De dag startte en eindigde met een traan - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu De dag startte en eindigde met een traan - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

De dag startte en eindigde met een traan

Blijf op de hoogte en volg Familie

26 Maart 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vanochtend net na de klok van zes uur was je wakker. En dat liet je luidkeels met een mama en papa horen. Zo hard dat je grote broer ook wakker werd en we dus iets over zessen met twee kinderen tussen ons in, in bed lagen. Ach, je kunt je een slechtere start van de dag voorstellen. Mama had ruim 9 uur slaap erop zitten en had energie voor 10; echter kwam ze vanochtend wel een lichaam, armen en gezicht te kort. De beide mannen wilden knuffelen en Luan vond het lastig dat Timo bovenop me lag. Dit zorgde bij hem voor een huilbuitje waarvan Timo een beetje schrok maar dit al snel te boven was. Luan troostte ik en al snel was zijn huilbui ook over; terwijl ik het gevoel had dat er nog wel wat meer zag, maar hij sprong al van het bed af.

Bij papa onder de douche werd je lekker gewassen en daarna heeft mama je afgedroogd, ingesmeerd en aangekleed. Het was vandaag opa oma dag, maar toch gaven we je vast een boterham en die je lekker opat met een mandarijntje na. Rond half 8 vertrokken we richting opa en oma en toen we de school voorbij reden riep je “nee, is nie goed”. Ik legde je nogmaals uit dat we naar opa en oma gingen en dat oma je naar school ging brengen, dat je bij oma ging eten en dan weer naar school ging en dan spelen bij oma en nog een keer eten. “Oooooooo, oké!” klonk toen uit je mondje.

Bij opa en oma heb je niks meer gegeten en de rest van de dag een prima dagje gehad. Maar oma gaat daar vast nog wel wat overschrijven vanavond of later deze week. Op school had je ook een goede dag gehad. In je schriftje stond zelfs: Uitstekend! Daarnaast had je vandaag getekend en geknipt en bij de bijzonderheden stond dat je heel blij was en alles wil vertellen en dat je veel begrijpt! Mmm daar worden we niet veel wijzer van; dat had wel wat uitgebreider gemogen. Bij meester Jos heb je een ei gekleurd en ja vertellen dat deed je niet echt. O ja je vertelde nog wel dat je in de zandtafel gespeeld had en daar gehaktballetjes in gemaakt had voor de oma soep. Ja, want die ging je natuurlijk tussen de middag eten want bij oma thuis hoort het dat je oma soep eet!
Maar zoals ik al eerder zei, oma gaat jouw dagje vast hieronder nog beschrijven in de reactie.

Mama was laat bij opa en oma aangezien ze laat nog een overleg had. Jij had al heerlijk je zuurkool op en met een big smile en een dikke zoen zei je mij hallo. Je vertelde op jouw manier hoe je dag geweest was. Na het Bijbelverhaaltje over de ezel zongen we nog uit volle borst, althans dat probeerde we want we waren de tekst kwijt, over de kleine ezel. Daarna nog het slotliedje wat je zingt op school als je naar huis gaat en toen was het toch echt de hoogste tijd om naar huis te gaan.

Thuis, bij het uitstappen uit de auto, viel je en ik zag dat je de tranen wegslikte. Je gaf aan dat je moe was en getild wilde worden en ook vooral dat mama moest helpen. Ik nam je snel mee naar boven en kleedde je uit en daar zag ik je kapotte knie. Niet van het vallen van net, maar van eerder want het was al opgedroogd. Toen ik tegen je zei “och manneke ben je gevallen op school”, kwamen de tranen los en begon je te huilen. Of het nu op school gebeurd is, weet ik niet maar in ieder geval kwamen de tranen even flink los. Met grote halen snikte je erop los en zocht je troost in mijn armen; dicht heel dicht tegen mij aan. Papa maakte ondertussen je wondje schoon en deed er wat zalf op en een pleister. Het was duidelijk dat je echt pijn had aan je knie want je trok hem weg als we hem aanraakte. Ook je andere knie had een lichte beschadiging. Want een verdriet, wat een pijn en wat een tranen. Na ongeveer 10 minuten kwam je wat tot rust en na 15 minuutjes heb ik je lekker in je bedje gelegd en daar viel je gelukkig heel snel in slaap.

Wat blijven het toch een lastige momenten als je zo intens verdrietig bent. Wat zou ik dan graag jouw tranen, jouw pijn, jouw gedachten, jouw………. willen overnemen. Het raakt mij diep van binnen om je zo intens verdrietig te zien. Maar wat is het fijn dat je je laat troosten en dan heel dicht, heel dicht tegen mij aan kruipt. En dat we dan tot slot mogen zingen over de Here Jezus die vannacht over jouw waakt!

• 26 Maart 2013 - 21:13

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Die oma's verwennen de kleinkinderen toch maar met die overheerlijke soep die niemand anders beter kan maken.

Hier is het net zo, maar dan op de zaterdag.

Moeilijk hoor, als de kinderen zo verdrietig zijn. Misschien heb je het al gelezen, maar ook hier hebben we een heftige week achter de rug. Gelukkig is de lucht weer een beetje geklaard en is de rust grotendeels teruggekeerd.

Liefs,
    Marlou

• 26 Maart 2013 - 21:17

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Lieve Danielle,

Dank je wel voor je lieve woorden.
    Ze doen ons goed.

Liefs,
    Marlou

• 27 Maart 2013 - 07:45

Vermist:

een moederhart
    laat een kind niet alleen
    en volgt ze in haart hart overal

huilt mee
    als haar kind het moeilijk heeft

lacht mee
    als een kind gelukkig is en tevree

een moederhart is nooit moe
    ze waakt over haar kinderen
    dag en nacht

Timo en Luan wat moeten jullie gelukkig zijn, met mama als moeder.

Liefs uit Huize Vermist

• 27 Maart 2013 - 20:51

Familie Slofstra:

Lieve Luan en Timo,

Het is weer dinsdag Opa Oma dag,om 7.45 kwamen jullie met een luid Boe geroep de keuken inhollen.
    Timo moest nog eten maar luan niet meer wel wilde hij een beetje lauwe melk en ja ze hadden er zin in en Oma ook .Binnen een kwartier hadt Timo zijn eten op en moesten de tanden gepoetst worden,daarna jassen aan en met Oma's auto naar school.Dag Oma riep Timo en roets die holde het schoolplein op om nog even te kunnen spelen.Luan liet zich ook pijlsnel van de bank afglijden en al zingend de kou trotserend liepen we de school binnen.Vol trots liet Luan mij het mandje met daarin het paasei zien wat hij gemaakt hadt echt heel knap van hem,ook het progamma van de morgen doorgenomen en na een paar minuutjes begon juf te zingen kom maar in de kring .Na een dikke kus ging Oma naar huis.Al snel was het weer 12.00uur Luan kwam samen met de juf naar buiten en de juf vertelde dat Luan soepballetjes van zand hadt gemaakt voor de Oma soep.Maar Luan zei Oma das nie lekker ik heb ze pats gegooid.Lachend gingen we naar de auto waar Timo al stond te wachten,thuis Opa uit de studeerkamer gehaald en aan tafel.Luan mocht bidden dit gaat heel eerbiedig en heel duidelijk er komt altijd een glimlach op ons gezicht zo eerbiedig doet het dat.Luan at onder veel stimuleren een boterham en soep en gaf deze keer de balletjes aan Timo die ze heerlijk op smulde ,ja die Timo eet gewoon 3bh en is snel klaar want hij wil spelen op het schoolplein en als Luan niet klaar is dan moet hij tot zijn verdriet echt wachten.Timo dankte vlug voor het eten en na tandjespoetsen weer naar school.Eenmaal in de klas moest Luan met meester Jos mee voor het oefenen van woordjes en maakte ik dat ik weg kwam er moest nog een zuurkoolschotel worden gemaakt zodat als ik mijn kids om 15.15 weer op zou halen alle tijd voor ze zou hebben.Al snel was het weer ophaaltijd ,Luan kwam vrolijk uit school en de juf vertelde dat hij een leuke middag hadt gehad en goed kon knippen en plakken het is echt een knappert.Trots liep ik met hem alweer zingend naar de auto,ook Timo kwam al snel en de broers wisselden elkaar af of riepen door elkaar naar elkaar wat ze die middag op school hadden gedaan.Er hoefde dit keer geen huiswerk worden gemaakt ,dus na eierkoek en drinken ging Timo relaxen in de Serre en Luan wilde knippen en plakken en muziek maken .Samen hebben we een boekje met kinderliedjes opgezocht en onder begeleiding van Luan op zijn keybord met microfoon zongen we de sterren van de Hemel,wat hebben we daarvan genoten.En o wat is dit een heerlijk gevoel Luan zo gelukkig te zien daar heb je toch alles voor over!! Nog lekker gesmuld van de zuurkoolschotel en daarna zijn Timo en Luan weer met papa en mama naar huis gegaan.
    Het was een gezellig druk dagje met een gouden randje met die prachtigekanjers waar we zielsveel van houden.
    Dag allemaal we hopen dat jullie een heerlijk paasweekend hebben en kunnen genieten van ons huisje de Goudvink in Nunspeet.
    Liefs Opa en Oma.