Een dag met een lach en een traan - Reisverslag uit Peking, China van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Een dag met een lach en een traan - Reisverslag uit Peking, China van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Een dag met een lach en een traan

Blijf op de hoogte en volg Familie

25 Oktober 2012 | China, Peking

Vannacht had onze kleine vent een klein ongelukje. Ongelukkig keek hij mij aan vannacht met een blik van je wordt toch niet boos op me. Ik heb hem opgepakt en heb heel rustig en lief tegen hem gepraat en hem zijn natte pyjama uitgedaan en even schoongepoetst met warm water. Daarna een schone pyjama aan en toen lekker bij ons in bed genomen. Eenmaal daar keek hij nog een beetje met een angstige blik in zijn ogen. Maar kroop toch lekker tegen mij aan en na nog een aantal keren zijn ogen open gedaan te hebben en een dikke kus van mama gehad te hebben is hij in slaap gevallen. Ach wat breekt je moederhart toch op zo’n moment en wat is het toch fijn dat hij zich laat troosten en dicht tegen je aan kruipt.
Na het ontbijt besloten we even naar de Wal Mart te lopen; zo’n 10 minuten van het hotel vandaan. In deze Wal Mart bevinden zich allerlei kleine winkeltjes een grote supermarkt met een zeer uitgebreid assortiment. De mannen vonden het natuurlijk allemaal minder maar mama vond het wel even lekker maar gaf toch toe aan het klaaggezang van de mannen en besloot een x aantal winkels over te slaan. Na de lunch zijn we om half 2 met 2 andere stellen naar de Lama tempel gegaan met 2 taxi’s.

Het openbaar vervoer zorgt elke keer weer voor veel lol en vertier. Deze keer zaten we met 3 volwassenen, Timo, een baby en Luan op schoot in de taxi. Toen we zaten begon de man in het Chinees te praten en stak vier vingers op. Ws. vond hij dat we met te veel mensen in de taxi zaten maar wij vonden dat klinkklare onzin. Nynke Anna telde de hoofden van de volwassen en Timo dus zij dat zijn er 4 dus rijden nu. Na nog enkele pogingen van de chauffeur om toch duidelijk te maken dat we met teveel in de taxi zaten, besloot hij uiteindelijk toch maar te gaan rijden. Wij dikke pret natuurlijk. Onderweg werden we vermaakt door een sprookje. We weten niet of het nu roodkapjes en de boze wolf was of de zeven dwergen? Nee hoor alle gekheid op een stokje, het klink als een sprookje op de radio!

De chauffeur zette ons aan het begin van de straat af en we rekenden zo’n 25 Yuan af (voor het gemak delen we het steeds door 8 zodat je weet hoeveel euro het is). We liepen verder naar het begin van de Lama tempel en wachtte daar op de andere taxi waar papa en het andere stel in zaten. Het duurde even maar gelukkig kwamen ze aan. Het duurde wat langer dat ze kwamen want er waren diverse chauffeurs die hun niet wilde brengen naar de Lama Tempel.
Maar uiteindelijk waren we compleet en nadat we het kaartje gekocht hadden konden we de lama Tempel betreden.

De Lama Tempel is een van de indrukwekkendste religieuze monumenten in Beijing. Het is centrum van het Tibetaans boeddhisme in de stad. Confucius op zijn beurt drukte zijn stempel op de Chinese intellectuele wereld. Zijn tempel met de aangrenzende keizerlijke academie is een van de grootste heilige complexen. Rondom de drie gebouwen liggen schilderachtige straatjes met cafés. Het gehele complex beslaat een oppervlakte van 66.400 m2 verdeeld over vijf binnenhoven: de Hal van de hemelse Koningen, Paleis van de Harmonie en de Vrede, Hal van de Eeuwige Bescherming, Hal van het Boedhistische Wiel en Paviljoen van het Tienduizendvoudige Geluk.
Een hoogtepunt is het gigantische standbeeld van Maitreya, dat uit een enkele stam sandelhout met een omtrek van 8 meter en een lengte van 26 meter werd gesneden en 8 meter diep in de aarde werd ingebed. Het staat in de 5e en laatste hal en was een geschenk van de 7e Dalai Lama aan keizer Qianlong. Het duurde drie lange jaren om de reusachtige boomstam van West Tibet naar Beijing te vervoeren.

Maar voor nu weer genoeg geschiedenis en terug naar onze middag. Wij hebben heerlijk rond gelopen en de diverse vertrekken bekeken met daarin hun mooie verschillende boeddha’s, grimmig kijkende wachters en naar alle mensen die wierrook brandden. Dit wierrook branden is een reukoffer om de goden gunstig te stemmen. De geur en het gebed stijgen met de rook omhoog. Het wierrook branden wordt in een set van vier gebruikt om de goeden in alle windrichtingen te behagen.
De kinderen hebben ook genoten van en met elkaar. Het weer zat ook weer mee en de zon gaf genoeg warmte ondanks de smog. De temperatuur is hier iedere dag tussen de 20 en 25 graden. We genieten er dan ook lekker van en zijn veel buiten.
Rond de klok van vijven waren we terug bij het hotel en besloten we nog gezellig te gaan Chinezen met elkaar. Thuis zou ik er niet aan moeten denken om elke dag naar de Chinees te moeten maar hier kan ik er niet genoeg van krijgen. Wat is het toch heerlijk eten voor maar 100 yuan voor 4 personen inclusief drinken!

Ons beide mannen hadden vandaag een dipje wat ik mij heel goed kan voorstellen. Het is een hele mooi periode die we hier met elkaar meemaken in China maar ook een periode met een hoop emoties. Onze Timo heeft 9 jaar lang ons samen als ouders gehad en moet ons nu leren delen met zijn nieuwe broertje en dat is niet altijd even makkelijk. Zeker omdat Luan nog niet alles begrijpt, betekent dat weleens dat je moet incasseren als broer. En ik moet je zeggen dat gaat Timo heel goed af maar soms is de koek even op en dat mag.

Luan had vandaag ook een dag met een lag en een traan. Als hij viel was het dikke tranen en dit gebeurde vandaag regelmatig. Vanochtend stootte hij zijn hoofd. Het was heel knap dat hij mij opzocht en mij vertelde dat hij au had. Eenmaal op schoot liet hij zijn tranen vrij de loop. Wat een verdriet had dit manneke. Zo ook nog een aantal keren overdag en bij thuiskomst vanavond na het eten. Hij was gevallen op zijn knie en kwam wederom naar mij toe om dit te vertellen. Eenmaal op schoot kwamen de tranen, maar deze keer bleven ze stromen. Wat een verdriet had dit manneke! Wat zouden wij graag op die momenten in zijn hoofdje willen kijken en willen weten wat hij denkt, voelt. Neem van mij aan dat je moederhart en vaderhart op dat moment breekt en je zo graag zijn verdriet/pijn wil overnemen. Het fijne is dat hij zich laat troosten en ook troost zoekt. Wat zijn wij ongelofelijk trots op onze kleine vent maar ook op onze grote vent! Het geluk wat we voelen is met geen pen te beschrijven maar wel een heel bijzonder en mooi gevoel. We zijn blij dat we dit met jullie kunnen delen en dat jullie ons laten weten dat jullie meelezen! Blijf dit vooral doen want straks thuis ga ik gewoon door totdat Luan 1 jaar bij ons is dan zal ik dit weblog hoogstwaarschijnlijk gaan afsluiten.

Morgen starten we de dag met lang zal hij leven voor Luan. Ons manneke wordt dan 5 jaar. De kamer hebben we versierd met vlaggetjes en zijn traktatie voor de kinderen is klaar. We houden het klein want hij heeft al meer dan genoeg te verwerken. In de ochtend gaan we met een ander stel naar de Pearl Market en de rest van de dag zien we wel.

Liefs vanuit Beijing van 2 trotse ouders en 2 kanjers van kerels.

• 25 Oktober 2012 - 15:24

Majella:

Hoi Daan, Lo, Timo en Luan,

Tijdens het lezen van jullie verslag lijkt het net even of wij ook in Beijing zitten. Helaas is het niet zo, het lijkt me namelijk een hele mooi vakantie bestemming. Voor jullie is het nu lekker vakantie maar ook wennen en leren van de achtergrond van jullie nieuwe aanwinst. Heerlijk om mee te mogen lezen ;)

Heel veel plezier nog. Lekker van en met elkaar genieten!

Groet Marco, Majella, Maud en Britt

• 25 Oktober 2012 - 16:32

Opa En Oma Slofstra:

Lieve jarige Luan,Lieve Timo ,Danielle en Lodewijk,

Hiep hiep hoera,er is er een jarig hoera hoera!!!!!!!

Allemaal van harte gefeficiteerd 5 jaar ben je geworden Luan we bidden en hopen dat je heel veel geluk en liefde in je leven mag ervaren .Wat zal het voor jou vreemd zijn straks in je nieuwe huis en woonplaats in een vreemd land.Maar Opa enOma zullen je helpen,we verlangen ernaar je snel te zien en jou als je het fijn vindt in onze armen te sluiten.Je bent nu al ons lief klein jarig mannetje.
    Natuurlijk hopen we te skypen dan kunnen we Lang zal Luan leven zingen

Als ik lees dat Luan soms zo verdrietig is breekt mijn hart en springen de tranen in mijn ogen.En datTimo het ook maar moet verwerken dat hij niet meer alleen de aandacht krijgt is voor hem best moeilijk.
    Gelukkig laten de boys het wel aan jullie merken.Maar ik weet zeker dat dit na een poosje helemaal goed komt.
    Wat voelt Luan zich heerlijk op zijn gemak ,en wat voelt hij zich al veilig en geborgen in het warme nestje van jullie.
    Maak er een gezellige verjaardag van dat gaat zeker lukken,ik ben benieuwd hoe Luan dit vindt en of hij weet dat hij jarig is.

Dag Timo gelukkig ben jij ook gauw jarig,Opa en Oma hebben al een kadootje voor jou gekocht.En hebben veel zin in jou feestje.

Lieverds heel veel plezier,het wordt een dag met een GOUDEN RANDJE.

Dikke verjaardags kussen van Opa en Oma Slofstra.

Wij zijn al druk aan het pakken,hebben zin er even tussen uit te gaan.

• 25 Oktober 2012 - 17:00

Ria Albers:

Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van Luan. Geniet van jullie jongens. Timo ook hartelijk gefeliciteerd met je broertje. Wat genieten wij van jullie belevenissen in het verre China. Je schreef af en toe een lach en een traan. Nou bij mij welt ook af en toe een traan op, als ik lees hoe trots jullie zijn, en hoe jullie genieten. Maak er een hele fijne dag van. Ook nog een hele fijne vakantie.

Veel liefs, oom Henk en tante Ria

• 25 Oktober 2012 - 17:31

Adrie Troost:

Lodewijk, Danielle, Timo en Luan, allemaal van harte gefeliciteerd met de 5e verjaardag van Luan. Hopenlijk zijn onze e-cards op tijd binnen gekomen.

Een gedichtje voor jullie vieren

Ben je ver van huis mijn kind,
    en zoek je in donkere nachten
    naar een haven om te rusten,
    weet dan dat we thuis op je wachten

Twee paar handen om te groeten,
    twee stemmen die verblijd,
    om je thuiskomst blijven roepen,
    welkom, welkom, kom op tijd

Altijd zijn er open armen,
    waar je rust en warmte vind,
    wat er ook gebeurd in het leven,
    hier is altijd je veilige haven kind.

(O)ma en (O)pa Leiderdorp

• 25 Oktober 2012 - 17:39

Marjon:

Er is er 1 jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben jij......Lieve Luan, gefeliciteerd met je vijfde verjaardag. Ik hoop dat je een hele gezellige dag hebt samen met je papa, mama en grote broer. Allemaal gefeliciteerd natuurlijk. Een verjaardag is altijd al speciaal, deze dag zal nog specialer zijn. Het besef zal er nog meer zijn dat jullie echt met z'n vieren zijn. Laat alles bij je binnen komen en probeer het een plekje te geven. Mooi om te zien dat jullie ondanks moeilijke momenten en emoties je goed staande kunnen houden. Je wordt af en toe ontzettend heen en weer geslingerd,erg moeilijk, twijfel niet, reageren en handelen vanuit je gevoel is altijd goed. Op deze manier leren jullie elkaar steeds beter kennen en als ik lees wat jullie al bereikt hebben......petje af! Vertrouwen en veiligheid zijn zulke belangrijke dingen en dat zit echt wel snor. Timo, je bent een toppertje; af en toe even een dipje is echt niet erg. Ook voor jou is het erg wennen. Een lach en een traan; het hoort er allemaal een beetje bij. Jullie hebben in ieder geval weer een stukje cultuur opgesnoven in China. Tja en die taxi's, dat blijft toch wat. Gelukkig komen jullie nog steeds op plek van bestemming.
    Geniet van en met elkaar tijdens deze wel hele bijzondere dag.

Liefs Marjon

• 25 Oktober 2012 - 17:54

Fam Vermist:

Hieper de piep !!! Hoera !! Luan 5 jaar. We zullen een kaarsje voor hem branden.
    En dan kan Timo vanaf morgen aftellen voor zijn verjaardag met dubbele cijfers [10]

Wat een dag... Alle emoties lijken deze dag eruit tekomen bij die kleine man.Maar fijn dat hij troost vind bij mama [Doet je naam eer aan Daan]. En natuurlijk is het logisch dat Timo zijn momentjes heeft. En dat mag.

He sloffies jullie doen het top met zijn viertjes en wij leven iedere dag weer met jullie mee en kunnen niet wachten om over zes nachtjes jullie weer te verwelkomen in het herfstachtige nederland.

Lieve knuffels van Bert,Maja, Anouke, Rick en Manon x

• 25 Oktober 2012 - 18:37

Petra:

Wauw mooi mooi mooi. Kijk elke dag en vind het heerlijk om te lezen
    Alles de emoties lol gevoelens die ervan af stralen. En toch ook het stukje geschiedenis.
    Respect voor jullie alle 4. En luan alvast gefeliciteerd. Timo gefeliciteerd met je broertje. Papa en mama gefeliciteerd met jullie zoon.

Liefs van ons

• 25 Oktober 2012 - 19:19

Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:

Hoi allevier,

Hoera, Luan is jarig!! Een heeele dikke verjaarsknuffel voor jou van ons!! Wat een grote kerel ben je al met 5 jaar!
    Papa, mama, Timo ook voor jullie van harte gefeliciteerd! Een heel bijzondere dag om nu al de verjaardag van Luan samen te kunnen vieren. Veel plezier vandaag!

Jeetje wat is de taxi en het eten toch spotgoedkoop daar als ik het door 8 deel, is het haast niets! Geweldig hoe je beschrijft hoe het er aan toegaat in die taxi's....echt lachen! Gewoon proppen, niet zeuren en rijden met die bak!

Wat een dag weer met vele emoties...voelen met jullie mee. Wat gaaf, dat Luan zo heerlijk tegen zijn mama aankruipt, dat zegt toch wel alles!! Dat zal een onbeschrijfelijk gevoel geven Daan!!
    We zijn hier erg trots op jullie allevier, want het valt ook allemaal niet mee en ondanks dat maken jullie er een feestje van en is er ook veel om te genieten. Echt met een lach en een traan dus.

Voor jullie allevier een dikke verjaarsknuffel,
    Liefs Pat, Bianca, Dion, Cas en Mats

• 25 Oktober 2012 - 20:46

Sylvia:

Gefeliciteerd Luan, met je vijfde verjaardag.
    Danielle, lo en Timo jullie ook gefeliciteerd.
    Vieren ze in China de verjaardagen zo als wij?
    Ben benieuwd, hoe Luan dit gaat ervaren.
    Geniet ervan met elkaar.
    Groetjes Sylvia

• 25 Oktober 2012 - 20:55

Arianne:

Hoi!
    Wat geweldig, Luan jarig in China!! Wij mochten Bo z'n 3e verjaardag in China vieren en vonden dat erg bijzonder. Dat zullen jullie vast ook ervaren.
    Geniet ervan hoor, en Luan: Van Harte, mannetje!!! Met je verjaardag, maar ook met je lieve mama en papa en met je stoere broer!
    groetjes,
    Arianne

• 25 Oktober 2012 - 21:01

Tamara:

Lieve Danielle, Lodewijk, Timo en Luan,

Allereerst is Luan alweer 5 jr geworden :-) van harte gefeliciflapstaart!! Wat een bijzondere dag moet dit zijn zeg...
    Wat je schrijft dat het een dag met een lach en een traan was hoort er eigenlijk alleen maar bij denk. Het is ook goed om alle emoties te krijgen, zo gaat alles een plekje krijgen bij iedereen. Blijf wel genieten van alles en zo door gaan!
    Ik hoop dat jullie een mooie dag hebben :-)

• 25 Oktober 2012 - 21:14

Christine:

Hey Danielle, Lodewijk, Timo en Luan!

Gefeliceerd!! Een dikke knuffel voor Luan en een zoen natuurlijk.
    Zou hij het begrijpen dat hij jarig is? Hebben jullie kadootje gegeven?

Wat een pech dagje voor Luan, gelukkig heeft hij een hele lieve mama bij wie hij huilen kan. Na tranen komt vast weer zonneschijn, morgen hopelijk een betere dag.

Ik had het er zojuist nog met Pa over, dat jullie een leuk gezin zijn! Het is leuk, jullie verhalen te lezen.
    Timo is plots ook zo'n grote jongen naast Luan, echt een grote broer. Maar voor mij blijft hij toch mijn kleine stoere neefje....echt wel!

Toedeloe maar weer, tot de volgende keer,
    Liefs en super fijne verjaardag dag gewenst!
    Christine

• 25 Oktober 2012 - 22:06

Tineke:

Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoon en broertje. Bijzonder om zo snel zijn eerste verjaardag te mogen vieren. Luan ik wens je een fijne verjaardag en dat je straks gauw thuis mag voelen in ons kikkerlandje bij je lieve papa, mamma en broer!!!

Tinus

• 25 Oktober 2012 - 22:47

Petra B:

Hallo allemaal.

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie kleine man! wat een bijzondere dag is het dan vandaag. Ik vind alle verjaardagen altijd bijzonder maar deze is wel heel speciaal. Geniet er maar lekker van en verwen de kleine man maar een beetje.

Wat een emotie volle dag was het vandaag, wel logisch toch als je weet wat er de afgelopen week allemaal al gebeurd is in jullie leven.... Laat het maar gewoon lekker gebeuren!

Liefs Petra B

• 25 Oktober 2012 - 23:14

Nelleke:

Hallo Familie Slofstra! Allemaal van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Luan!! Wat een prachtige verhalen schrijven jullie vanuit China! Leuk om zo met jullie mee te kunnen leven. Ik wens jullie een hele fijne verjaardag toe! Veel plezier!

Lieve groetjes,
    Nelleke

• 25 Oktober 2012 - 23:17

Nelleke Appelo:

Ontroerd en mooi hoe jullie alles beschrijven! En gaaf dat ik het mag lezen!
    Grtjes, Nelleke

• 26 Oktober 2012 - 00:46

Teun :

Lo en Danielle

Heel veel geluk gewenst en een heerlijke eerste verjaardag van 5 jaar van Luan met jllie vieren en wees inderdaad blij met zijn verdriet betekent hij zich veilig en beschermt voelt en big5 voor Timo.

Groetjes Teun

• 26 Oktober 2012 - 07:14

Lia:

Er is er 1 jarig hoera hoera.......

Allemaal van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Luan.
    Wat mooi dat jullie dat samen in China kunnen vieren.
    Een mooi begin van een symbolisch nieuw leven voor jullie allemaal.

Laat Luan zijn tranen maar heerlijk vloeien.
    Hij kan al zijn verdriet in China achterlaten en met een opgelucht hartje met jullie mee naar Nederland komen. Het is een goed teken dat hij zo goed zijn tranen kan laten vloeien.

Heel veel plezier en mooie momenten toegewenst de komende tijd.

x Lia

• 26 Oktober 2012 - 09:13

Beulah:

Jullie allemaal van harte gefeliciteerd met Luan zijn vijfde verjaardag.
    Ben heel benieuwd hoe Luan deze dag zal beleven.
    Wat is China toch een mooi, echt geweldig dat jullie mogen kennismaken met dit land.
    Geniet van deze speciale dag!
    Jullie zijn kanjers!

XX Beulah

• 26 Oktober 2012 - 09:19

Fleur:

Hieper de piep hoera! Van harte gefeliciteerd!
    Wat mooi om het met elkaar te kunnen vieren!
    Wat een prachtige verhalen schrijven jullie en wat fijn te lezen dat jullie ondanks de grote verandering voor iedereen zo met en van elkaar genieten!
    Maak er nog wat moois van met elkaar van in China en geniet!

Liefs Fleur

• 26 Oktober 2012 - 10:44

Gjalt Jan & Nynke Anna Van Der Lei:

Ontroerend! Prachtig verslag om te lezen.
    Liefs uit kamer 162.

• 26 Oktober 2012 - 12:55

Connie:

Hoi lieve mensen,

Ook van ons van harte gefeliciteerd met Luan's verjaardag.
    Wat genieten we toch elke keer weer van het verslag en wat zien we uit ook steeds weer naar de foto's.
    De tranen mogen er zijn want er gebeurt zo veel in het leven van jullie jongens.
    Er is ook troost rust en veiligheid in jullie armen .Mooi om te lezen hoe veilig en geborgen Luan zich voelt.
    En wat doen en zien jullie veel.
    We zien uit naar woensdag,het zal een hele happening zijn.
    Geniet nog maar lekker.Wel benieuwd hoe Luan zijn verjaardag ervaart.
    We lezen het vast vanmiddag weer.

Liefs van ons,Thomas,Connie,Thijs,Job en Koen

• 26 Oktober 2012 - 14:18

Annette Van Den Berg:

Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van Luan! Hopelijk hebben jullie met zijn vieren een gezellige dag, waarop alle emoties er natuurlijk weer mogen zijn. Het lijkt me heel bijzonder om dit samen te mogen vieren, geniet er van!
    Groet, Annette