When love takes you in everything changes - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu When love takes you in everything changes - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

When love takes you in everything changes

Blijf op de hoogte en volg Familie

12 December 2012 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Later mag je groter zijn

Kleine jongen bij mij op schoot
Wat ben je klein maar wat voel je, je groot
Je denkt nu dat je alles kan
Je bent piloot en brandweerman
Kleine jongen tegen mij aan
Hoe kan ik jou ooit nog laten gaan
Wil ik jou wel leren, om op eigen benen te staan
Wat zal er van je worden
In de grote mensen speeltuin
Op de wip van onzekerheid
Met zandkastelen in het puin
En hoe groot wil je worden
Of blijf je liever klein
Ik hou je vast
Nu het nog kan
Later mag je groter zijn

(Songtekst Ralph van Manen)

Deze tekst vond ik toen ik opzoek was naar een gedicht en lied voor in de doopdienst van Luan a.s. zondag. Ik vond hem zo mooi dat ik hem graag wilde delen met jullie. Natuurlijk willen we onze kinderen leren om op eigen benen te staan, maar wat moeten ze nog veel leren en wat kosten sommige dingen veel moeite voor ze, ondanks alle energie die zij en wij er insteken. En wat zou je ze graag willen beschermen tegen die soms o zo boze wereld! Willen voorkomen dat ze leven in onzekerheid. Maar anderzijds weten we ook dat dit alles bij groter groeien hoort. Maar dit manneke heeft in zijn korte leventjes al zoveel te verduren gehad. Zoveel dat wij niet weten! En wat wil je hem dan graag nu beschermen en behoeden voor alles. De pijn en het verdriet als hij dat heeft wegnemen of voorkomen dat hij dat heeft. En wat wil je hem graag die zekerheid geven dat je er altijd bent voor hem en dat we niet weggaan. En dat als we wel weggaan we ook weer terug komen. Wij weten dat dit gebeurt maar dat gevoel moet bij hem nog verder groeien. Het is nog zo fragiel ondanks dat het zo goed gaat met hem en ons. Ondanks dat het zo vertrouwd allemaal aan voelt, weten we dat we de nodige stappen nog moeten nemen. Maar we gaan er komen daar heb ik het volste vertrouwen in en Hij helpt ons daarbij. Dit willen we Luan ook graag meegeven bij de doop dat Hij er altijd voor Hem is waar je ook bent en wat je ook doet.

Steven Curtis Chapman beschreef de liefde voor zijn adoptiekinderen ook zo mooi in het liedje "When love takes you in". Dit lied heeft hij geschreven voor/over zijn adoptiekinderen. Zoals hij zelf schrijft: "Dedicated to my children and many others who have brought a love alive in us that we would have never known without you." Hieronder de songtekst van dit mooie lied:

When love takes you in

I know you’ve heard the stories
But they all sound too good to be true
You’ve heard about a place called home
But there doesn’t seem to be one for you
So one more night you cry yourself to sleep
And drift off to a distant dream

Where love takes you in and everything changes
When love takes you home and says you belong here
The loneliness ends and a new life begins
When love takes you in

And somewhere while you’re sleeping
Someone else is dreaming too
Counting down the days until
They hold you close and say I love you
And like the rain that falls into the sea
In a moment what has been is lost in what will be

A miracle starts with the beat of a heart

And this love will never let you go
There is nothing that could ever
cause this love to lose its hold

When love takes you home and says you belong here
The loneliness ends and a new life begins
When love takes you in it takes you in for good
When love takes you in

Een schitterende tekt die aangeeft dat;

waar liefde komt alles verandert
en een wonder begint met het ritme van een hart.
Wanneer de liefde je meeneemt naar huis en zegt je behoort hier
De eenzaamheid eindigt en een nieuw leven begint
Wanneer de liefde je overkomt
En deze liefde zal je nooit laten gaan
Er is niets dat ooit zou kunnen
veroorzaken deze liefde aan zijn greep te verliezen

Niet mooier kan het zijn en niet beter geeft deze tekst weer hoe het voor ons voelt!

Liefs je papa en mama

• 13 December 2012 - 06:58

Lia:

Er valt helemaal niets toe te voegen aan de tekst, die ik op deze ochtend weer mag lezen. De liefde spat eraf en als ik naar de foto's kijk wordt het door Timo nog eens benadrukt dat Luan echt thuis is gekomen en nooit meer weg zal gaan, Hij heeft zijn plekje gevonden en gekregen en daar veranderd niemand meer iets aan. Wat zijn deze twee mannen leuke broers!
    x Lia

• 13 December 2012 - 07:50

Vermist:

Emotioneel, Mooi en liefdevol.

xxx De Vermisten

• 13 December 2012 - 09:04

Marjon:

WAUW!!!!!!!!! Wat een fantastische tekst. Blijf geloven in wat je doet, wat je voelt en wat je uitstraalt. Ik snap zo goed dat iets wat zo zo veilig en vertrouwd aanvoelt, dat je dat het liefst heel dicht bij je wil houden, dat je dat wil beschermen. Die o zo belangrijke basis is en voelt goed en je wil niet dat daar deukjes in komen. Toch zullen jullie samen naar dat moment groeien dat jullie elkaar wel iets meer gaan/moeten loslaten en ik denk dat als het zover is dat het dan ook goed voelt. Hand in hand...........Ook als het even wat moeilijker gaat zullen jullie er voor elkaar zijn en kunnen jullie op elkaar terug vallen, dat gevoel zal alleen maar sterker worden. Stapje voor stapje......geniet nu nog maar volop van de fase dat Luan nog zo lekker klein is en dat je hem nog lekker om je heen hebt. Die fase hebben jullie als gezin nodig........
    Liefs Marjon