te worden. Daarna was het tijd om richting De Zeester te vertrekken; de andere locatie van mama’s werk. Ook daar had men goed hun best gedaan.

Een schitterend spandoek lag er op de trap en op elke deur hing er een welkom bord. Met 1 woord het was TOP en degene die dit bedacht heeft is een TOPPERTJE en dat heb ik haar ook wel laten weten. Samen met mijn vervangster hebben we 2 uurtjes zitten bijkletsen en heb ik de eerste belangrijke in en outs gehoord. Nog maar een klein topje van dat wat er gaat komen; volgens haar. Daarna zijn we langs Speciale Begeleiding gegaan voor een bakkie en tussen de middag heeft mama genoten van een heerlijke lunch gemaakt door de boys van lokaal 9.

In de middag stond een rondje lokalen binnen De Zeester op het programma en ook hier waren de reacties van de medewerkers en cliënten hartverwarmend. Het was een warm bad en hartverwarmend om zo welkom geheten te worden. In de middag nog even wat bijgekletst en geprobeerd mijn mailbox wat te schonen. Mijn vervangster had dit heel goed bijgehouden; dus dat viel mee. Een andere collega kwam nog even gedag zeggen en toen zat de eerste dag er al weer op. Wat ging de tijd snel en wat was het een heerlijke dag!

Om kwart over drie kwam jij vrolijk uit de school gelopen en hoorde mama dat je een goede dag gehad had. Je hebt heerlijk gespeeld in de zandtafel en was helemaal weg van de gekleurde en glinsterende stenen. Met juf Nicolette heb je gezellig aan een tafeltje gewerkt. Kortom je had een top dagje en de juf vertelde dat je steeds meer gaat zeggen en ook al heel veel begrijpt! Mama was hier natuurlijk blij mee en reuze trots op je! Blij ging je mee uit school en bij het boodschappen doen kreeg mama de ene naar de andere knuffel en kus. Je kon er geen genoeg van krijgen! Op jouw manier vertelde je in de auto wat je die dag gedaan had en dat je ook nog 1x gevallen was bij het overblijven.

Thuis hebben we wat gedronken en gegeten en ben je lekker gaan spelen met je AH keukentje. Je kunt je hiermee uren vermaken en later kwam je grote broer samen met jou spelen. Jullie hadden de grootste lol met elkaar en veel gelach klonk dan ook door huize Slofstra.

Van de warme hap (aardappelpuree, bloemkool en hamburger) genoot je al ging de hamburger er wat moeilijk in maar je bordje ging leeg en papa kreeg een complimentje dat hij het goed gemaakt had! Na de warme hap wilde je nog een banaan en toen zat je buikje vol. Op de Ipad luisterde en keken we naar het verhaal van David en Goliath en daarna was het de hoogste tijd om naar boven te gaan en te gaan slapen. Je kleedde je zelf uit en weer aan en na het tanden poetsen las mama nog voor uit het nieuwe boek dat je gehad had van Speciale Begeleiding. Een mooi verhaal over Grote Haas en Hazeltje uit “Raad eens hoeveel ik van je hou”. Na 2x zingen ben je lekker gaan liggen en organiseerde we je knuffels nog even en toen viel je al snel in een diepe slaap. Dromend van de dag van morgen waarin jij jouw eerste uitje met school gaat maken naar Naturalis. Mama gaat natuurlijk gezellig mee.

• 25 Februari 2013 - 20:14

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Wat heerlijk om zo weer te "moeten" beginnen. Altijd een fijn gevoel als je gemist wordt.
    Veel plezier morgen. Hij zal vast zwaar onder de indruk zijn van zijn eerste uitje naar Naturalis.

Lieve groetjes,
    Marlou

• 25 Februari 2013 - 22:16

Marjon:

Heerlijk om zo te mogen starten Daan. Op het werk waren ze blij je weer te zien en 15.15 was er nog een mannetje die erg blij was dat je er weer stond, aan knuffels en kusjes geen gebrek zo te lezen, wat moet dat goed voelen.

Morgen je eerste uitje met school, Luan, spannend hoor. Ik denk dat je je ogen uitkijkt. Heel veel plezier en ben benieuwd hoe je het vond.

Liefs Marjon

• 26 Februari 2013 - 07:44

Vermist:

Wat een positieve dag was het voor jullie gisteren en dat voor een dag waar je dan eigenlijk een beetje tegen op kijkt. Veel plezier vandaag met het dagje uit.
    Liefs uit Huize Vermist