Landleven - Reisverslag uit Stroe, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Landleven - Reisverslag uit Stroe, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Landleven

Blijf op de hoogte en volg Familie

15 September 2013 | Nederland, Stroe

Rond de klok van 1 uur was je wakker. Toen papa bij je kwam, lag je verstopt onder je dekbed en riep "kiekeboe!" Kennelijk dacht je dat het ochtend was, maar ja dat was niet zo. Slapen in je eigen bed zat er niet meer in dus ruilde je van plek met papa. In eerste instantie had je geen zin om te slapen, maar mama zei toch echt dat het wel moest! Uiteindelijk viel je dicht tegen mij aan in slaap tot de volgende ochtend half 10! Ondertussen zat mama al in de voortent en lag je grote broer naast je. Even keek je raar op, maar toen ik zei dat je een bofkont was omdat je naast mij had mogen slapen vannacht was het oké!

In bed keken jullie beide je eigen filmpje en daarna was het tijd om te ontbijten. Na het ontbijt snel aankleden en toen we allemaal klaar waren, zijn we naar Arnhem vertrokken. In het Openlucht Museum waren de Beleef Landleven dagen. Centraal,hierbij staat zien, beleven en doen voor jong en oud!

Er stonden vele kraampjes met allerlei snuisterijen, kleding, dingen voor in de tuin, sieraden, tassen en natuurlijk ook de Bijzondere Bakkers. Twee leuke meiden die workshops keramiek schilderen geven toevallig in een warm en kleurrijk huisje dat staat bij de camping. En toevallig zijn deze twee hele leuke en gezellige meiden de dochters van de boer. Naast even gezellig kletsen en standhouder zijn samen met de boer heeft papa ook nog even wat kaartjes uitgedeeld. Ja, ja die papa van jou is ook van alle markten thuis!

We hebben de rest van de dag heerlijk gestruind langs de kraampjes, dieren gekeken, trekkers bekeken, geklommen in de molen, geproefd van worst, brood en nootjes. En o ja ook nog een stukje op de Zaanse Schans gelopen, een vissershuisje van binnen bekeken en op een trekschuit gevaren. En zo hadden we nog heel veel meer kunnen doen maar we vonden het wel genoeg op een gegeven moment en rond half 4 zijn we richting de uitgang gelopen. Zo konden jullie nog even lekker spelen op de camping en papa en mama nog even wat drinken.

Op de terugweg hadden jullie veel lol met elkaar en helemaal vergeten te zeggen ook in het Openlucht museum hadden jullie het prima naar je zin. Al zingend en polonaise lopend liepen jullie langs de kramen. Op de camping speelde jullie samen eerst met de skelters en daarna deden jullie om ste beurt een dansje of toneelstukje. Genieten!!!

Al snel was het tijd om te eten en te voeren. Daarna mochten de mannen nog even met de trekker de kar in de schuur zetten en dat was natuurlijk weer genieten en boffen!! Timo reed een keurig rondje over het veld en mocht zelfs zelf schakelen! Knap hoor! En ja jij mocht natuurlijk ook sturen en dat hoorden we goed want eenmaal toen jullie stil stonden, toeterde je er vrolijk op los. Iets over half 8 vertrokken we uiteindelijk richting huis. Jij viel in de auto al snel in slaap en hopelijk kunnen we je zo overleggen in je eigen bedje. Slaap lekker kleine vent!

• 15 September 2013 - 20:49

Vermist:

Ja hoor kiekeboe in de nacht
    Maar hierna wel lekker uitslapen. En wat een gezellige dag hebben jullie verder gehad. Top. Liefs de vermisten x

• 15 September 2013 - 21:19

Geralda:

De Bijzondere Bakkers vonden het super leuk dat jullie er waren!!

• 15 September 2013 - 22:19

Marjon:

Zoooooo leuk, het openlucht museum. Bij ons thuis vinden ze het ook geweldig.
    Jullie hebben je weer kunnen opladen voor de nieuwe werk/schoolweek na zo'n lekker weekend.

Liefs Marjon