Hard aan het werk in de tuin - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Hard aan het werk in de tuin - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Hard aan het werk in de tuin

Blijf op de hoogte en volg Familie

06 Maart 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vanmorgen lag je nog heerlijk te slapen na een lekkere nacht. Op schoot werd je langzaam wakker en onder de douche hielp Timo je. Zo lief om te zien hoe grote broer kleine broer helpt en wat voor een gesprekje ze dan hebben met elkaar. Wat ben ik dan toch “verliefd” op mijn boys op dat moment!! En wat een heerlijke start van de dag met zo’n pracht moment.
Nadat alle ochtendrituele erop zaten werd je zowel door papa en mama naar school gebracht. En ja wat bof je dan toch met die papa van je want die laat je minder zelf doen dan mama Ach ja daar zijn het papa’s voor!! Op school heb je een prima ochtend gehad: je heb een dino geverfd en in de speelhoek gespeeld met een ander kindje. Daarnaast schreef de juf dat je zo af en toe al een naam van een klasgenootje noemt. Heel knap hoor en dan werpt het versnelde vriendenboekje van mama goed!!

Papa kwam je halen van school en Timo had weer een partijtje. Samen lekker geluncht thuis. Jij had boterhammen en papa sla met zalm. En daar wilde jij natuurlijk ook van eten; wat prima was. Je smulde van de zalm! Daarna heeft papa de spullen gepakt en zijn jullie in met de auto naar opa en oma Slofstra gegaan. Onderweg in de auto zong je een liedje en op een gegeven moment zei je tegen papa: “pa zingen.” Maar ja papa kende het liedje niet en toen zei je heel wijs: “proberen kun je leren.” Ja, papa wat je zelf roept, krijg je een keer terug. En ja dat klopt want als iets niet lukt, zeggen we in huize Slofstra “Proberen want van proberen kun je leren.” Je herhaalde dit echt een aantal keren maar papa lukte het helaas niet om mee te zingen en toen liet je het maar daarbij.

Bij opa en oma heb je eerst even gespeeld en daarna ben je even lekker gaan slapen. In eerste instantie wilde je niet maar ja toen Mickey Mouse moe was, ging je toch maar liggen en viel je al snel in slaap. Je sliep een dik uur. Daarna heb je oma geholpen in de tuin met het planten van de viooltjes, onkruid weghalen en vegen. Papa was ook hard aan het werk in de tuin dus het was een gezellige boel en heerlijk weer om buiten bezig te zijn. Ook met beer en kleine Mickey heb je nog gewandeld. Je vermaakte je prima en toen mama bij jullie kwam had je een heerlijke gezonde blos op je wangen en bracht je de laatste kruiwagen met groen vuil na de groene vuilhoop. Je had nog wel uren kunnen spelen buiten denk ik. Natuurlijk kreeg mama te horen dat ze weer heeeeeeeeeeeeeeel lang gewerkt had en ja dat is ook zo. Ik hoor het maar aan als dat je me gemist heb en dat heb ik jou (en Timo en papa) natuurlijk ook! Ach, ja het liefst heb ik je de hele dag dicht bij me, maar ja…………

Thuis ging je ook gelijk lekker spelen met het brandweerpoppenhuis. Je bouwde het op, het viel uit elkaar en toen ging je het weer opruimen “Zo, spelen is klaar!”; zei je. Precies op tijd want het was tijd om te eten. Van het eten smulde en daarna was het al weer tijd om te gaan slapen. Mama legde je nog even op bed en is daarna vertrokken naar een vergadering. Ik hoop dat je lekker snel in slaap valt tot morgenvroeg. Maar waarschijnlijk lukt dat wel met die vitamientjes die je gehapt hebt vanmiddag buiten.

Dicht tegen mij aan

Kon ik je maar in mijn binnenzak stoppen
Gewoon lekker dicht bij me
De hele dag
En als ik je dan even wil zoenen
Haalde ik je eruit
Om te knuffelen en te zoenen
Gewoon lekker in mijn binnenzak
Lekker dicht bij me
Dicht tegen me aan
De hele dag bij me

Liefs mama

• 06 Maart 2013 - 21:24

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Ook hier hebben we een echt buitenkind. Hij vindt het geweldig op zijn loopfiets en in de zandbak (mama wat minder).
    Zo te zien geniet Luan ook enorm van het buiten zijn.

Lieve groetjes,
    Marlou

• 07 Maart 2013 - 09:23

Maja:

HeerlIjk dat buiten spelen en wat maakte de glimlach van beide mannen toen ik jullie vmo tegen kwam het begin van de ochtend mooi. Twee stralende jongens in een auto die vrolijk naar school gaan. Zelf fietste ik ook verder met een glimlach op mijn gezicht.
    x Maja