Koningsspelen 2013 en de eerste dag op de camping - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Koningsspelen 2013 en de eerste dag op de camping - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Koningsspelen 2013 en de eerste dag op de camping

Blijf op de hoogte en volg Familie

27 April 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Gisteren waren de Koningsspelen op school en dat was een goede reden om Luan natuurlijk naar school te laten gaan. Om iets over achten gingen we met z’n drieën gehuld in oranje kleding richting school. De school was gezellig versierd en na een heerlijk Koninklijk ontbijt, hebben we de opening in de klas gekeken. Jij was helemaal onder de indruk en keek je ogen uit. En in de loop van de ochtend werd dit alleen maar meer en meer. Wat een feest, maar wat een drukte!! Helaas was het buiten begonnen te regenen en waren veel spelletjes nat geworden. Dit betekende snel een alternatief bedenken en we begonnen dan ook na de liedjes Bewegen is Gezond en Het is feest in Nederland (of zoiets; weet niet meer exact de titel).

Na deze feestelijke start zijn we spelletjes gaan doen in de klas. Jij trok je eigen plan en na twee dozen spelletjes geordend te hebben, heb ik een kleurplaat voor je gehaald en heb je lekker zitten kleuren. Na een half uurtje stonden de meeste spelletjes droog weer binnen en konden we beginnen met het spellencircuit. Jij vermaakte je prima en deed met de meeste spelletjes mee. De stoelendans was echter niet echt je ding. Je begreep er niet veel van en ging rustig zitten op een stoeltje terwijl de kinderen om je heen aan het lopen waren en bij het stoppen van de muziek ‘vochten’ om een stoel. Je genoot wel en mama vond het heerlijk om te zien en wel best zo want ze vond het een iets te risicovol spel voor jou.

Ook het ballondansen vond je geweldig om te doen en wat kon je dat goed zeg! Het broek hangen wilde hij niet en hij ging toen maar samen met andere kindjes voetballen. Helaas deed hij zich daar zeer en toen was het even op. Dikke tranen en wat een geluk dat mama in de buurt was om je te troosten! Eenmaal getroost zijn we Timo gaan zoeken maar die konden we nergens vinden. Wat we wel vonden was het eendjes vangen spel en daar had jij wel oren naar. Dus mouwen omhoog en gooien maar met die hengel en vangen maar. Nou ik kan je zeggen dat was best nog lastig. Zelf ik kreeg het niet voor elkaar. Maar jij liet je niet op je kop zitten en ging net zolang door totdat je er 1 gevangen had. Knap hoor van je!

Rond kwart voor 12 kreeg de school nog hoog bezoek; ‘Prins Willem en Prinses Maxima’ kwamen de school bezoeken. Wat een feest en wat een blije gezichtje en wat een vraagtekens op die gezichten (zijn ze het nou wel of is het ………). Heerlijk. Jij was inmiddels helemaal op en bekeek alles veilig vanaf mijn schoot.

Eenmaal thuis snel wat gegeten en toen op de bank om te slapen. Nou daar had jij echt wel zin in en binnen een paar minuten lag jij in dromenland en sliep je ruim 2.5 uur. Ik heb je wakker moeten maken omdat het tijd was om naar de camping te gaan. Wat een zin hadden we hier allemaal in.

Bepakt en bezakt vertrokken we om rond half 6 aan te komen op de camping. Nadat de auto uitgeladen was, zijn we eerst wat gaan eten bij de Daltons en heeft papa snel wat boodschappen gehaald voor morgenochtend. Heerlijk hoor om lekker ouderwets bij de Daltons te eten maar dit keer met z’n vieren. Dat zijn van die bijzondere momenten omdat we vorig jaar natuurlijk nog maar met z’n drieën waren en toen al wisten dat we dit jaar met z’n vieren zouden zijn!

Op de camping lekker tv gekeken en de laptop geprobeerd, maar de verbinding was niet optimaal dus besloten vandaag maar verslag te plaatsen. Jij ging op tijd slapen maar Timo mocht nog even tv kijken maar viel als snel in slaap.

De volgende ochtend waren jullie rond half 8 wakker. Ach, ja vroeg slapen betekent ook op tijd wakker of is dat de biologische klok??? Ik hoop toch echt dat het de komende dagen wat later gaat worden……
De jongens keken nog wat tv in bed terwijl papa en mama genoten van een bakkie koffie in de voortent. Heerlijk zo relaxed wakker worden en plannen maken voor de dag die voor ons ligt.

Nadat alle ochtendrituelen achter de rug waren, was de ochtend ook bijna om. Maar dat maakte niks uit nog tijd genoeg voor boodschappen. Eerst dus naar karwei, toen naar Hendriks en vervolgens naar de Action. Kortom het viel best mee de aantal winkels maar toch hebben we er lang over gedaan. Halverwege de middag kwamen we pas weer terug op de camping.

Jij was zeer tegendraads vandaag. Je luisterde minimaal, deed vooral niet datgene wat we vroegen en dat voorspelde niet veel goeds. Eenmaal terug op de camping liep je emmertje over en kreeg je een flinke boze bui en huilbui. Wat een boosheid en verdriet kwam eruit maar het was wel even goed want deze bui zat je echt al een aantal dagen dwars. Uiteindelijk ben je in mijn armen in slaap gevallen en nu slaap je nog steeds (17.13 uur). Over een klein half uurtje, als je nog slaapt ga ik je maar wakker maken want anders ben ik bang dat het vannacht niks gaat worden. Voor vanavond staat er nog een gezellige maaltijd met de nieuwe bakplaat op het programma en gewoon lekker gezellig niks doen en genieten van elkaar. Morgen komen opa en oma Leiderdorp gezellig langs. Daar hebben we weer zin in!!

• 27 April 2013 - 18:41

Marjon:

Wat een geweldig leuke foto zeg. Je eerste koningsspelen, wat een indrukken weer. Ik vind het ook niet zo gek dat je 2.5 uur hebt geslapen. Tja en dat tegendraadse.......ik denk dat alle kids ( inclusief onszelf ) echt toe waren aan vakantie en iedereen uit dat nou eenmaal op een andere manier. Dan komt er ook nog bij dat Luan nog steeds zoveel indrukken, gevoelens en emoties moet verwerken en dat kost zoveel energie.
    2 weken om heeeeeeeeerlijk bij te tanken, uit te rusten en te genieten.
    Veel plezier morgen met opa en oma.

Liefs Marjon

• 28 April 2013 - 09:44

Vermist:

Goede morgen,
    Wat een vrolijk geheel de koningsspelen...voor proefje voor koninginnen dag. Dit zal meteen Luan zijn eerste en laatste zijn. En ons laatste.
    Laten we hopen dat de dwarse bui vandaag weer voorbij is, en jullie een gezellige dag hebben met opa en oma. Doe ze de groetjes.
    Gezellige zondag, liefs uit Huize Vermist x