Uitslag van het onderzoek en Naturalis - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Uitslag van het onderzoek en Naturalis - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Uitslag van het onderzoek en Naturalis

Blijf op de hoogte en volg Familie

26 Februari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vanochtend lag je nog heerlijk te slapen en heb ik je wakker moeten wakker. Nog slaapdronken stapte je onder de douche en tijdens het aankleden werd je langzaam aan wat wakkerder. Op tijd vertrokken we richting school zodat mama nog koffie en thee kon zetten om mee te nemen voor de mama’s en juffen naar Naturalis. Jij hielp mama op jouw manier hierbij. Rond kwart voor 9 vertrokken we samen met nog 2 andere kindjes in de auto richting Naturalis. Wat een belevenis is dat voor kleuters! Wat een indrukken al die opgezette dieren, skeletten, huiden, stenen en ga zo maar door. Allereerst kregen ze het verhaal te horen van Fred Verzamelaar. Fred die graag van alles verzamelt en deze schatten verstopt heeft in het museum. Daarna werden we in groepjes verdeelt en kregen we een sleutel met drie blaadjes uitgereikt. We moesten met het groepje op zoek gaan naar drie schatkisten die verstopt stonden in het museum. Spannend hoor en benieuwd wat er in de schatkist zou zitten gingen we op pad. De kinderen kwamen in de kisten veel wonderlijke voorwerpen tegen zoals stenen, boten van dino’s, dino poep, huiden, etc. Een geweldige ervaring voor de kinderen. Naast de schatkisten konden ze natuurlijk ook nog alles bekijken in het museum zelf. En je kunt je voorstellen dat ze hun ogen uitkeken met die grote dino die opgezet was!

Luan vond het in het begin allemaal nog geweldig. Kroop op en in de kist, betastte alles en keek zijn ogen uit! Riep regelmatig “mooi hé mama!” Maar uiteindelijk had hij het meeste interesse in alles wat maar knopjes bevatte. Hier kon je leuk opdrukken en dan zag je wat op het scherm verschijnen. Ik moest hem dan ook goed in de gaten houden aangezien hij op een gegeven moment zo’n beetje van computer naar computer liep zonder ons in de gaten te houden. Op een gegeven moment was hij het ook wel zat en vroeg hij hoe lang het nog duurde en wanneer we gingen eten en drinken. Hij was dan ook maar wat blij toen we rond 11 uur dat gingen doen. Daarna was hij er wel klaar mee en niet veel later vertrokken we dan ook richting school. Hier mochten de kinderen hun energie even kwijt op het schoolplein en al snel was het 12 uur en kwam oma je halen en gaf mama je een dikke knuf en zoenen want zij ging weer aan het werk.

Tussen de middag heb je heerlijk soep en brood gegeten bij oma. Je genoot hier van en daarna weer hup naar school. Hier heb je heerlijk gespeeld en gekleurd. Moe maar voldaan kwam je om 15.15 uur uit en ben je meegegaan met oma naar huis. Na wat gedronken te hebben, heb je denk ik met het winkeltje van de AH gespeeld en toen mama om kwart over 5 bij oma thuis kwam, was je druk in de weer. Je wangen gloeide en o o o wat was je druk en had je het druk!!!

Al snel gingen we eten. Oma had heerlijke andijvie stampot gemaakt en hier genoten we allemaal van. Het ging er goed in. Na een bordje andijvie nog een bord met appelmoes en toen zat je buikje wel vol. Opa vertelde nog een mooi verhaal uit de Bijbel en toen was het tijd om te naar huis te gaan en te zorgen dat je op tijd in je bedje lag. Eenmaal thuis snel naar boven en papa legde je op bed. Even had je zo iets van “nee, mama blijven. Mama doen” maar je accepteerde ook dat mama “nee” zei. Na alle avondrituelen sliep je snel in dromend van alle mooie dieren die je vanochtend gezien heb.

Nu even terug naar de uitslag van het onderzoek van zijn zenuwen en spieren. Helaas kon de arts deze nog niet geven. Er was bijna geen vergelijkingsmateriaal met andere onderzoeken van andere patiënten en de arts wilde graag eerst degene spreken die het onderzoek gedaan hadden. Dit gesprek zou morgen plaats vinden. Donderdagochtend worden we dan terug gebeld. De neuroloog had het ook nog erover dat de mogelijkheid erin zou kunnen zitten dat het onderzoek nogmaals gedaan moet worden. Ik hoop dat dit laatste niet het geval is maar ja anderzijds als het duidelijkheid en helderheid kan geven dan zit er niks anders op. We wachten nu maar weer eerst het telefoontje van donderdag af; dus wordt vervolgd.

• 26 Februari 2013 - 21:18

Gerrie Slofstra:

Vandaag weer Oma Opa dagje,

Om 12.00 uur heeft Oma jullie uit school gehaald en samen met Timo en Opa gegeten de Oma soep en boterham ging voor jou doen vlot naar binnen plus beker melk en o ja er zat nog een blaadje laulierblad in de soep en toen ik vroeg wil je die proeven ? hapte je er gewoon een stukje vanaf en zat er genoeglijk op te kauwen ,op mijn vraag is dat lekker knikte je ijverig van ja.(Oma dacht dat eten ze natuurlijk in China ook)en liet het maar zo.Daarna weer naar school en eenmaal in de klas kwam meester Jos je halen om nederlandse woordjes met je te oefenen.
    Om 15.15 de boys weer van school gehaald eerst drinken en chipjes daarna ging Oma met Luan naar de serre om met het boek van Bas te werken.Ik moet je zeggen dat hij dit de eerste 15minuten leuk vondt maar werd daarna wel wat balorig en zijn we met het winkeltje gaan spelen.Toen Oma het eten ging koken kwam Opa bij jou daar wilde je alleen maar grapjes mee maken en dollen samen met Timo hadden jullie veel plezier.Na de gezellige maaltijd met papa en mama erbij snel naar huis en met een knuf en dikke kus riepen we tot de volgende keer en roets weg was je bij mama in de auto. En je grote lieve broer Timo mocht met papa op de scooter naar huis

Liefs Opa en Oma.

• 27 Februari 2013 - 07:44

Vermist:

Hallo,

Dinosaurus ei
    Er komt een dino uitgekropen

Hé, wordt daar zachtjes geklopt?
    Wat zit er in dat ei verstopt?
    Er komt een barstje in de schaal.
    Wat gebeurt er allemaal?
    Nog even en het ei gaat open
    en er komt een dino uitgekropen.
    Kijk eens aan, daar is hij dan!
    Je begrijpt niet hoe het kan.
    Hij groeit en groeit als kool!
    Straks steekt hij uit boven de school!

Jiij weet nu Luan, dat hij veel groter dan de school kan worden.
    Een dikke knuffell van Bert, Maja, Anouk, Rick en Manon