En daar ging hij dan.........
Blijf op de hoogte en volg Familie
23 Januari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
En ja dan zit je opeens weer in de kleuterklas met jou op mijn schoot en dan opeens gaat de juf zingen "kom maar in de kring, kring" en dan weet je als mama/papa dat je weg moet. Slik het moment is daar en stoer loop ik de klas uit. Nog een paar keer slikken en zwaaien naar je door alle ramen die er zijn. En dan zijn de ramen op en slik ik nog een keer. Loslaten; zo noemen ze dat. Wie heeft dat woord ooit bedacht! Wie heeft dit moment ooit bedacht! En ach natuurlijk weet je dat het erbij hoort. Dat hij nieuwe dingen gaat leren, etc., etc. Maar het is zo raar een kindje waar je jaren naar uit kijkt, nog maar zo kort dicht bij je hebt, weer een stukje te moeten loslaten. Het maakt me verdrietig om alleen terug te gaan naar huis, maar het maakt me ook blij dat hij ons ook vertrouwt dat we terug komen om hem op te halen van school. Weer een stapje vooruit in ons hechtingsproces met hem en dat in zo'n korte tijd; nog maar 2,5 maand in Nederland en 3 maanden bij ons.
En ja dan kom je thuis en niet zoals ik gisteren dacht in een leeg huis. Timo had koorts, hoofdpijn en was verkouden en bleef een ochtendje thuis. Samen hebben we wat tv gekeken en hij zorgde voor genoeg afleiding. Ik moet je zeggen ik vond het best fijn want daardoor was ik wat minder verdrietig. Op een gegeven moment ging de telefoon en ik was net te laat. Dacht even straks was het school, maar kon het relativeren want ze hadden ook ons mobile nummer. En ja toen was het eindelijk tijd dat we Luan weer van school mochten halen. O wat heerlijk dat het maar een ochtendje vandaag was! We kwamen aan terwijl ze buiten aan het spelen waren, en wat somber kwam hij op ons af. Wat bleek hij was zijn schep kwijt! De juf loste het snel op. Blij kwam hij later samen met de juf naar buiten en hij had een goede ochtend gehad. De juf schreef in zijn schriftje het volgende:
"Luan is een kanjer! Het ging heel goed. Hij heeft verder aan zijn vogeltje gewerkt ( knippen lukte nog niet, ging toen verven). Dit ging goed! Handen wassen goed. Spelen in de speelhoek met T. en S.! Dit ging heel goed. Eten/drinken ging ook goed. Allemaal zelf gedaan! Naar de wc geweest met juf. Prima gedaan! (Veel zelf gedaan, broek, etc.) fijne middag! Gr. Juf"
Wat waren we trots op je. Je had het super gedaan op school en je doet ook steeds meer dingen alleen. Knap hoor van je! Je vertelde ook nog dat de andere juf ook op school was en dus niet weg was! Je vond dat maar raar en had dat ook aan juf Yvon laten zien met behulp van de foto en je fotomap. Wat ben je toch slim.
Thuis hebben we lekker gegeten. De boterham ging niet snel naar binnen, maar was uiteindelijk wel op. Na het eten heb je de gehele middag lekker gespeeld met je speelgoed en een spelletje met mama gedaan. Ook hebben we nog kleren gepast die mama besteld had. je had het reuze naar je zin en riep elke keer weer trots "van Luan!" Ach ja wat moet dat toch bijzonder zijn voor jou om iets voor jezelf te hebben en dingen niet te hoeven delen! Wij beseffen ons dat niet, maar jij leert dat ons keer op keer weer. Het zomersetje vond je wel heel erg leuk want dat wilde je aan houden. Na een uurtje hebben we het toch maar weer uitgedaan want je armpjes waren helemaal koud geworden. Met moeite kreeg ik het uit!
Ook keek je zo af en toe even naar de film die Timo keek. Samen met mama speelde je ook nog doktertje. Mama was de patiënt en kreeg een pleister op haar hoofd en pols van dokter Luan. Ook luisterde je nog even met je stethoscoop. Een goede voorbereiding op je ziekenhuisbezoek morgenmiddag. Je krijgt dan je EMG onderzoek. Vanavond bij het slapen gaan, heb ik je erop voorbereid en proberen uit te leggen wat er gaat gebeuren zover ik dat zelf al weet. Een spannende dag morgen voor je!
Eenmaal in je bedje viel je gelukkig snel in slaap. Welterusten vent tot morgen!
23 Januari 2013 - 22:25
Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:
Heey, kanjer van de dag!
Nou, vandaag was dan echt de grote dag en ben je helemaal alleen naar school geweest, zonder mama in de school. Gelukkig voor mama was het maar een ochtendje!
Wat heeft die mama van jou het knap gedaan, zo haar lieve ventje naar school gebracht en ook echt naar huis gegaan. Een klein beetje afleiding voor mam was vandaag je zieke broer, beetje geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen. Ik hoop, dat Timo snel weer opknapt! Jij hebt het in elk geval supergoed gedaan, 2 dikke duimen van ons!!
Kan wel merken, dat die mama van jou tijd genoeg heeft.....ze besteld nu al de zomergarderobe....hihihi...en dat bij min 8 graden!
Staat je wel heel erg leuk hoor, knap ventje ben je zo, alleen wel brrrr een beetje koud!
Morgen denken we aan je hoor, als je het EMG onderzoek krijgt! Hopenlijk gaat alles goed en snel en valt het mee! Ook voor papa en mama en Timo sterkte , we denken ook aan jullie hoor!!
Nou doei, dag lieverd xxx
Patrick, Bianca, Dion, Cas en Mats -
24 Januari 2013 - 06:40
Vermist:
Goedemorgen,
Ik was het die had gebeld. Wilde even weten hoe het met je ging...
Maar gelukkig had je afleiding van Timo, beterschap Kanjer.
Fijn dat het zo goed ging met Luan, helemaal alleen, wat zijn grote broer was ook niet op school. En laat de zomer maar Komen.
Voor vandaag sterkte,
Liefs uit huize Vermist xxx -
24 Januari 2013 - 15:07
Marjon:
Goh, dat zal best raar zijn, na een paar daagjes school nu ineens een dagje niet naar school. Wat super om te lezen Luan dat je het zo goed doet op school en dat je het zo naar je zin hebt. Ik hoop dat het vanmiddag een beetje meevalt in het ziekenhuis. Gelukkig zijn papa en mama bij je.
Liefs Marjon