Lang leve het campingleven
Blijf op de hoogte en volg Familie
01 Juni 2013 | Nederland, Stroe
Mama deed het wat rustiger aan; ze bleef niet in haar bed liggen hoor maar hield haar pyjama nog even aan. Gewoon even rustig op starten zonder te haasten. Met een bakkie koffie en wat werk startte ik de dag op terwijl jij lekker aan het bouwen ging. Al snel konden we ontbijten en jij at heerlijk twee croissantjes met jam op! Wat genoot je ervan. Daarna wilde ja al snel naar buiten, want ja daar was je grote vriend de boer ook. Het was weer tijd om verder te bouwen aan de ‘veranda’.
Samen met je grote broer ging je lekker voetballen. Mama ging boodschappen doen en natuurlijk wilde jij niet mee. Uiteindelijk ben je samen met papa, je grote broer en de boer naar een hele grote schuur geweest om zeil te kopen voor jullie mooie slaapkamer. Toen mama terug kwam, waren jullie er niet maar niet veel later zag mama een vrachtwagen de camping op rijden. Een hele mooie nieuwe en ja hoor daar zaten de twee broers gezellig met een grote glimlach in de cabine. Wat genoten de mannen van deze prachtige rit!! Prachtig om te zien die glundere kopjes!
Voor jou was het echter echt tijd om te gaan slapen. Na een lekker suikerbroodje ben je dan ook het bed in gedoken. Ik was benieuwd of je in slaap ging vallen want er werd buiten bij jouw raam hard gewerkt. Maar kennelijk was je zo moe, je sliep namelijk snel in. Na ruim 1,5 uur werd je weer wakker. Het duurde even voordat je goed wakker was. Helaas scheen het zonnetje niet zoals voorspeld was, maar het was wel droog. Op tv was een leuke film en jullie hadden wel zin om te kijken. Met een zakje chips en drinken hebben jullie heerlijk genoten van de film. Jij hield het niet helemaal vol tot aan het eind, maar een groot gedeelte heb je wel gezien.
Toen je de tv zat was, heb je lekker zitten bouwen met je duplo blokken in de voortent en al snel was het tijd om te eten. Ook hier genoot jij en je grote broer weer van. Met smaak werd alles opgegeten en vooral oma’s stoofpeertjes waren favoriet. Als het aan jou lag, at je de hele pot leeg. Precies op tijd, nou ja bijna, waren we klaar met eten en kwam de boer de kids halen om de kalfjes eten te geven. Jij moest nog een paar hapjes en daarna kon je ook die kant op. Je grote broer was al volop bezig met melk geven toen wij in de stal aan kwamen. Jij was vooral bezig met heen en weer rennen, spelletjes spelen met de boer en zo af en toe helpen. Je had het prima naar je zin en was ook wel wat baldadig.
Papa en mama genoten van de twee mannen; de een ondeugend en de andere heeeeel goed aan het helpen. Wat kan die grote broer van jou dat toch goed; hij weet precies hoe het allemaal moet. En ja jij, je bent zo ondeugend en innemend; je ogen stralen en je heb een glimlach zo groot als wat!!!
Na het voeren hebben de mannen nog heerlijk buiten gespeeld in de speeltuin, op de skelters en gevoetbald. Helaas ging het toen even mis. Je kreeg een bal tegen je hoofd aan. Rennend kwam je de tuin in en ik zag aan je gezichtjes dat er wat was. Huilend stortte je in mijn armen en dikke tranen stroomden over je wangen. Met een bibberend stemmetje vertelde je wat er gebeurd was; wat een verdriet had jij. Je bleef maar huilen en waarschijnlijk kwamen er ook weer tranen eruit van de week die achter ons ligt; waarin je weer veel meegemaakt heb, vaak genoeg gevallen ben, etc. etc. allemaal weer momenten waarin je misschien wel wilde huilen, maar het niet deed. Na ongeveer 10 a 15 minuten waren je tranen op en heb je nog een boven in de caravan bij Timo gezeten en samen op de ipod gekeken. Daarna was het echt tijd om te douchen, nog even wat drinken en dan oogjes dicht en lekker slapen. Hopelijk schijnt morgen het zonnetje en kunnen de mannen heerlijk genieten.
Dikke tranen rollen over je wangen
Ze druppelen 1 voor 1 naar benee
Dikke tranen van verdriet en pijn
Dikke tranen want je vindt het bij ons zo fijn
Dikke tranen je spaart ze op
Dikke tranen laat ze maar komen
Dikke tranen om al die mooie dromen
Dikke tranen ik huil zachtjes met je mee
Dikke tranen vermengen van ons alle twee
Dikke tranen ze verdwijnen langzaam aan
Dikke tranen waar zullen ze heen gaan
Dikke tranen ze drogen op
Dikke tranen maken uiteindelijk weer plaats
Dikke tranen……….
03 Juni 2013 - 07:27
Vermist:
Lieve Luan,
Iedere traan rolt over je wangetje zijn eigen weg,
Iedere traan heeft zijn betekenis.
Laat ze maar rollen hoor....
Je blijft er even stoer door.
Liefs de Vermisten x