Chinese humor!? - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Chinese humor!? - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Chinese humor!?

Blijf op de hoogte en volg Familie

21 Mei 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Gisterenavond eenmaal thuis konden we je zo over leggen in je eigen bedje. Je sliep gewoon verder. Rond de klok van drie uur was je wakker en vroeg je om je kussen. Oeps deze waren we vergeten en lag nog op de camping. Gelukkig was je ook tevreden met een kleiner kussentje en sliep je heerlijk verder. De volgende ochtend heb ik je wakker moeten maken. Je lag nog heerlijk te slapen en had echt moeite met wakker worden. Maar eenmaal onder de douche gingen je oogjes wijd open en niet veel later stond je mondje niet stil. Man man man wat kan jij toch praten. Met papa probeerde je beneden te dealen over de inhoud van je ontbijt maar het werd gewoon een gezonde bruine boterham die je al bijna op at toen ik beneden kwam.

Papa bracht je naar school en wat een feest vandaag want je zat naast de juf. Je had gekozen om je Dora kassa mee te nemen. Eenmaal op school stond je stoeltje niet naast de juf maar papa regelde wel even dat dat goed kwam en gelukkig schoof een klasgenootje zijn stoel op zonder problemen. Heel lief van hem! Op school had je vervolgens ene prima dagje en heb je lekker gespeeld en gegymd. De juf had ook opgeschreven dat je steeds beter gaat praten en goed duidelijk kan maken wat hij bedoelt. Fijn om te lezen dat je jezelf ook steeds meer laat zien en horen op school.

Ook bij de overblijf was alles goed gegaan en na het eten had je je grote broer ook nog even gezien. Hij had een mooi vliegtuigje voor je gevouwen! Wat is het toch een lieverd!! Het gaat zo goed tussen jullie twee; die broederliefde is zo diep verankerd. En natuurlijk zijn er weleens momenten dat jullie een soort van een woordenwisseling hebben maar niet veel later wordt er al weer gelachen, geknuffeld en gezoend!

Papa haalde jullie van school en je vertelde hem overtuigd het verhaald dat een ander kindje jouw papieren vliegtuigje had. Jouw papa loste dit op en blij ging je mee naar huis. Hier hebben jullie eerst lekker wat gedronken en gegeten en vervolgens heb je samen met papa boodschappen gedaan. Daarna heb je heerlijk gespeeld buiten en met je keukentje binnen.

Mama werd natuurlijk weer luid welkom geheten; heerlijk altijd weer om na een lange dag werken zo thuis te komen! Daarna ging je weer lekker spelen en heb ik je met rust gelaten. Tijdens het eten had je grote verhalen en kwam jouw humor weer om de hoek. De nodige grapjes werden gemaakt door jou en het mooiste is dat jij daar heel erg om moet lachen. Dit heeft meestal het effect dat wij ook om jou moeten lachen. Jij vertelt dan jouw grap vervolgens nog een keer en begint dan weer te lachen, enzovoort.

En ja die grappen van jou; die zijn niet op te schrijven, maar het is zo mooi om te zien hoeveel plezier jij dan hebt. Soms heb je echt de slappe lach en ja dan rollen bij mij ook de tranen over mijn wangen. Tranen van het lachen, tranen van geluk, tranen van blijdschap dat je zoveel lol heb in je leven!! Tranen dat je zo gelukkig bent! Gewoon een heerlijk goud moment!

Na het eten was het al weer snel tijd om richting bed te gaan. Je wilde je Chinese pyjama aan en dat Timo een verhaaltje voorlas. Heel toepasselijk koos je een boekje over de boerderij. Ook zo’n goud moment tussen twee broers, tussen onze zonen! Daarna hebben we nog gezongen en toen ben je heerlijk gaan slapen met klassieke tingels op de achtergrond. Kennelijk was je best moe want je sliep binnen 10 minuten met Ollie in de buurt en Mickey dicht tegen je aan! Welterusten kanjer tot morgen!

• 21 Mei 2013 - 21:54

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Weer even terug in het dagelijkse ritme van naar school gaan en gelukkig vinden ze dat dan ook weer helemaal prima.

Hier gaat dat niet anders.

Lieve groetjes,
    Marlou

• 22 Mei 2013 - 07:43

Maja:

Goedemorgen,
    Weer even een alledaags dagje en wat gaan de dagen dan weer snel. Vandaag woensdag een half dagje en vrijdag een rustdagje voor Luan en weer op naar Stroe. Tot straks kanjertjes dan haal ik jullie gezellig uit school
    x Maja