En ja toen was het al weer maandag.
Blijf op de hoogte en volg Familie
25 Maart 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen
Om iets over half 7 was jij ook wakker en klonk je stem vrolijk door onze slaapkamer. Nadat je nog 2x uitgerekt had, mocht ik je uit je bed tillen en startte de ochtendrituelen: uitkleden, plassen, douchen, afdrogen, insmeren, aankleden, haren doen en naar beneden voor het ontbijt. Altijd weer een heerlijk mama momentje samen met jou. Ja, mama doet dit en papa is ondertussen beneden druk bezig met de brooddozen, drinkbekers, pauzehapjes en ontbijt. Kortom de taken zijn goed verdeeld! Timo was wakker geworden door jou en stond al vrij snel onder de douche en kleed zichzelf verder aan en hobbelt dan naar beneden.
Beneden hebben jullie beide snel je ontbijt op en vervolgens wordt er dan gespeeld en Timo zit achter de Ipad en vermaakt zich met filmpjes over Farming simulator 2013. Prima dat hij kijkt want hij gaat er ook weer spontaan van spelen boven op zijn kamer. Jij speelt met je keuken of houdt je vader bezig met je gesprekjes.
Tegen achten gaan we in een optocht naar boven om de tanden te schrobben en daarna weer naar beneden om de jassen en schoenen aan te trekken. Papa had een brandalarm maar je werd goed geholpen door je grote broer waardoor we op tijd konden vertrekken. Op school haalde je keurig je tasje leeg en zocht daarna je stoel op. Samen namen we de foto’s door van de ochtend en daarna zat je lekker op mama’s schoot en keek je de klas rond. Je wilde geen boekje en niet lezen, maar mama mocht ook niet eerder weg. Eerst moet de juf zingen en dan mag mama pas weg. Zodra dan ook de juf het Kom maar in de kring inzet, wip je van mijn schoot en krijg ik nog net een kusje en een knuffel. Natuurlijk blijft mama wel net zo lang staan voor het raam totdat je mij hebt gezien en zwaait en daarna draai jij je hoofd al weer richting de juf en vertrekt mama naar haar werk.
Al lopend naar mijn auto en rijdend naar mijn werk, gaan mijn gedachten de vrije loop en denk ik terug in de tijd (24 weken). En naast dat ik verlang naar de temperatuur die we hadden in China, verlang ik ook nog weleens terug naar het land, de tijd die we daar samen hadden! Wat een geweldige tijd was dat en wat een mooie bijzondere momenten hebben we daar beleefd! En dan denk ik ook weer wat gaat de tijd toch snel en wat hebben we al weer een op samen beleefd! En wat ben jij gegroeid (niet in kilo’s en lengte hoor) en wat weet jij al veel en wat begrijp jij al een hoop! Gisteren heb ik ook de progressrapportage afgemaakt en dan krijg je weer een prachtig verloop te zien van de afgelopen maanden. En als je dan terug denkt aan de eerste dagen samen……… Heerlijk om zo weg te dromen en dan te bemerken dat je met een dikke glimlach in de auto zit op weg naar je werk! Wie had dat kunnen bedenken toen vanochtend om half 7 die wekker ging.
Op school had je een prima dagje gehad. Je was wel een keer gevallen in de speelhoek waarbij je met je hoofd tegen het speelaanrecht was gevallen. Je had wel even pijn en gehuild, maar de juf schreef dat het snel over was. Naast het spelen in de poppenhoek heb je ook een paasei versierd met propjes, Koekeloere gekeken en met de zandtafel gespeeld. Tegen papa had de juf gezegd dat je een prima dagje gehad had en het goed naar je zin had gehad.
Ook in je overblijfschriftje stond dat je lekker gegeten had en snel klaar was. Kortom we waren (zijn we altijd wel hoor) weer trots op je!
Het mooie moment van deze dag was ook weer het thuis komen. Niks mooier dan drie mannen die wachten op jouw thuiskomst en dit laten voelen als je het warme huis in stapt. Heerlijke zoenen, heerlijke armpjes van jou om mijn nek voor een dikke knuffel en een stoere kus van onze oudste zoon die echt een knap koppie heeft gekregen (nog knapper dan hij al was) na een flinke knipbeurt bij de kapper. De ene man kletst nog harder en sneller dan de andere en ja alle drie willen ze hun verhaal kwijt. Mama had niet eens de tijd om haar jas uit te trekken! Natuurlijk kreeg ze alle drie de aandacht die ze vroegen en genoot ik van de verhalen!
Al snel was het tijd om te eten en hadden we een gezellige maaltijd. Timo las ons voor uit de kinderbijbel en daarna zongen we nog eens fijn alle Paasliedjes uit de kerkdienst van gisteren. Jij zong ook uit volle borst mee; vooral het Lang zal ze leven voor de koning was favoriet bij jou! Ook liet je papa en mama horen hoe goed je het liedje al mee kan zingen wat aan het eind van de dag op school gezongen wordt. Wat ben je toch een knappe vent. Maar toen was het toch echt tijd om te gaan slapen en na ene dikke knuffel met Timo en een kus voor papa hobbelde je vrolijk mee naar boven. Met hulp kleedde jij jezelf uit en weer aan en daarna poetste mama je tanden, las nog een verhaaltje en stopte je lekker in. Droom maar zacht manneke; morgen is het opa oma dag!!
25 Maart 2013 - 21:54
Marjon:
Wat heerlijk dat die prachtige momenten en herinneringen regelmatig weer even boven komen. Daar kan je dan weer op teren en het geeft je bergen positieve energie. Tegelijkertijd besef je ook weer hoe ontzettend snel de tijd gaat en wat is er veel gebeurt en wat hebben jullie al veel bereikt met elkaar. Gelukkig hebben jullie dit prachtige naslagwerk om regelmatig dingen weer even terug te lezen.
Maak er ook morgen weer een mooie dag van.
Liefs Marjon
26 Maart 2013 - 07:23
Vermist:
Herinnering
Het gevoel van een herinnering wordt voornamelijk bepaald
door de op dat moment aanwezige stemming.
Herinnering, herinnering,
Van tijden zo fijn.
Herinnert aan wat is of was,
Of hoe het had moeten zijn.
Koester de mooie momenten en de herinneringen.
liefs uit Huize Vermist x