Jouw hand in mijn hand - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Jouw hand in mijn hand - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Jouw hand in mijn hand

Blijf op de hoogte en volg Familie

22 Mei 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

De ochtend liep zoals vele ochtenden. Alleen was je vandaag wel heel erg moeilijk wakker te krijgen. Ik heb je uiteindelijk maar in je bed uitgekleed en onder de douche werd je pas goed wakker. Tijdens het aankleden was je erg stilletjes en knuffelig maar toen ik eenmaal bij je haar beland was, kreeg je weer wat praatjes. Het was maar goed dat je maar een half dagje naar school was want dan kon je vanmiddag even lekker bijtanken en slapen.

Op school had je een prima dagje gehad. Je had wederom in de poppenhoek gespeeld en verder stond er in het schriftje dat alles goed gegaan was vandaag. Nou ja gelukkig maar! De juf vertelde dat gisteren de ergotherapeut geweest was voor observatie en aanstaande maandag ook weer komt. Daarna volgt er een gesprek waarvoor we ook uitgenodigd worden.

Tot zo ver liep de woensdag zoals je gewend was. Maar in plaats van papa kwam vandaag Maja je van school halen. We hadden je vanaf gisteren goed voorbereid en net voordat ik vanochtend de klas ging verlaten heb ik het nogmaals benoemd. Natuurlijk was mama nieuwsgierig hoe je het gehad had bij Maja en toen Maja naar mama’s werk mailde vroeg ze dat heel snel. Hieronder wat mama terug kreeg:

Timo ging met Riemer spelen en Luan ging enthousiast mee. In de wagen een croissant gegeten, tussen de vele praatjes door. Thuis [bij ons], eerst alles in huis bekeken en zeer onder de indruk van de zwarte pieten foto's op de meiden hun slaapkamers. Toen gedronken [flesje fruit shoot] en verplicht een half uur tv gekeken, daar hij niet wilde slapen. Samen hangend op de bank de smurfen gekeken, met een gemene leeuw.. Hierna ik leer lezen gedaan. De plaatjes benoemd en de letters erbij gezocht. Luan deed dit zeer geduldig en erg goed op zijn manier. Hierna wilde hij chippie, maar moest van mij eerst plassen. Deed een grote plas op de wc en mocht toen chippies uitzoeken. Net toen hij een bakje had, kwam Lo hem halen. Luan wilde eigenlijk blijven, maar met de chips in een plastic zakje mee, ging hij toch maar met papa mee.

Kortom twee gezellige uurtjes, waar Luan wel graag de regie in wilde. Je kunt het proberen. Maar door duidelijk de dingen te herhalen eerst dit en dan dat, ging het allemaal prima. Wilde alleen echt niet slapen.

Moest ook erg om hem lachen, toen ik tegen hem zei je hebt wel een grote mond voor een klein mannetje. Deed hij zijn mond wagen wijdt open en zei...Luan heeft een hele grote mond.

Verder gaat hij morgen op de schoolfoto !!

Het is een kanjertje !!
Liefs Maja

Heerlijk om te lezen en o wat voelde mama zich trots!! Want je had het super gedaan en dat voor de allereerste keer!! En ja dat je dan niet wil slapen dat begrijpt mama maar al te goed! Want je weet maar nooit als je je ogen dicht doet…….. En alles is nieuw en spannend!! Eenmaal thuis heb je lekker buiten gespeeld en papa geholpen in de tuin. Al snel stond eten op het programma want je grote broer had een voetbalwedstrijd. Je at keurig je bordje leeg en ging mee naar de voetbal. Toen papa even voor de regen ging schuilen in de kantine keek je je ogen uit naar al het lekkers. Natuurlijk probeerde je van alles te regelen maar deze keer hield papa voet bij stuk.

Na een klein uurtje haalde mama je daar op. Natuurlijk wilde je nog wat eten; een banaan. Nadat deze op was, was het echt tijd om naar boven te gaan om te slapen. Je kleedde je zelf uit en weer aan. Wat ben je toch een kanjer! Het kost heel veel tijd, maar je doet het wel en ook echt heel netjes. Ook je kleren die je uitdoet doe je in de was nadat je het gevraagd heb of leg je keurig op de stoel. Wat ben je toch een grote vent!

Vlak voor het slapen gaan, kwamen dan toch nog even wat traantjes maar je liet je heerlijk troosten in mama’s armen met jouw hand in mijn hand. We praatte nog even over China en China mama, China papa en daarna wilde je slapen. Wat was je moe nadat ik na 2 minuten ging kijken lag je al heerlijk in dromenland. Moe van alle indrukken en gesprekjes weer van de afgelopen dagen!

Jouw hand in mijn hand
Wij samen hebben een sterke band
Twee handen samen
Een mooi gebaar
Mijn liefde voor jou is echt waar
Keer op keer check je bij mij
Blijf ik heeel heeel lang bij jou en jij bij mij?
Nog steeds die onzekerheid of je mag blijven
Op dit soort momenten kan ik alleen maar over jouw rugje wrijven
De tranen prikken dan in mijn ogen
En met een brok in mijn keel zeg ik jou
Lieve Luan ik hou van jou
Jij mag hier wonen dit is jouw thuis
Wij gaan nooit weg; ja echt dit is jouw huis!

Slaap zacht mijn lieve zoon!

• 22 Mei 2013 - 21:33

Marjon:

Prachtig gedichtje Daan! Super dat Luan het zo naar zijn zin heeft gehad bij Maja. Ik kwam ze saampjes nog tegen. Ik kan me voorstellen dat je trots was. Ook voor Luan een hele overwinning, knap hoor.

Liefs marjon

• 23 Mei 2013 - 07:32

Maja:

Goedemorgen,

Je hebt je gedachten/emoties weer mooi verwoord in een bijzonder gedichtje.

En het is genieten als je samen bent met Luan, zijn aanwezigheid, het saampjes tegenelkaar liggend op de bank smurfen kijken, zijn vele praatjes en dan de spontane lach en knuffels die tussendoor komen.

Tot slot heb ik trots achter zijn wagen gelopen.. Wat ik ook altijd deed bij onze meiden en bij Timo.

Liefs Maja x