Een echte zondag - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Een echte zondag - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Een echte zondag

Blijf op de hoogte en volg Familie

03 Maart 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Ja, en wat is dat nou zo’n echte zondag. Wat een echte zondag voor jou is voor ons weer anders. En ik moet je bekennen dat de ene echte zondag de andere echte zondag niet is; ook bij ons niet. In ieder geval is een vast onderdeel van een echte zondag de kerk en visite! Deze twee zijn bijna onlosmakelijk verbonden met elkaar. Maar ja zoals ik al zei voor jou kan dat zomaar anders zijn! Op zo’n echte zondag is het jammer dat we vroeg op moeten en alles toch enigszins gehaast moet plaats vinden maar anderzijds is het fijn om als gezin naar de kerk te gaan. Op zo’n echte zondag is visite ook altijd een vast onderdeel. Of we gaan op visite bij opa en oma of ze komen bij ons op visite en als het meezit zien we beide opa’s en oma’s komen en gaan op zo’n echte zondag. Maar vandaag was het alleen op visite bij opa en oma Slofstra aangezien opa en oma Leiderdorp heerlijk aan het genieten zijn.

Vanochtend werd je wakker door alle geluiden die in de douche plaats vonden. Het was ook tijd om uit bed te gaan want we gingen vanochtend naar de kerk. Je werd moeilijk wakker maar samen met mama onder de douche wilde je wel. Papa droogde je af en je kleedde je zelf keurig aan. We hadden de tijd dus dat het even wat langer duurde maakte echt niet uit. Beneden hebben we lekker ontbeten en om half 10 zaten we in de auto richting kerk.

Elke keer geef jij je ogen daar weer goed de kost. Je bekijkt alles op je gemakje en daarnaast swing je zachtjes mee op de liedjes die we zingen. Bij de Kindernevendienst ben je heel stilletjes ondanks dat mama mee was. Uiteindelijk kwam je wel wat losser aan het eind. Na de kerk zijn we koffie gaan drinken bij opa en oma Slofstra. Van de koffie kwam de wijn en voordat we het wisten was het al over drieën toen we daar weggingen. Jij vermaakte je prima met AH winkeltje en genoot van de oma soep met balletjes! Met mama heb je samen nog wat boodschapjes gedaan waar we gisteren niet aan toe waren gekomen en daarna heb je lekker met je thee serviesje gespeeld. Op een gegeven moment struikelde je en was het even op. Dikke tranen bij mama op schoot en voordat ik het wist lag je in een diepe slaap. Ondanks dat het etenstijd was besloten we je even te laten slapen. Je zal het waarschijnlijk wel nodig hebben en al lijkt het een gewone zondag hij is toch intensief geweest voor je. Onderschat namelijk niet zo’n kerkdienst! Wat een indrukken doe je daar weer op en wat wordt er veel gepraat achter elkaar! Allemaal prikkels die je weer moet verwerken en plaatsen!

Na een uurtje werd je enigszins wakker. Half duttend op mama haar schoot besloot mama je om te kleden en te kijken of je echt wakker werd. Dit was niet echt zo dus bracht ik je naar boven, maar halverwege de trap fluisterde je dat je wilde eten dus zijn we weer rechtsomkeer gegaan. Bij mama op schoot at je wat spaghetti en kipfilet en werd je steeds wat wakkerder. Uiteindelijk at je verder aan je eigen tafeltje maar wat was je moe. Eenmaal je bordje leeg stribbelde je ook niet tegen om naar bed te gaan. In bed natuurlijk nog een verhaaltje en toen lekker slapen bij Mickey en dromen over de dag van morgen.

Jezus is een herder

Jezus is als een herder,
En zijn schaapjes, dat zijn wij
Waar we ook naar toegaan
Hij is er altijd bij!

Zeg maar 'ja' tegen de Here Jezus
In zijn kudde is het heel fijn
Hij wil zo graag voor je zorgen,
En voor altijd bij je zijn.

liefs papa en mama

• 03 Maart 2013 - 21:31

Marjon:

Wat kunnen we toch altijd uitkijken naar het weekend. Dagen waar je even kan bijtanken, dagen dat je weer wat meer tijd hebt voor elkaar en als gezin weer wat met elkaar kan ondernemen. He, wat gaan die 2 dagen toch altijd snel voorbij. Jullie hebben in ieder geval een heerlijk weekendje achter de rug, op naar de nieuwe week die weer op ons staat te wachten. Werkse en weer veel plezier op school.

Liefs Marjon