Een feesie (lees feest); waar is hier het feesie?!
Blijf op de hoogte en volg Familie
02 Maart 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Beneden lekker gegeten terwijl je enkele afleveringen van Het Zandkasteel keek. Je had dikke pret omdat Sascha in de eerste aflevering een deur nadeed en in de tweede aflevering deden Sascha, Toto en Koning Koos een Robot na. Heerlijk om te zien hoeveel lol je dan hebt.
Na deze twee afleveringen zijn we naar boven gegaan en ben je lekker in bad gegaan. Daarna aankleden. Eenmaal beneden wilde je twee boterhammen dus die maar voor je klaar gemaakt. Je at hem smakelijk op en al snel waren toen papa en Timo weer thuis van de voetbal. Papa was trots op je grote broer want hij had goed gevoetbald en goed zijn best gedaan. Snel heeft Timo gedoucht en papa en mama een bakkie gedaan. Tijdens het aantrekken van je schoenen en jas vroeg je al aan papa of we er bijna waren. Wat ben je toch een lekker ding; een glimlach verscheen om onze mond. “Nee, lieve schat we moeten nog heeeeel lang rijden.” Waarop jouw antwoord volgde: “O, oké!” Daarna zijn we vertrokken richting Rotterdam; op naar de Visma!
Ja, en als je dan denkt als 5 jarige, slechts 4 maanden in Nederland, dat je naar een feestje gaat en dan vervolgens op de Visma uitkomt……… Dan vraag je toch de hele tijd waar is het feesje en als je dan als papa, mama of grote broer vissie verstaat……. Kortom onduidelijkheid alom. Maar misschien vraagt menig lezer zich nu ook af wat de Visma is. Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord tot een aantal jaren geleden.
De Visma is al 45 jaar lang dé ontmoetingsplaats voor alle visfanaten om nieuwe producten aan te schaffen, op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de sportvisbranche en om in contact te komen met professionals. Je kunt genieten van tal van activiteiten, zoals het Pure Fishing Theater, de Visvijver, de Ierse Pub, de Castingbaan, de terrassen, productpresentaties, praktijkdemonstraties en nog veel meer.
Sinds een aantal jaren gaan we hier met je grote broer heen aangezien hij samen met je vader een zeer grote visfanaat is. Mama gaat elk jaar mee en dit jaar mocht jij ook mee. Nooit vorig jaar kunnen bedenken dat we deze beurs met z’n vieren zouden bezoeken dit jaar. Eenmaal binnen keek je ook je ogen uit, maar of je genoot?? Waarschijnlijk vroeg jij je steeds bij jezelf af waar is dat feestje nou? We gaan zeker straks naar dat feestje?? Bij een van de presentaties ben je lekker in slaap gevallen en heb je een klein uurtje liggen tukken. En ik gaf je geen ongelijk hoor; ik zou ook veel liever gaan winkelen!!! Maar Timo geniet ervan dat we mee waren en dat is ook heel veel waard! Toen je wakker was, heb ik een stukje gelopen met je en vermaakte je even prima. Je stond te dansen op de muziek en rende door de paden. Ik vond het wel even prima; even je energie kwijt! Rond half 5 verlieten we de beurs en in de hal vroeg je “feesje toe, mama?” Pas toen werd ook de spraakverwarring duidelijk die ontstaan was vandaag! De arme ziel want ja nu moesten we vertellen dat we niet naar een feestje gingen maar dat we het hadden over een feestje!
Timo moest natuurlijk wel heel erg lachen om deze spraakverwarring en wijzelf ook. We zeiden dat het ging om een “vis, vissie en niet om een feestje. Vissie is klaar, Luan we gaan nu eten!” “oooooooooooooooooooooooo, oké” zei je toen en vrolijk liep je verder! Ons achter latend met een mond vol tanden. In de auto besloten we op de terugweg bij de Ikea wat te gaan eten en een luid gejoel klink van de achterbank. Natuurlijk moest mama wel beloven dat we niet gingen winkelen. Oké, mannen het is jullie dag vandaag! Maar eenmaal in de Ikea wilde mama wel gelijk even de schatkist halen op de kinderafdeling zodat we die morgen kunnen vullen met al je kleding en spulletjes die je mee had uit het tehuis. Er komt ook een fotomapje in met de foto’s van onze eerste ontmoeting, het tehuis en die ik nog gevonden heb op internet en andere zaken die jou zou kunnen laten denken aan China. Het is jouw kist en hij mag open wanneer jij wil. Ik hoop dat hij groot genoeg is.
In de Ikea, helaas geen zweedse balletjes, maar wel lekkere saté. We smulden er allemaal van en jij zat er helemaal onder; onder de satésaus bedoel ik dus. Nadat alles op nog even de schatkist afrekenen en toen hup naar huis. Eenmaal thuis was papa snel weer weg voor een brand en heb ik de mannen in hun pyjama geholpen. Timo ging op zijn kamertje tv kijken en jij ging snel je bedje in. Dromend van een feesie of was het nou een vissie?!
03 Maart 2013 - 09:32
Vermist:
De Schatkist
Papa, mama en Timo hun schatkist is gevuld
met jou liefde, aandacht en een wens die is vervuld
Luan jij mag je eigen schatkist steeds verder vullen
de herinneringen die erin komen, niet te verhullen
prachtige en verdrietige momenten uit China, herinneringen voor jouw
geluk wat je hebt met papa,mama en Timo, welke zeggen Luan ik hou van jou
een schatkist met ruimte voor je verdere leven
een schatkist met liefde vol herinneringen gegeven
Lieve Luan Koester je schatkist,
Veel liefs Bert,Maja,Anouk,Rick en Manon