Hieperdepiep Hoera Luan is 5 jaar! - Reisverslag uit Peking, China van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Hieperdepiep Hoera Luan is 5 jaar! - Reisverslag uit Peking, China van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Hieperdepiep Hoera Luan is 5 jaar!

Blijf op de hoogte en volg Familie

26 Oktober 2012 | China, Peking

Gisterenavond/-nacht druk in de weer geweest met het laten plassen van Luan op de wc. Elke keer een paar druppels en dan ging hij weer liggen en maakte ons vervolgens wakker om aan te geven dat hij weer moest plassen. Tegen tweeën kon ik hem uiteindelijk weg leggen in zijn eigen bedje en viel hij in een diepe slaap tot de volgende ochtend. Vannacht toch maar weer een luier om doen om te voorkomen dat hij of nat wakker wordt of continue wakker is en aangeeft te moeten plassen. Zo komen we allemaal aan onze rust toe.

Toen Luan vanochtend wakker werd, de slaap uit zijn ogen wrijfde en de vlaggetjes zag, zei hij “o, o, o,o” en verscheen er een grote lach op zijn gezicht. We zongen voluit het lang zal ze leven en gaven hem de cadeautjes en kaart. Hij was helemaal happy en had een glimlach van oor tot oor. Na het ontbijt tijdens het tandenpoetsen nog even in het Chinees verjaardag laten horen en toen verscheen e rook een lach om zijn gezicht. Zou hij het begrepen hebben?

In China vieren ze nl. geen verjaardag zoals wij dat gewend zijn. In 2013 vieren ze op 16 februari de verjaardag van iedereen, Yan Yat.
Op de 7e dag van het Lentefestival (meestal in februari). De overlevering luidt dat bij de schepping van hemel en aarde op de zevende dag de mens werd geboren. Op deze dag is iedereen jarig en dus een jaar ouder. Men eet op Yan Yat zeer dun gesneden rauwe vis. In de volksmond wordt rauwe vis yu shen genoemd. Yu (joe) betekent vis en klinkt als 'extra'. Shen betekent niet alleen rauw, maar ook leven. Wie op die dag rauwe vis eet, leeft dus langer.

Bij het ontbijt was het zeer druk. Het hotel zit vol met Chinezen die ws. hun liefde voor elkaar vieren er was nl. geen ontbijttafel vrij. Gelukkig konden we aanschuiven bij Nynke Anna, Gjalt en Qihang Levi. Ondanks de kleine tafel paste dit prima en genoten we van het ontbijt. We deelde aan de andere kinderen de traktatie uit en Luan werd verwend met mooie cadeautjes. Echt super lief van de andere stellen! Luan at lekker noodles en lychees en Timo liet de croissantjes en spek weer goed smaken. Dit alles onder het genot van een jus d’orange.

Tegen kwart voor 10 vertrokken we met 2 andere stellen naar de Silk Market. Het plan was de Pearl Market maar dat is 45 minuten van het hotel vandaan en de receptie gaf ons weinig kans een taxi te vinden die ons weg zou willen brengen.
Nou een taxi richting de Silk Market hadden we ook niet 1, 2, 3 hoor. In de eerste die stopte stapte Gjalt, Nynke Anna, Qihang Leve, Timo, Luan en ik in maar dat feest ging niet door. Hij wilde maar dat 4 mensen mee gingen met de taxi en dus liet ik Timo instappen in de taxi waar Lo in zat samen met de buren van ons. Maar ook dat vond hij niet goed! Hij werd zelfs wat bozig en we besloten dus uit te stappen. De volgende wilde ons niet brengen maar gelukkig de taxi die daarna kwam wel en we mochten allemaal mee.

Bij de Silk Market aangekomen, zagen we de andere nog niet. We besloten bij de ingang binnen te wachten maar dit wachten duurde wel heel erg lang. Gjalt liep nog 2x heen en weer naar de KFC en uiteindelijk zijn zij maar vast gaan shoppen omdat de kleine ook weer op tijd zijn middagdutje nodig heeft. Wat een toestand en je kan je misschien voorstellen dat ik me steeds minder happy ging voelen. Sta je daar met 2 kids, op de verjaardag van je jongste, wil je effe lekker nog gaan shoppen met elkaar en dan ben je elkaar een soort van kwijt!:( Het huilen stond me nader dan het lachen en ik besloot met de jongens nog maar eens naar de KFC te lopen. Maar ook daar geen Lo te bekennen dus weer terug naar de hoofdingang en nog maar eens wachten. Uiteindelijk ook maar even buiten gekeken en ja hoor daar stonden ze gelukkig!! Wat was ik blij al kwam dat misschien niet zo over (sorry Lo en buren), maar ik baalde er echt even flink van en echt niet omdat ik dan niet zou kunnen shoppen mocht men dat denken. Nee gewoon het feit dat je daar staat met je 2 mannekes en er toch echt 1 ontbreekt!

A fin uiteindelijk hebben we lekker geshopt en weer inkopen gedaan. Er moest weer heel wat onderhandeld worden, maar het wordt steeds leuker en het gaat ook steeds makkelijker moet ik zeggen. Tevreden gingen we met een x aantal plastic tassen aan het begin van de middag met een taxi naar huis, die we overigens deze keer heel snel hadden. Snel nog wat boodschappen gehaald en toen lekker gerelaxt op de kamer. Heerlijk om gewoon effe niks te doen.

Luan vermaakte zich met zijn cadeautjes en was er maar druk mee. In zijn tasje, knoopje erop, uit zijn tasje even spelen ermee en vervolgens weer in zijn tasje. Daarnaast op de IPAD Dora Dora en andere spelletjes gedaan. Hij vindt dit helemaal geweldig en het valt ons op dat het een slim manneke is en al snel alles door heeft hoe het werkt. Hij kan goed kleuren matchen, memorie spelen , matchen en puzzels maken. Waar zouden we toch zijn zonder de IPAD! Verder nog geskyped met opa en oma Slofstra die natuurlijk blij waren om Luan even te kunnen feliciteren.
Aan het eind van de middag nog een heerlijke wandeling buiten gemaakt. Nou ja het is maar wat je heerlijk noemt. Er was nl. veel smog vandaag dus of het nu echt een gezonde wandeling was dat laat ik aan jullie over. We hebben in ieder geval weer het nodige gezien in de omgeving van het hotel ondanks dat het uitzicht uit onze hotelkamer nu minimaal is. Hopelijk is het morgen wel helder…Op de hotelkamer terug geskyped met opa en oma Troost. Altijd weer waardevolle momenten die skyp momenten. Jammer dat je ze niet kan vastleggen in een film want dat zou heel waardevol en komisch geweest zijn.

Lo heeft vanavond eten gehaald bij de MC Donald en daar hebben we heerlijk van gesmuld. Toen was het bad- en bedtijd want morgen is het vroeg dag. We gaan naar de Chinese muur met alle stellen.
Bij het slapen gaan wilde Luan dat ik bij hem kwam liggen en dat heb ik dan ook heerlijk gedaan. Hij kroop dicht tegen mij aan en wees met zijn handje naar mij en zei “mama” en dan zei ik “ja, ik ben je mama” en dit herhaalde zich wel een aantal keren. Zo lief en mooi moment! Na een paar minuten lag hij in dromenland. Benieuwd wat hij allemaal aan het dromen is?? Ik ook, wie weet horen we het nog eens van hem.

• 26 Oktober 2012 - 15:10

NA:

Geniet van jullie rustige avond, ik heb weer genoten van je verhaal.
    Tot morgen! Lfs NA

• 26 Oktober 2012 - 15:30

Patrick, Bianca, Dion, Cas, Mats:

Hallo Feestvarkens,

Feliciteer Luan maar van ons. Het moet voor hem wel een heel bijzondere verjaardag geweest zijn vandaag.

Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken in het verre China, en we steken er ook nog wat van op. Je zou bijna een reis boeken om het met eigen ogen te gaan bekijken.

Het is voor jullie te hopen dat je genoeg bagageruimte hebt op de terugreis, met al die kadoos en inkopen die jullie daar doen.

Wij eten trouwens stamppot vanavond............

Groetjes Patrick, Bianca, Dion, Cas en Mats

• 26 Oktober 2012 - 15:50

Vera En Jaimy:

Hallo Timo

Van harte met je broertje's verjaardag!
    Heb je al rijst met stokjes gegeten?
    Is het leuk in China?
    We missen je heel erg en hopen dat je snel weer terug komt!
    De engelse week is begonnen op school.

En nog veel plezier in China!
    Groetjes Jaimy en Vera!!!!

• 26 Oktober 2012 - 17:10

Marjon:

Hoi, hoi,

Wat een bijzondere dag moet dit voor jullie allemaal zijn geweest. Prachtig om te lezen hoe Luan reageerde toen hij de vlaggetjes zag. Echt weer zo'n kippenvel moment. Wat leuk dat de andere stellen ook aan Luan hebben gedacht, hij is dus heerlijk verwend. Nou, zo hoort het ook als je jarig bent. Jullie hebben weer een enerverende dag achter de rug, weer het nodige meegemaakt en gelukkig komt steeds alles weer op zijn pootjes terecht. Ben nu al erg benieuwd naar de ervaringen van morgen; de Chinese muur, wauw.......!
    Geniet met volle teugen, ook super om dit met alle andere stellen te doen.

Veel lieve groetjes vanuit een koud (9 graden) en herfstachtig Noordwijk.
    Marjon

• 26 Oktober 2012 - 17:17

Job:

LUAN! ALLERHARTELIJKST GEFELICITEEERD (:

• 26 Oktober 2012 - 17:25

Jan En Riet Nijhof :

Hoi Lodewijk, Danielle, Timo en Luan,

Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van Luan. Heel apart om dat ook mee te maken nu jullie in China zijn en wat fijn dat jullie konden zien dat hij ervan genoot.

Wat maken jullie daar in China veel mee! Leuk dat jullie er verslagen van maken, zodat jullie later alles nog eens na kunnen kijken.

Veel plezier nog en groetjes van
    Jan, Sil en Riet

• 26 Oktober 2012 - 17:44

Noa:

super leuk dat je broertje 5 is geworden
    natuurlijk ook gefeliciteerd met je broertje (en van harte gefeliciteerd voor je broertje )
    heb je al met stokjes gegeten luan lijk me een heel aardig broertje
    (dat is hij natuurlijk ook toch? )
    doe de groeten aan luan
    nog heel veel plezier
    waneer kom je terug?

GISTER
    gister was het super cool we hebben allemaal met een pet onze dans gedaan daarna was er een speurtocht voor alle ouders in de klas iedereen was er behalve twee kinderen die konden niet
    natuurlijk om een belangrijke reden
    het was alleen heel jammer dat jij niet mee kon dansen
    we kregen ook thee omdat ze dat in engeland vaak thee drinken
    en we kregen ook nog een snoep/koek je

vandaag onze eerste engelse les gedaan
    super tof!
    we hebben een lesboek en een schrijfboek
    je ziet het wel als je weer terug bent uit china

nog super veel lol/plezier in china natuurlijk met luan en je ouders
    doe je ouders ook de groeten

super leuk deze weblog zo kunnen we je allemaal volgen!

• 26 Oktober 2012 - 18:24

Teuta :

hoi timo happy birhday toe luan in de wei staad een koe

groetjes poepale

• 26 Oktober 2012 - 19:15

Beulah:

Mama, ja jij bent zijn mama!!! Ohh wat een bijzonder moment weer, dan moet ik toch echt even slikken hoor!!
    Wat fijn dat Luan zich zo echt jarig voelde, en om dat samen in zijn land te kunnen vieren.

XX Beulah

• 26 Oktober 2012 - 19:57

Nelleke Muijs:

van harte met jullie zoon!
    wat een mooie en ontroerende verhalen.
    fijne tijd nog in en sterkte volgende week bij het verlaten van china

groeten nelleke

• 26 Oktober 2012 - 20:24

Fam. Vermist:

Hallootjes.
    Vandaag even later dan normaal onze reactie [al zullen jullie daar nu slapende niets van merken], maar Bink ging voor.

Heerlijk dat Luan het vandaag heeft ervaren als feestelijk, de jarige job.

Ik kan het me heel goed voorstellen Daan hoe je je daar hebt gevoeld zonder Lo, samen met de jongens. De schrik slaat je dan om je hart en de onzekerheid ook van, waar is hij. Het klavertje vier was even niet meer compleet.

Morgen op na de chinese muur, veel plezier en samen in 1 taxi stappen...

Liefs Bert, Maja, Anouk,Rick, Manon

Ps, Kun je straks op het vliegveld ook afdingen als je teveel bagage hebt ???

• 26 Oktober 2012 - 20:24

Fam. Vermist:

Hallootjes.

Heerlijk dat Luan het vandaag heeft ervaren als feestelijk, de jarige job.

Morgen op na de chinese muur, veel plezier en samen in 1 taxi stappen...

Liefs Bert, Maja, Anouk,Rick, Manon

Ps, Kun je straks op het vliegveld ook afdingen als je teveel bagage hebt ???

• 26 Oktober 2012 - 21:41

Ingrid:

Hoi Daan, lo, timo en luan,

Wat een mooie beschrijving van jullie belevenissen in het verre china.
    Ik heb met tranen in mijn ogen de laaste regels gelezen daan. Wat een mooi moment.

Nog van harte gefeliciteerd met jullie jongste zoon!

Veel plezier op de chinese muur. Lijkt me geweldig indrukwekkend.

gr. Ingrid

• 26 Oktober 2012 - 22:44

Gerry En Eddy Slofstra:

Lieve
    Daan en Lo en Time en Luan,
    Wat een feest vandaag. Bij het skypen zongen we al lang zal die leven in de glorai. Timo, jij ook gefeliciteerd met je broer. En dan ... over een paar weken ben jij jarig en zingen we, zo hard als we kunnen voor jou!!
    Fijn dat Luan zo kan genieten en dat de band met jullie al zo sterk is geworden.
    Fijn ook dat hij zich zo snel ontwikkelt en nieuwe dingen leert. We gaan steeds meer uitzien naar volgende week, maar tot zo lang ... doen jullie nog onvergetelijke indrukken op.
    Een hartelijke groet, vanuit Nunspeet waar we vanmorgen zijn gearriveerd, en veel liefs van oma en opa.

• 26 Oktober 2012 - 23:43

Petra B:

Hallo allemaal.

Weer een mooi verslag van deze bijzondere dag, eentje met een lach en een traan voor jullie!
    Wat zal jij hebben liggen glimmen in dat bedje met naast je een kind dat jou zijn mama noemt....
    En dat ben je ook een top mama!
    Geniet morgen van die lange muur, en laat ons ook een stukje mee genieten.

Liefs Petra B

• 27 Oktober 2012 - 14:15

Margreet Beernink:

Hoi Danielle, Lodewijk, Timo en Luan,

Gefeliciteerd met jullie zoon en broertje.
    Wat een mooie en ontroerende verhalen en een prachtig land!
    Wat een schatje Luan en natuurlijk ook Timo.

Geniet van elkaar en van jullie mooie reis
    Liefs Margreet Beernink

• 27 Oktober 2012 - 18:20

Riemer:

Van harte met je broertje Riemer