Het Zomerpaleis
Blijf op de hoogte en volg Familie
24 Oktober 2012 | China, Peking
Het Zomerpaleis, de Tuin van de harmonieuze Eenheid, is vandaag de dag de grootste en best bewaarde klassieke Chinese tuin. De bouw startte in 1153. In 1764 was het terrein uitgegroeid tot 240 ha en diende inmiddels als keizerlijk zomerverblijf. Bij Het Zomerpaleis ligt het Kunmingmeer. Hier kun je heerlijk op varen en dat wordt dan ook volop gedaan. Maar terug naar de dag van vandaag.
We hebben heerlijk gewandeld en gevaren (je had die Timo moeten zien trappen op de waterfiets en sturen dat hij kan!). De temperatuur vandaag was wederom weer heerlijk; lekker zonnig en mooie blauwe luchten. We hebben weer schitterende plaatjes geschoten en de jongens hebben heerlijk genoten van de omgeving, het water en elkaar. Ook met de groep was het weer zeer gezellig en hadden we wederom de nodige bekijks. Op het water hebben we gezellig geluncht met elkaar en daarna nog gewandeld over de brug en op het Nanhu Dao (Zuidmeereiland). Met de taxi zijn we weer terug gegaan naar het hotel en we bofte met onze chauffeur want het bleek dat de prijzen nogal verschillend berekend kunnen worden. Deze lag nl. tussen de 33 en 160 yuan! Maar ja voor dat laatste bedrag had je dan wel een VIP taxi! ’s Avonds weer heerlijk gegeten met elkaar. Alleen het kippengerecht wat Lo besteld had (wel 2 stuks omdat het er zo lekker uitzag!) viel wat minder in de smaak. We hadden wel allemaal er 1 op ons bordje liggen maar als je er naar keek, zag je echt de kippenpoten (zeg maar de poten waar ze mee scharrelen maar dan zonder nagels!). Toen we dat door hadden, hadden we er allemaal genoeg van (gek hé?!). Gelukkig vonden de kinderen het allemaal lekker en kluifde ook Timo en Luan er vrolijk op los.
Daarna nog even boodschappen gedaan en toen terug naar de kamer waar Luan een heerlijk bad heeft genomen en genoot van het waterballet. Timo wilde ook nog wel in het bad erbij maar vond het water toch wel wat koud wat Luan in zijn bad had zitten. Maar op het moment dat je de warm water kraan aanzet dan schudt hij heftig met zijn hoofd nee, voelt met zijn handje onder de kraan en zet de kraan vervolgens op een koudere stand.
Uit bad tanden poetsen en toen naar bed waar beide mannen al snel in diepe slaap lagen.
’s Avonds nog even geskyped met pa en ma Troost maar de verbinding was niet echt heel goed, maar we hebben wel veel gelachen met elkaar en nee pa we hadden echt maar 1 biertje op! Ook nog even geskyped met ma Slofstra en haar onze avonturen verteld. Dit wel zonder beeld want dat ging het beste.
Luan is een manneke wat intens geniet van alles wat we met elkaar doen! We maken mooie bijzondere momenten met hem mee en elke dag leert hij weer iets bij. Soms doordat hij spontaan zelf iets zegt en ook door ons na te zeggen. Spelen met speelgoed is nog wat lastig. Het speelgoed wat we bij ons hadden voor hem heeft hij in een rugzakje gestopt en als we het eruit willen halen schudt hij weer heftig met zijn hoofd nee en moeten we het er weer terug in stoppen. Het speelstuurwiel met geluidjes vindt hij wel leuk en daar speelt hij dan ook mee. Hij moet dan ook nog echt leren spelen, maar dat gaat wel goed komen. Daarnaast kan hij druk in de weer zijn met tasjes, een flesje water en een pakje zakdoekje of met zijn grote broer lekker stoeien en gek doen!
Liefs voor jullie allen van onze alle vier
24 Oktober 2012 - 16:23
Fam. Vermist:
Hallo Daar,
Weer een heerlijk relaxed dagje hebben jullie achter de rug.Al zit het met de vervoersmiddelen daar in China niet allemaal mee. Dit ben je vast snel vergeten als je weer op de plaats van bestemming bent.
Timo en water dat gaat altijd goed samen.Vissen, varen of zwemmen en je ziet hem genieten.
Tav.Luan is het mooi dat hij met zo weinig tevreden is en zich daarmee kan vermaken. Zal nog schrikken zijn voor hem als hij cadeautjes krijgt voor zijn verjaardag en thuis het speelgoed allemaal ziet. Maar daar zal hij zijn eigen weg wel weer in vinden.
Wij gaan straks kipkluifjes eten, maar twijfelde even toen ik je verhaal over de kip gerechten las.
Gelukkig weet ik hoe het ervan tevoren uitziet.
Hier alles verder ok.en zullen we vanaf vrijdag goed voor Bink zorgen.
Liefs Bert, Maja, Anouk, Rick en Maja
Ps.We dachten dat jullie vandaag naar de chinese muur gingen ??? -
24 Oktober 2012 - 16:48
Marjon:
Hoi, hoi,
Alweer een top dagje achter de rug als ik dat allemaal zo lees. Tja, een gebarencursus en een basiscursus Engels voor de Chinezen zou niet gek zijn, hi, hi. Maar gelukkig zijn jullie nog steeds op plek van bestemming gekomen en waar jullie ook zijn, jullie genieten volop. Het is ook allemaal zo mooi beschreven, knap hoor en erg waardevol. Fijn dat Luan ook zo geniet en de dingen steeds beter gaat aangeven. Steeds een stapje verder, prachtig om dit proces mee te maken. Als er iemand is die lekker kan spelen is het Timo wel. Dus Luan en spelen zal dan ook zeker goed gaan komen. Wat is er mooier dan samen ontdekken wat je met speelgoed kan doen. Oeps, mijn kinderen zijn gek op kipkluifjes, ik zal ze dit verslag dan maar niet laten lezen......ik denk dat ze ter plekke beginnen te griezelen. Een hele goede nacht toegewenst en morgen weer een hele mooie dag met elkaar.
Liefs van Marjon -
24 Oktober 2012 - 17:26
Noa:
inderdaad vreemd dat die taxichauffeur de weg niet wist gelukkig hebben jullie toch nog een taxi gevonden leuke foto hoor haha we denken op school elke dag aan je reis in china we hebben nog steeds geen internetverbinding maar morgen mischien wel de juf zal dan vast gaan kijken
doe de groeten aan luan (en je ouders)
nog heel veel plezier china
noa:0 -
24 Oktober 2012 - 17:58
Teuta:
ALEN MEDIEN VAN GROEP 6 EN VOOR MIJ DAN -
24 Oktober 2012 - 17:59
Teuta:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX IK BLEF POEPALE DOEN
24 Oktober 2012 - 18:18
MARJON:
Wat een onwijs gave foto's zeg. Die stonden er nog niet op toen ik mijn stukje plaatste, vandaar nog een reactie van mij. Ze zijn stuk voor stuk prachtig. Volgens mij zou je alles wel in willen lijsten, wordt een lastige keuze. -
24 Oktober 2012 - 19:25
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Hey daar,
Jullie hebben weer een leuke dag achter de rug! Ik heb voor morgen ook kippenpoten op het menu staan.....gelukkig zien die er anders uit dan daar.....had ik ze ook laten staan yekkie!! Mooie foto's weer zeg, echt genietmomenten en dat doen jullie dan ook volop!
Timo, die meiden gaan vast allemaal verkering aan je vragen als je terug bent hihihi...
Veel plezier weer morgen!!
Lieve groetjes,
Pat, Bianca, Dion, Cas en Mats -
24 Oktober 2012 - 19:37
Beulah:
Wat zijn de temperaturen daar dan?
Geniet er extra goed van. Hier wordt het het weekend 9 graden, brrrrr.
Het scheelt dat Luan van koud water houd, hoeft hij straks niet zo te wennen aan deze tempraturen, hihi.
Ik blijf genieten van de mooie foto's.
Tot morgen!!!
XX Beulah -
24 Oktober 2012 - 20:00
Pa En Ma Slofstra:
Lieve kinderen en natuurlijk ook Timo en Luan,
Bedankt weer voor het mooie verslag. we verslinden het woord voor woord en bij herhaling. En we
realiseren ons dat het nog maar een samenvatting is van alles wat jullie beleven en daarbij voelen. Vooral fijn dat Timo en Luan het zo goed met elkaar kunnen vinden! We gunnen het allebei natuurlijk met heel ons hart. We verlangen er steeds meer naar om jullie allemaal weer dichtbij te hebben. Maar ondertussen, geniet met volle teugen het is jullie van harte gegund.
Inmiddels kom ik overal in huis jullie foto's tegen. Dat doet goed en ook leren we zo nu al Luan steeds meer kennen. Hij is zo in huize Slofstra nu al een vertrouwde verschijning geworden.
We zien uit naar nog meer mooie verhalen en verlangen ondertussen naar ons weerzien!
Veel liefs van ma en pa, en natuurlijk speciaal voor Timo en Luan.
PS
Groeten van Bink. Hij is precies een hond, zo trouw komt hij elke keer aanrennen of heeft ons al gehoord en staat ons op te wachten. Ik dacht gisteren dat ik Bink hoorde blaffen. Maar Timo, wat zeg jij daarvan, Bink kan toch niet blaffen? Toch zal ik morgen eens een blokje meenemen. En als ik het dan weggooi in de kamer komt hij het misschien wel terug brengen. Je weet maar nooit. Ik hou jullie op de hoogte. Pa. -
24 Oktober 2012 - 20:04
Tineke Verloop:
Hoi Daan,
Ik wil je even een compliment geven hoe goed jij het allemaal op kan schrijven. Ik heb het idee dat ik nu ook het land China leert kennen. En al die foto's heerlijk om naar te kijken. Gelukkig geen foto's van de kippenpoten!!!!!!! Jullie geven Luan het mooiste kado om zo met elkaar zijn land en cultuur te leren kennen. Nu zal hij het nog niet beseffen maar later als hij de foto's en de reisverslagen kan lezen zal hij dit erg waarderen!!!!!
Liefs Tinus -
24 Oktober 2012 - 20:27
Maja:
Hallootjes,
Even doorgaand op de kip. De kluifjes smaakten vanavond toch anders dan anders. En Bert en Anouk lieten er zelfs een aantal liggen.
Knuf Maja x -
24 Oktober 2012 - 20:37
Petra B:
Hallo allemaal.
Wederom een heerlijke dag achter de rug met veel bezienswaardigheden en een stukje geschiedenis voor het hele gezin, [en voor ons ook]. De comminucatie verloopt niet geheel soepel begrijp ik hihi, lijkt me op dat moment best frustrerend maar achteraf hilarisch. Dat zijn mooie en leuke verhalen om later op terug te kijken. Geniet nog maar van het buiten zijn en al het moois om je heen, hier wordt het bere koud ineens. Veel plezier morgen weer.
Liefs Petra B -
24 Oktober 2012 - 20:52
Juf Daniëlle:
Hoi Timo,
Wat is het leuk om elke dag over jullie belevenissen te lezen! Vandaag waren we met de klas van plan om alle foto's van jou en je broertje te bekijken, maar helaas hebben we sinds de herfstvakantie geen internet op school. We hebben wel over jullie gesproken en er zijn een heleboel kinderen die thuis ook regelmatig kijken op jullie weblog. Leuk hè! Natuurlijk vindt iedereen je broertje schattig! Maar dat vieze eten......bleh! Wij zijn deze week begonnen met engels en hebben een engelse week, maar als je terug bent kun jij ons alles leren over China. Doen we ook gewoon een Chinese week! Namens de meiden bedankt voor je mooie foto ;-) en groetjes van ons allemaal!!!!!!
Groep 5/6 -
24 Oktober 2012 - 23:40
Juf Tineke:
Ha Timo,
Zo nu ga ik Timo een berichtje sturen. Op school hebben we grote problemen met het internet. Het adres heb ik dus meegenomen naar huis. Zodra we weer internet hebben hoor je vaker van ons hoor. Het is hier al heel laat. Eigenlijk moet ik al in bed liggen maar....eerst een berichtje naar Timo sturen. Ik zie dat juf Daniëlle precies hetzelfde heeft gedacht. Dat is ook toevallig, hebben we alletwee aan je gedacht.
Wat is het toch bijzonder. Zo'n prachtige reis en al de bijzondere dingen die je ziet. Eindelijk kun je spelen met je broertje. Wat fijn! Genieten hoor. En niet aan school denken hoor!!!
Timo, doe de groeten aan je papa en mama en geef je broertje maar een hele dikke zoen. Groetjes juf Tineke. -
25 Oktober 2012 - 14:22
Groep 5/6:
Hoi Timo,
Hier een berichtje van ons. Hoe is het in China? Wij zijn nu aan het knutselen. We maken een Guard. Vanavond komen alle ouders naar school. Er is een podiumfeest. Wij doen een hele stoere dans. We laten het wel zien als je er weer bent. Hoe is het met je broertje? We willen ook weten hoe het eten smaakt. Dag Timo, tot de volgende keer. Groetjes van ons allemaal. ( Ja Timo, het internet doet het weer, gelukkig). -
26 Oktober 2012 - 18:44
Groep 5 Meisje Teuta:
hoi timo
je broerje is schatig ik heb een liedje ge schrijven ik laat je het nu horen
ikmis je heel erg ik zo ben zo blij als je trug ben in de klas is niet zo gezeileg om dat jij er niet bent het is zo saai als jij er niet bent het overblijv is beetje saai zonder jou vond je het leuk
groetjes poepale 1 dus teuta
26 Oktober 2012 - 18:53
Groep 5 Meisje Teuta:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx