Kijkavond; “Luan, kijken op school?!” - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Kijkavond; “Luan, kijken op school?!” - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Kijkavond; “Luan, kijken op school?!”

Blijf op de hoogte en volg Familie

21 Maart 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vandaag lag ons mannetje nog heerlijk te slapen en moest ik hem helaas wakker maken voor school. In mijn armen werd je langzaam aan wakker en eenmaal wakker was je ook echt wakker en kletste en knuffelde en zoende je er vrolijk op los. Je had zin om naar school te gaan!! Brood ging er helaas niet echt makkelijk in, maar wat fruit gelukkig wel.
Papa bracht jou en Timo naar school en het leek wel op ene volksverhuizing want jouw grote broer had zijn spreekbeurt vandaag en dat ging over, ach ja het kan ook niet anders, vissen! En ja dan moetje natuurlijk wel je hengels, koffers, folders, molens, etc. meenemen. Mama had graag even om het hoekje gekeken.

Toen mama om 13.00 uur ging werken naast jouw school, zocht ze je even op. Je was lekker aan het spelen op het schoolplein en de overblijfjuf vertelde dat je het super goed doet met overblijven. Je vraagt netjes hulp en gedraagt je als een kanjer. Voor een kus moest mama je echt vangen want daar had je geen tijd voor maar mama vond het wel fijn om te zien dat je het naar je zin had en je prima vermaakte.

Om 15.15 uur hoorde mama van de juf dat je een prima dagje op school gehad had. Je had een mooi paasmandje geknuffeld en trots liet je dat later aan mama zien. En o wat was mama trots op jou! Geweldig al die knutselwerkjes die je maakt en waar je zelf ook zooooo trots op bent! Wel was je 1x gevallen van de bank. Je was vergeten dat je erop stond en wilde enthousiast iets vertellen tegen 1 van de juffen en toen viel je. Je had geen traan gelaten en ik denk niet zo zeer omdat het geen pijn doet……... Gelijk maar even tegen de juf verteld dat je huilen moeilijk vind en dat het helpt om hem even apart te nemen in dat soort situaties en even lekker op schoot te nemen en te zeggen dat hij best wel mag huilen en dat huilen niet erg is. Daarnaast is het ook passend bij jou dat als je ergens op staat dat je dat vaak vergeet en dan hard kan vallen. Ik zag in ieder geval dat je het naar je zin had gehad. Nadat Timo al zijn spullen verzameld had, gingen we weer bepakt en bezakt terug naar huis. En wat waren we trots op Timo want hij had een dikverdiende 9 gehaald voor zijn spreekbeurt!! Hiep hiep hoera voor Timo!!Thuis heb je keurig je tas leeggeruimd en je jas opgehangen. En daarna lekker wat gegeten en gedronken.

Toen kwamen vervolgens de strijkkralen weer op tafel en heb je je ketting afgemaakt. Wat was je trots op het resultaat! Toen Timo buiten ging spelen, wilde jij ook en dat vond mama prima. Samen met je grote broer heb je ruim een uur in de tuin gespeeld en vermaakte jij je met je driewieler, je fietsje met zijwielen, step en krijt. Ik moet je zeggen het fietsen gaat je al heel goed af. Wat was het genieten voor mama om jullie zo buiten bezig te zien en lol zien te maken!
Echt van die momenten die je zou willen inlijsten en voor eeuwig vast willen houden.

Iets later dan gepland zaten we hierdoor ook aan de avondmaaltijd en we moesten toch ook wel een beetje haasten want van 19.00 – 20.00 uur was het kijkavond op school. Jij vond het allemaal maar raar: ’s avonds naar school???? En eenmaal in de auto op weg naar school zei je ook: “Luan, kijken op school?!” Je snapte er helemaal niks van en ja leg dat dan maar eens uit als je 4.5 maand in Nederland bent! Op school gingen we eerst in Timo’s klas kijken en bladerde we alle schriften door. Wat een grapjes zat jij allemaal te maken, maar blij was je ook toen je je grote “vriendin” zag; een klasgenootje van Timo! Altijd als je haar ziet, moet je lachen………… Toen het zo ver was om naar jou klas te gaan stond je te juichen en weg was je met papa en Timo. Enthousiast holde je de klas binnen en toen papa een grapje maakte van zoek je stoel maar en als de juf gaat zingen dan gaan we weg, keek je verbaasd op, maar geloofde je dat ook nog. Tegen mama zei je namelijk “juf zingen, mama weg?”. Ach, de arme schat en gelukkig kon ik je geruststellen want je ogen keken namelijk de klas al rond waar verder geen kindjes waren! In je schriftje zat een schitterende tekening van een dinosaurus die je had nagetekend en je allereerste tekening die je op school gemaakt had. Mama was toen zelf nog in de klas en kon even terug mijmeren naar die eerste schooldagen van jou. Wat lijkt dat toch al weer lang geleden! In je plakboek zat de mooie vis en jij vroeg gelijk “Luan, mee naar huis?” Ook liet je met trots je mandje zien aan papa en de juf vertelde dat je al had gewezen naar de kuikentjes die ophangen. Deze had de juf gemaakt met de kinderen toen jij ziek was en jij wilde die ook graag maken. Omdat je deze week ziek was, ga je morgenochtend ook lekker naar school en de juf heeft je beloofd dan het kuiken te maken. Jouw glimlach was onbetaalbaar. Bij de andere juf hebben we nog even foto’s gekeken en ja toen viel jouw oog op de andere computer waar de Sinterklaas en zwarte piet foto’s langs kwamen. Nou dat vond je maar heeeeeel raar en dat klopte niet!

Rond de klok van acht uur gingen we weer richting huis en dat was oké want de juffen gingen ook slapen. Eenmaal thuis snel pyjama aan, tanden poetsen, plassen zingen en naar bed. En daar, daar sliep je heeeel snel in dromen van een kuikentje.

• 21 Maart 2013 - 21:43

Marjon:

Timo met een mooie 9 voor zijn spreekbeurt, Luan met prachtige knutselwerkjes......Wat kan je dan als ouders mega-trots zijn op je kids.

Liefs Marjon

• 22 Maart 2013 - 06:53

Vermist:

Vandaag beginnen we even met een hiep hiep hoera voor Timo. Wat een goed zeg !!! Een 9.
    Luan fijn dat je weer beter bent en hebt genoten van school. Wat zullen verder die seizoenen en feestdagen toch raar voor je zijn in dit koude kikkerlandje. Nu de lente en pasen. Straks weer de zomer en dan heel lang geen school. Maar met de ouders en grote broer die jij hebt, komt dat allemaal goed.
    Maak vandaag maar het mooie kuikentje op school.
    Liefs de Vermisten x

• 22 Maart 2013 - 22:50

Familie Slofstra:

Hiep hiep hoera voor Timo,Luan kan nog heeeel veeel van je leren.

Visje visje gebakken visje dat door Timo gevangen is .
    Visje in het water ......visje hou je snater.

Eet smakelijk Opa en Oma.