China, school, visite
Blijf op de hoogte en volg Familie
06 Februari 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Aan tafel begon je zelf spontaan over China. Je zei tegen mama “ ik wil naar China”. En daarbij vermeldde je dat opa oma Leiderdorp, opa oma Slofstra, papa, mama, Timo, tante Marian, Gijs, etc. allemaal mee mochten. Toen ik vroeg wat we gingen doen in China zei je “spelen”. Toen ik vroeg of je ging spelen met de andere kindjes zei je “ja”. Vervolgens had je het over een meisje en deed je tong dubbel, ging scheel kijken en een soort van praten. Je deed een meisje na uit China; althans toen ik dit vroeg zei je ja. Toen ik vroeg of dit meisje op school zat zei je “nee in China!” Dit herhaalde zich een aantal keren.
De laatste week ben je veel bezig met China. Het begon zaterdagavond toen ik je tanden ging poetsen en je zei dat dat niet was in China. Ik checkte of ik begreep wat je zei en vroeg aan je of ze deze (ik wees hierbij naar de tandenborstel) hadden in China. Jij antwoordde ontkennend hierop. We gingen toen verder met je pyjama. En je vertelde dat je deze ook niet had in China. Mama zei dat mama wel een pyjama had uit China. In jouw rugzakje, die je bij je had bij de overdracht, zat namelijk een korte broek pyjama. Maar toen ik jou deze liet zien herkende je hem niet en zei je “mama pyjama, niet China pyjama.” In de la waar deze pyjama lag, lagen ook nog andere kleren, je schoentjes en je rugzak. Mama is bezig met een kist waar alles uit en over China in gaat. Jij mag dan zelf kijken in de kist wanneer je dat wil en erover praten wanneer jij dat wil. Sinds je de la heb ontdekt maak je elke avond na het tandenpoetsen, voordat je je slaapkamer in gaat, een rondje richting de la. Hij gaat dan open en je bekijkt dan alles en kletst honderduit. Vervolgens gaat de la weer dicht en loop je naar je slaapkamer waar we dan vervolgens lezen, zingen en slapen. Het lijkt erop dat het luikje China langzaam aan het openen is en dat vinden wij prima. Alles op jouw tempo en op jouw manier!
Vannacht heb je wederom prima geslapen. Je slaapt snel in zonder dat er iemand van ons in je kamer aanwezig is. Mama rommelt altijd nog wat boven, laat de deur naar beneden open zodat je de tv hoort en meestal slaap je binnen 5 a 10 minuten. Vanochtend was je rond kwart over 6 wakker. Je kwam onze kamer binnen gelopen en liep naar papa toe. Mama heeft je mee terug genomen en vond het tijd voor een volgend klein stapje. Ze legde je uit dat als je wakker bent in je bedje blijft liggen en dan roept naar mama en papa: “mama/papa ik ben wakker”. Eerst keek je wat verdrietig maar daarna ging je toch lekker liggen. Timo was ook al wakker en ging je helpen met dit nieuwe stapje. Mama kroop haar bed weer in en warempel daar klonk op een gegeven moment door de babyfoon “Mamaaaaa ben wakker”. Snel liep mama haar bed uit en zei “hé Luan. Goedemorgen, heb jij lekker geslapen?” En gelijk daarna “goed zo Luan”. Kennelijk zag jij de lol er wel van in en een brede glimlach verscheen erom zijn lippen. De dag kon beginnen. Vanavond voordatje gaat slapen, gaan we het stapje nog een keer herhalen en dan kijken we morgenochtend of het werkt.
Samen met Timo heb je lekker gedoucht en daarna heb mama je grotendeels aangekleed. Beneden heerlijk gegeten en toen zingend naar school. Vrolijk loop je altijd over het plein en samen doen we je jas uit. In de klas haal je zelf je beker en bakje eruit en daarna op zoek naar je stoel. Deze vindt je altijd weer en ondertussen doet mama de foto’s goed in je fotoboek. Als we dan zitten, nemen we 2x de foto’s door en bladeren dan of het fotoboek door of je kijkt wat rond. Lezen wil je niet en dat is ook oké. Er is immers meer dan genoeg te zien. Zodra de juf gaat zingen, wip je van mijn schoot en sein je op jouw manier naar mij dat ik moet vertrekken. Gelukkig kan er een zoen nog van af en heel, heel soms zwaai je maar meestal ben je zeer geconcentreerd aan het kijken naar de juf.
Om 12.30 uur was je weer uit en de juf had gelukkig het invul formulier ingevuld wat ik maandag gemaakt had. Zo kon ik thuis lezen wat je gedaan had en je helpen om het te vertellen. Je had een prima dagje gehad en had een mooie vis geverfd en een sneeuwpop gekleid. Daarnaast had je filmpjes gekeken over het Chinese Nieuwjaar met de draken. Je had hier erg van genoten vertelde de juf. Ook had je nog een filmpje gekeken van de Beestenboederij over de winter. Na het filmpje had de juf een nieuw liedje aangeleerd en allerlei liedjes gezongen met bewegingen. Je had ervan genoten en de juf van jou!
Vrolijk kwam je dan ook uit school. Je begon meteen de resten sneeuw te pakken er ermee te gooien. Met moeite kreeg ik je mee naar het voorplein om Timo op te halen. Thuis hebben we lekker preischotel gegeten en daarna ben je gaan spelen met je keukentje. Echt een schot in de roos. Zo leuk om te zien hoe je daar druk mee bezig bent! Rond kwart over 2 kwam er visite. Twee collega’s van mama’s werk en wat een groot cadeau hadden zij bij zich! Mama zei dat het voor haar was, maar dat was natuurlijk niet zo. Het was voor jou! Wat was jij blij met de brandweerauto van playmobil. Een schot in de roos. Natuurlijk moest hij meteen in elkaar en je grote broer hielp jou hierbij. Blij was je toen hij klaar was en je dus kon gaan spelen. Je speelde de scene na die je op you tube had gezien samen met Timo. Zwarte Piet die met zijn voet onder de brandweerauto kwam. Het was dat Timo erbij zat anders had ik niet begrepen waar hij dat vandaan had. De twee boeven; denk je dat ze brandweerauto’s aan het kijken zijn en dan kijken ze zo’n filmpje……!!!!
Nadat de visite weg was, was het tijd voor jouw “huiswerk”. Een nieuw hoofdstuk uit Ik ben Bas. Even stribbelde je tegen maar eenmaal in je stoel luisterde je vol aandacht naar papa en wees keurig de plaatjes aan of gaf antwoorden op de vragen. Maar eerlijk is eerlijk je was ook wel weer blij toen je met je keukentje aan de slag kon. Nadat je daar alles in de afwasbak gedaan had ben je vervolgens de doos (waar de playmobil in zat) dicht gaan plakken. Daarna de strik omheen geplakt zodat je het als een soort kar achter je aan kan slepen. Wat ben je toch een creatief mannetje. En toen was je energie opeens op. Voor de tv met je croissantje en broodje heb je naar een dvd van Ni Hao Kai Lan gekeken over het Chinese Nieuwe Jaar. Je vroeg hier zelf om en ik ben zo benieuwd hoe het zaterdag is en hoe jij het vindt als we er ook daadwerkelijk naar toe gaan.
Op tijd heb ik je naar bed gebracht, mede omdat mama vanavond een vergadering heeft en oma Slofstra op komt passen. Ik heb je ook dit uitgelegd. Je knikte ja maar of je het daadwerkelijk begreep??? We zullen het zien, de laatste tijd ben je niet wakker ’s avonds en slaap je heerlijk door dus dat gaat vast wel goed komen. Morgen weer een dagje school en alleen overblijven terwijl mama stiekem boven zit. En dan nog een ochtendje school en dan is de week al weer om. Wat vliegt de tijd toch om. De meest medewerkers van mijn werk zijn al aan het aftellen totdat ik weer terug kom, maar ik nog niet hoor. Ik geniet nog volop. In de voorjaarsvakantie gaan we nog lekker een weekje naar Landal Het Vennebos en genieten we nog even met z’n vieren voordat ik weer aan het werk moet. Kortom nog heerlijk 2,5 week genieten!
06 Februari 2013 - 20:05
Vermist:
Wat kun jij heerlijk spelen Luan en nu ook nog met een mooie brandweerauto.
Brandweerauto
Tatuu, tatuu!
Ik zou maar van de weg af gaan,
want de brandweer komt eraan!
Tatuu, tatuu, ga aan de kant!
Ze moeten heel snel naar een brand.
Daar in de verte zie ik rook.
Zeg brandweerman, zie jij dat ook?
Wat een vlammen, wat een vuur!
Maar het is van korte duur.
Met jou in de buurt is er niks aan de hand.
Met deze brandweerauto blus je elke brand.
Liefs uit huize Vermist x -
06 Februari 2013 - 21:03
Igor, Marlou, MaJin En Jibin:
Wat knap van Luan dat hij al over China durft te praten en zo kunnen jullie die dingen allemaal opslaan voor later. Zeer waardevol.
Ik denk dat Jibin net iets te klein is om zijn ervaringen uit China met ons te delen. Gelukkig hebben wij wel een hoop informatie vanuit het tehuis gekregen.
En heerlijk nog een weekje er tussenuit. Wij gaan komend weekend nog even lekker weg.
Lieve groetjes,
Marlou -
07 Februari 2013 - 11:04
Gerrie Slofstra:
Lieve luan,
Wat had Oma er zin in om dinsdag voor het eerst 2 toppers voor de lunch van school te halen ,ze te verwennen met Oma soep en te ontdekken hoe Luan het zal doen. Nou Luan wat heb ik van je genoten. Soms begreep Oma niet wat je bedoelde maar met je lieve grote broer erbij ging dit heel goed . Al vond je het soms ook wel eens lastig dat je broer erbij was want Oma hadt het gevoel dat je haar wel eens voor het lapje hield. En als Timo dan zei nee Luan dat kan of mag niet reageerde je wat boos op Timo. En Oma genoot ervan en lostte alles op haar manier weer op. Na het schoolritueel van halen en brengen en even praten met de juf hoe het met je gegaan was reden we blij naar huis. En na drinken,fruit en kaakje hebben wij samen uit het boekje van Bas huiswerk gemaakt je genoot ervan om de namen van de mensen in het boek de naam te geven van je oom Reinder ,tante Christine ,Lotte en Hidde. En het liedje van huup,huup paardje kon Oma gelukkig ook nog, en samen met Timo erbij dit liedje gezongen. Toen was het tijd om met het winkeltje spelen na enige uitleg hebben we boodschapjes bij jou gekocht en betaald. Al wilde jij de centjes wel allemaal zelf houden. Zo samen met Timo was het een heerlijk speelmoment. Toen mama en papa kwamen was het feest en natuurlijk moesten ze boodschapjes bij jou kopen. Toen Oma het eten klaarmaakte hoorde ze het gezellig gekwebbel in de serre en dacht wat is het een rijkgevoel om zo te kunnen zien en voelen dat jij je zo thuis voelt en zo gelukkig bent met ons en wij met jou. Dappere Luan samen met Timo zit je in ons hart. We houden heel veel van jullie.
Het was een dag met een goudenrandje,dikke knuf van Opa en Oma Slofstra. -
07 Februari 2013 - 11:15
Beulah:
Wat blijft jullie reis toch mooi en bijzonder om te lezen.
Heel eerlijk, het is gewoon verslavend, het is net een spannend boek die je het liefst in 1x wilt uitlezen.
Jullie inzet, liefde en vertouwen is zo krachtig en overweldigend, wederzijds!
Ik blijf onder de indruk hoe jullie iedere dag weer groeien.
In een woord: RESPECT!!!
XX Beulah