Zilverpoets en tandpasta - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Zilverpoets en tandpasta - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Zilverpoets en tandpasta

Blijf op de hoogte en volg Familie

02 April 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vandaag hadden de kinderen vrij van school in verband met een studiedag van de leraren. Dit betekende dus een hele dag bij opa en oma Slofstra. Wat een feest!! Timo was al vroeg wakker en had lekker gedoucht, maar jij lag nog in dromenland en om 10 voor 8 heb ik je vest aangedaan en je naar beneden gedragen. Papa heeft je overgenomen en nog half slapend in de auto gezet. Je ogen waren open, maar daar was ook alles meegezegd. Wat had ik een medelij met je, maar ik denk dat ik er zelf meer last van had dan jij.
Bij oma heb ik je weer naar binnen getild en je daar op schoot bij oma neergezet zodat je even rustig wakker kon worden. Het liefst kroop je weer in mijn armen, maar helaas dat kon niet doorgaan want mama moest werken. Nadat al het speelgoed uit de auto was, heeft mama haar mannen nog een dikke kus gegeven en knuf en is toen gaan werken. Ik denk dat oma lekker genoten heeft van het momentje dat je heerlijk wakker werd op haar schoot.
Als het goed is lezen jullie straks hieronder in de reacties wat mijn mannen allemaal gedaan hebben bij oma en opa. En neem van mij maar aan dat ze niet hebben stil gezeten maar dat mijn mannen opa en oma ook goed heb bezig gehouden! Daar ken ik ze goed genoeg voor.

Nu terug naar de titel “zilverpoets en tandpasta!” Ik denk namelijk dat de mensen best nieuwsgierig zijn hoe het nu met jouw gebitje gaat. Ik kan jullie vertellen dat het er goed uit zit en de wonden goed helen. Je eet over het algemeen alles alleen dingen die echt heel hard zijn, wil je niet altijd hebben en vaak geef je dan aan dat het pijn doet. Daarnaast eet je nog wel alsof je alles voor het eerst in je mond heb. Heel voorzichtig en als je door hebt dat het zo naar binnen glijdt, gaat het eten wat sneller. Na het tandenpoetsen en na het slapen ligt er wel nog wat bloed op de handdoek onder je hoofd. Maar ja dat is ook niet gek als je bedenkt hoeveel wondjes je in je mond hebt (6 stuks met hechtingen) en daarnaast zijn ze natuurlijk flink tekeer gegaan bij het vullen, plaatsen van de kronen en het reinigen van je gebit. Ik heb dat weleens gezien op t.v. en daar werd er flink gewrikt en tekeer gegaan. Kortom ik vind het knap zoals jij je er doorheen slaat!

Ik ben al aardig gewend aan het gezicht dat je twee voortanden in ieder geval ontbreken. Gelukkig hebben we genoeg foto’s met een lachende Luan met voortanden! Maar het blijft toch een raar gezicht! Ook de ervaring van het poetsen nu is anders. Want poets je nu 4 zilveren kronen met tandpasta of zullen we daar toch de zilverpoets voor moeten gebruiken??! Met het laatste blijven ze wel mooi glimmen dat heeft zo zijn voordeel, maar ja die smaak……….

Maar even alle gekheid op een stokje; wat ik bedoel is dat je eerst een kroon heb, dan een gat, dan boven 2 tanden, weer 2 gaten en dan weer 2 tanden, een gat en dan een kroon. Beneden is het een kroon, een gat, 6 tanden, een gat en een kroon. Je kunt dus niet echt lekker door poetsen en je poetst dus zo’n beetje tand voor tand. Soms zie ik je even wegtrekken dan doet het poetsen waarschijnlijk toch nog wel een beetje pijn. Maar over het algemeen gaat het goed en kan ik goed poetsen. Eigenlijk was de eerste dag het heftigst voor jou (en ook voor ons hoor)en was je echt een klein zielig vogeltje in mijn armen. Niet wetende wat te doen met zijn mondje, met al dat bloed en die gekke gaten en draadjes. Wat had ik het met je te doen en ij wilde alleen maar bij me zijn en ik mocht niet van je zijde afwijken! Het deed mij wel goed dat je troost bij me zocht en graag bij me wilde zijn. De dag erna ging het al stukke beter met je; en genoot je van het buiten zijn op de camping.

Wel hoor ik nog elke dag minimaal 1x dat je mondje raar is en andere tandjes morgen er zijn. Ach, schat zeg ik dan dat duurt echt nog wel even, maar ja leg dat maar eens uit en dan maak er maar van dat dat nog heeeeeeeeel lang duurt. Alleen jij ontken dat dan en dan leid ik je maar af.

Een ander onderwerp wat momenteel speelt is het licht en donker buiten. Als je nu naar bed gaat, is het nog licht buiten en dat krijg ik dan ook uitgebreid te horen! Het maakt niet uit of ik zeg dat het bedtijd is of niet; het is licht buiten! Je gaat verder wel liggen maar ik kan bijna de klok er gelijk op zetten dat je mij 1 of meerdere keren roept om te zeggen dat het licht buiten is. En ja hoor zo ook vanavond tot 2x toe weer. Tijd dus om het verduisteringsgordijn op te snorren en een constructie te bedenken dat het blijft hangen (de huidige constructie zorgt ervoor dat het steeds naar beneden komt).

Het verhaal doe je oogjes maar dicht dan is het donker helpt helaas niet. Net riep je mij namelijk weer om te vertellen dat Pluto boven je bed los was en of ik die even vast wilde doen. Kennelijk bestudeer je momenteel uitgebreid je stickers boven je bed of ze nog goed geplakt zitten of niet. Ondanks dat ik tegen je gezegd had dat je jouw oogjes dicht moest doen en dat het dan donker is! Ik hoop dat je wel snel in slaap valt want het is de hoogste tijd voor je want morgen is het weer vroeg dag; want dan ga je naar school. Gelukkig voor jou een half dagje en kan je ‘s middags weer lekker een dutje doen. Iets wat je echt nog wel nodig heb en je dan weer voldoende energie geeft om de rest van de dag door te komen. Dus lieve schat oogjes dicht en slapen maar!!

• 02 April 2013 - 20:39

Vermist:

En nog is het een beetje licht buiten... Bij Manon hebben we een rolgordijn hangen, met daarover verduisterings gordijnen. Deze zijn zo donker, zodat ze het rolgordijn niet eens gebruikt. Maar het uur is elke keer een gedoe. In de ochtend moet je ze weer wakker maken en in de avond willen ze nog niet slapen.

Fijn dat het zo goed hersteld in Luan zijn mondje, Een kanjertje hoe hij hier mee om is gegaan.

Nu duimen dat de andere tandjes wisselen als in dit gedichtje,

Tanden
    O, ik weet wel hoe tanden verdwijnen.
    Eerst wat gebungel,
    en dan wat geklungel
    met je tong, net eronder.
    En dan trekken en wrikken en dan
    zit je zonder.
    Maar wie weet
    hoe er daarna weer nieuwe verschijnen?
    In de nacht?
    Onverwacht?
    Misschien zakken ze zacht
    uit je kaken omlaag?
    Hoe moet dat, wie doet dat?
    Antwoorden graag

Liefs uit Huize Vermist x

• 02 April 2013 - 21:32

Marjon:

Wat heerlijk dat het in Luan zijn mondje zo goed hersteld. Ik kan me wel heel goed voorstellen dat het allemaal nog erg raar is en gek aanvoelt. Tja en dan moet je maar gewoon afwachten wanneer je tandjes weer gaan komen, dat is totaal niet uit te leggen. Enne.....als ik jullie was zou ik het maar bij de tandpasta houden, de smaak is net even iets frisser.....
    Lekker dat de boys nog een bijkomdagje hadden bij opa en oma.

Liefs Marjon

• 02 April 2013 - 22:11

Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:

Hoi lieve Luan,

Wat doe je het toch supergoed na dat pittige bezoek aan de tandarts zeg! Wat zijn wij hier ook trots op hoe jij je toch zo goed staande weet te houden! Je bent echt een knapperd...en ja ook zonder die voortanden hoor! Weet je, dat Dion toen hij nog klein was eens heeeeel hard viel en zo tegen de tafelpoot aanknalde en dat toen een van zijn melkvoortanden in die tafelpoot zat!! Dat was natuurlijk enorm schrikken en daarna een gek gezicht, maar daaraan raakten we gewend en Dion was nog een even knappe vent als voordat hij viel! Uiteindelijk kwam er een mooie nieuwe voortand! Daar heeft hij net als jij nu een hele poos op moeten wachten, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen hoor en zal jij straks weer een heuse tandpasta smile kunnen laten zien hoor!! En doe maar niet met de zilverpoets, want een zilverpoets smile klinkt wel heel gek! Enne het smaakt vast heeeel vies, jakkie!

Doei kanjer, dikke knuffel van ons vijf!

• 02 April 2013 - 22:56

Familie Slofstra:

Daar ben ik dan met mijn lief,leuk kort verhaaltje over twee leuke geweldige kanjers.Een ontwakende Luan kreeg ik vanmorgen in mijn armen op mijn schoot.Wat is dat dan een heerlijk gevoel te weten en voelen dat Luan zich helemaal happy voelt bij je als Oma voel ik me dan ook heel rijk.
    Timo zat al voor de t.v naar zijn favoriete progamma te kijken en toen ik voorzichtig informeerde of hij al trek in zijn ontbijtje had was het ja Oma.Ga jij dan Opa maar halen dan kan Opa je brood wel klaarmaken want Luan lag nog zo heerlijk te genieten op mijn schoot.Uiteindelijk na een kwartiertje vroeg Oma aan Luan wat hij wilde eten ,nou nee daar hadt Luan nog geen zin in maar na weer vragen wat Luan op zijn broodje wilde kreeg ik nauwelijks antwoord. Toen toch maar een heerlijk ontbijtje klaargemaakt met lekker zoet beleg en wat lauwe melk onder zijn brood gedaan zodat hij het brood lekker naar binnen kon smullen,en dat beviel hem heel goed.Opa kwam er inmiddels ook gezellig bijzitten en zorgde voor de koffie.En zo hebben wij heerlijk een dik uurtje genoten van het ontwaken van de dag.Toen moest Oma even weg voor een boodschap en Opa ging met Luan een bootje maken ,toen oma weer thuis kwam zijn we gaan badderen.Luan genoot ervan,na het afdrogen heb ik hem verwend met mijn bodylotion die zoals hij zelf zei lekker rook. Ook de gell van Oma moest in zijn haren.Na wat knippen en kleuren en drinken zijn we naar buiten gegaan.Timo hielp Oma met het koppen van de hortensia's en het opruimen van de takken en Luan vermaakte zich met de poppenwagen en hielp op zijn eigen manier ook met oprapen van tuinafval. Zo zijn we bijna anderhalf uur buiten aan het werk geweest.Timo gooide al het afval met de kruiwagen op de komposthoop en Luan sleepte in beide handjes een tak mee , mocht dan in de lege kruiwagen door Timo gereden terug naar de tuin .wat hadden ze een lol en Oma ook. Al snel was het tijd voor Omasoep met balletjes nou die ging er heerlijk in. Het was al twee uur toen Luan na een verhaaltje op de bank in slaap viel.Timo ging met Opa de tuin in en mocht met zijn skelter met aanhangwagen alle afval naar de komposthoop rijden wat genoot Timo daarvan om weer eens alleen met zijn Opa te zijn.Na een dik uur kwam Luan van de bank en hebben we fruit en drinken en een eierkoek gesmuld.Nog een poosje gekleurd en toen kwam tante Christine wat waren de broers verrast, Luan genoot er enorm van samen met tante Christine heeft hij zich verder vermaakt,Timo ging met Opa de studeerkamer in en Oma kon eten koken.Toen papa en mama kwamen hebben we genoten van het eten en het lekkere ijsje,en de gezelligheid van elkaar.Om zeven uur hebben we jullie uitgezwaaid en o wat was het toen ineens stil in huis en Opa en Oma praten toen nog even na over hun kleinkinderen waar ze zo van hebben genoten.
    Tot de volgende keer Kanjers. Veel liefs Opa en Oma.

• 03 April 2013 - 11:51

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Erg leuk verslag van opa en oma.
    Heerlijk als de kinderen zich daar ook zo ontzettend thuis voelen.
    Geeft je als ouder een heel geruststellend gevoel.

Lieve groetjes,
    Marlou

PS Op naar wat warmer weer en het campingleven