“Wat zeg jij nou allemaal?!”
Blijf op de hoogte en volg Familie
09 Maart 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Vanochtend tot 8.00 uur heb je heerlijk geslapen. Bij mama nog even een kwartiertje geknuffeld, maar meer zat er ook niet in voor mama. Timo en papa waren naar de voetbal dus we hadden het rijk alleen. Lekker relaxed ontbeten en wederom kostte je het veel moeite om je boterham op te eten. Met veel gesop van je melk was hij na een kleine drie kwartier op. Als het aan jou lag was je na 10 minuten al stopt. Maar ja mama vond dat niet echt een goed idee. Na het ontbijt zijn we in bad gegaan. Althans jij in bad en mama onder de douche. Je zat er net in en wilde er al weer uit, maar dat feest ging natuurlijk niet door daar laten we geen bad voor vollopen. Tot spelen kwam je niet echt en wat doelloos zat je in het water. Een bellenblaas bracht hier verandering in en hier vermaakte je dan ook ruim 5 minuten mee.
Zo’n bellenblaas blijft een wondermiddel moet ik je zeggen. Het breekt het ijs als je contact wil met een kind en je blijft je verbazen over de weg die de bellen afleggen en de kleuren die je erin kan zien. Zo ook hoorde ik jou regelmatig roepen “mama, kijk! Mama, das mooi!” Toen ik aangekleed was en klaar heb ik je uit bad gehaald. Elke keer weer een moment dat je flink aan het bibberen ben bijna tot klappertanden toe. Als je eenmaal droog bent en ingesmeerd houdt dit op. Na het tandenpoetsen ga je jezelf aankleden op je kamertje terwijl mama de was doet. Je kunt jezelf goed aankleden en komt zo af en toe aan mama laten zien als je weer wat aan heb of als het even niet lukt. Kortom je bent een knappe vent!
Na het eten heb je lekker gespeeld met je AH keukentje. Nou ja spelen; alle mini’s werden verzameld en gingen van het ene doosje in het andere doosje in het tasje en vice versa. Ach, je was lekker bezig en je had het prima naar je zin en dat is het belangrijkste. Helaas konden we niet naar buiten aangezien het met bakken uit de hemel kwam. Heerlijk hoor dat Hollandse weer; zo zit je in de tuin en zo is dat onmogelijk vanwege de regen. Tussen de middag heb ik je een bordje Brinta gegeven dat je in eerste instantie niet lekker vond. Maar met een schepje honing en wat honing hoepels kon ik het aardig naar binnen lepelen. Daarna ben je heerlijk gaan slapen op de bank. Het was dat je vader met nog al wat kabaal naar beneden kwam waardoor je na een uur al wakker werd, maar anders had je nog wel langer geslapen denk ik. Maar ja niks aan te doen en tijd om boodschappen te gaan doen. Althans pas toen je helemaal wakker was, geplast had en jezelf aangekleed had. We waren toen al ruim een half uur verder.
Bij het boodschappen ontstond dus de spraakwaterval van mijn kant omdat ik ging uitleggen dat we naar de action gingen en daarna een karretje zouden halen bij de Digros. Om vervolgens naar de auto te gaan en daar de tassen neer te leggen en het lege krat mee te nemen en dan boodschappen te doen. Ach, ja achteraf dacht ik ook waar ben ik mee bezig en jou gezicht bij de uitspraak “Wat zeg jij nou allemaal?” was echt geweldig en onbetaalbaar. Heerlijk moment! Bij de boodschappen in de Digros bofte je deze keer. Bij elke hoek stond wel iets om te snoepen en dat deed je dan ook volop. Hier een hapje chips, daar een chocolaatje, dan wat drinken en vervolgens nog een kleine warme hap met noodles. Nou alles ging er lekker in en nadat je bordje met noodles leeg was, fluisterde je in mijn oor “mama, nog 1?” Maar dat vond mama niet zo’n goed plan. In elk pad riep je wel een keer “mama deze ook mee?” en elke keer als ik dan zei “nee, die niet” zei jij “ech wel”.
Thuis hebben we even lekker chipjes gegeten en wat gedronken en daarna heeft papa eten gemaakt. Er stond wraps op het programma voor de kids en bieten stampot met zalm en appel voor papa en mama. De wraps vond je niet lekker (“nie lekker papa”) dus toen maar de bieten stamppot geprobeerd en die vond je heerlijk. Terwijl toen je het op mama’s bord zag liggen riep “was dat nou!” Na het eten nog even geknuffeld met grote broer maar toen was het de hoogste tijd om richting bed te vertrekken. Na alle avondrituelen ging je lekker liggen en ik je sliep binnen no time. Waarschijnlijk lekker aan het dromen van de dag van morgen: Efteling.
Zomaar wat zinnen/uitspraken van de kleine vent:
O = op. We oefenen hard op de p maar dan klinkt er opppppp (de p klinkt dan heel hard en vooral ook lang!)
Mama
Papa
Timo
Timo helpen
Mama mag ik die
Papa doen deur dicht
Mag ik een koekje
Zegt er iemand “hé” dan volgt daarop “koeitje be. Wat zegt u mama?”
Mag ik een boterham
Mama mag Luan eten?
Zelf doen
Nee, Luan eten is klaar
Mama boekje lezen?
Mama gaan we naar opa oma toe?
Nee joh en ja joh
Ech wel
Mama Luan centjes betalen.
Mama hoeveel centjes betalen (met andere woorden hoeveel winkels gaan we in?)
Hai fijf (high five)
09 Maart 2013 - 22:01
Igor, Marlou, MaJin En Jibin:
Geweldige foto van twee knappe mannen.
Tip voor morgen; Droomvlucht en Carnavalfestival zeker een aanrader voor Luan, Joris en de Draak voor Timo.
Ik ben erg benieuwd naar het verslag van morgen. Veel plezier.
Lieve groetjes,
Marlou -