Onder narcose voor een behandeling bij de kinderta - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Onder narcose voor een behandeling bij de kinderta - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Onder narcose voor een behandeling bij de kinderta

Blijf op de hoogte en volg Familie

28 Maart 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

En toen was de dag aangebroken. Je was op tijd wakker en kroop nog even bij ons in bed. Je sliep nog een klein kwartiertje door en was toen wakker. In bed keek je wat t.v. terwijl mama langzaam aan wakker werd en besefte dat ze echt niet meer om deze dag heen kon. Gelukkig had ik wel goed geslapen. In bed legde ik je nogmaals uit wat er ging gebeuren vandaag, maar dat wist je nog feilloos en al snel wilde je tv kijken. Waarschijnlijk wilde je er gewoon niet aan denken en dat begrijp ik maar al te goed.

Vanavond zouden we naar het huisje in Nunspeet rijden mits het met jou natuurlijk alles goed zou gaan. Dus mama begon met het klaar leggen van kleding. Nadat je het tv kijken zat was, ging je lekker spelen met de auto’s op je kamer en daarna wilde je wel in bad. Dat laatste kon geen kwaad want daar krijg je lekkere warme spieren van en dat is belangrijk voor straks. Mama ging ondertussen onder de douche en daarna hielp papa jouw uit bad. Gelukkig vroeg je beneden niet om eten en drinken en ging je lekker je gangentje. Een uur voor de afspraak plakte ik de pleister op je linkerhandje die zalf in zich heeft. Deze zalf zorgt er voor dat de huid wat verdooft waardoor je het prikje straks bij de tandarts minder zal voelen in je handje. Al snel viel de pleister er bijna af dus deden we er maar een verbandje om heen zodat hij op zijn plekje bleef zitten en jij gewoon kon spelen.

En ja toen was het zover. Tijd om te gaan. We pakte je goed in en deden lekker je wantjes aan zodat je handjes goed warm bleven. Mickey Mouse en aapje gingen mee en wat stilletjes zaten we in de auto totdat papa Puk en Pelle opzette en je er vrolijk op los zong. Ook bij de tandarts zelf ging je nog lekker spelen. En op eens mochten we naar binnen. Mama ging met jou naar binnen en papa wachtte in de wachtkamer. Mama mocht gaan zitten in de behandelstoel met jou op schoot en moest vooral je hoofdje in de gaten houden en je rechterarm goed vast houden. Tussen de anesthesist en jou kwam een mooi dieren boek wat we samen met de assistenten bekeken. Althans zij deden de eerste poging maar begonnen met het aanwijzen van plaatjes die jij nog niet zo goed weet. Maar gelukkig was er een paardje met tante Christine erop en een tuutaat met papa achter het stuur. Dus dat gaf de nodige afleiding.

Even was er een moment dat ik dacht nu ga je huilen, waarschijnlijk voelde je de narcose door je lichaam stromen, maar voordat je kon huilen viel je in slaap. En ja toen moest ik je overdragen en achterlaten. Wat was dat een moeilijk en lastig moment maar het moest en het kon niet anders dus ik slikte mijn tranen weg gaf je over en verliet ‘stoer’’ de behandelkamer na een dikke kus. De assistent liep mee en vertelde dat ze niet wisten hoelang het ging duren. Ik zei dat ik hier bleef en graag bij hem wilde zijn voordat hij wakker werd. Ze verzekerde mij dat dat goed kwam. In de behandelkamer vermaakte mama zich met het lezen voor haar werk.

Na ongeveer 1.5 uur kwam ze vertellen dat ze nog ruim een kwartier met de behandeling bezig zouden zijn en daarna nog een kwartier met nabehandelen. Ik belde Lo op dat hij over een kwartiertje ongeveer deze kant op zou moeten komen. Na precies twee uur liepen we de behandelkamer binnen en daar lag je in een veel te grote stoel. Ons kleine manneke nog slapend met gapende gaten in je mond. Ze hadden vier kiezen en twee snijtanden getrokken en vier kronen op je achterste kiezen gezet. Daarnaast waren de nodige gaatjes gevuld in je andere tanden. Wat hebben ze hard geknutseld aan jou vanochtend. Het bloed droop nog uit je mond tezamen met het slijm. De arme ziel; ons manneke.

Het duurde lang voordat je wakker werd maar toen je wakker werd, begon je ook wat te huilen en je te overtrekken. Gelukkig mocht je op schoot dicht tegen mama aan maar ook werd je toen nog steeds niet echt goed wakker. Uiteindelijk deed je voorzichtig je ogen open, huilde je, hoestte je een beetje en viel je weer in slaap. Gelukkig mochten we je meenemen naar huis, mits we dat zagen zitten. Nou ja dat hoefde hij niet twee keer te zeggenen weg waren we. Niks beters dan thuis goed wakker worden; dicht bij mama in een vertrouwde omgeving.

Maar wat had jij het moeilijk, wat een verdriet, wat een pijn. Je durfde niet te hoesten, niet te slikken dus menig handdoek zat binnen de kortste keren onder het bloed.
En dan stopte je even met huilen en begon je weer opnieuw. Drinken en eten mocht je nog niet dat mocht pas na een uur. Een uur lang zat/hing je bij mama op schoot en huilde je, viel je in slaap en huilde je weer. Wat een verdriet had jij en waarschijnlijk begreep je er niks van en voelde je mond van de verdoving ook nog raar aan. Na een uurtje hebben we je wat laten drinken en eten. In eerste instantie wilde je niet en zei je “Luan kan nie eten”. Maar uiteindelijk probeerde je het toch want ja we blijven dan toch roepen “van proberen kun je leren”. En toen je door had dat je eigenlijk alleen hoefde te slikken at je het fruitmoes lekker op al leek het wel alsof je het voor het eerst in je mond had. Denk maar aan een baby die voor het eerst een fruithapje eet.

Daarna ben je lekker gaan slapen. Eerst bij mama op schoot nog even en toen lekker op de bank. Mama mocht niet weg en moest bij je blijven zitten en je handje vast houden. Uiteindelijk lag je in een diepe slaap en kon ik even snel wat dingen doen. Je sliep heerlijk zo’n twee uurtjes en toen je wakker werd, lag er een cadeautje van oma (nog bedankt oma van de beide mannen! Ze waren er heel blij mee en er klonk een groot gejuich) en was je grote broer inmiddels ook thuis. Je had nog niet echt trek in eten maar wilde wel wat drinken en ook spelen. Maar dat laatste vond mama nog niet zo’n goed plan aangezien je nog niet echt stevig op de benen stond. En dat bleek ook wel want op een gegeven moment toen je even wat in de prullenbak ging gooien, viel je hard op je knie. Wat een verdriet had je toen weer. Snel een koude doek erop en later een mooie vispleister. En eenmaal getroost kreeg je op schoot wat praatjes. Je ging met je tong voelen door je mond en ik zag dat je je tong in alle gaten legde en voelde aan je kronen. Wat moet dat toch een raar gevoel zijn geweest! Samen hebben we ook in de spiegel gekeken en je vond het maar raar.

Je zei vervolgens tegen mama deze middag/avond over jouw mondje: “is kapot, isse weg, mama maken, kan nie eten, kan nie lachen, kan nie zingen, tanden is nie mooi”. En vervolgens kwamen er op sommige momenten weer de tranen. Ik mocht ook niet van je zijde afwijken. Aan het eind van de middag heb ik je een zetpil gegeven en besloten we richting Nunspeet te gaan rijden. In de auto heb je nog wat liggen slapen, maar vooral ook gevraagd “zijn we er bijna?!” Het was fijn om te zien dat je weer wat meer kleur op je wangen kreeg en dat er wat meer leven in je kwam. We aten lekker patatjes en jij at er lekker van mee. Kennelijk had je echt trek want je bleef maar eten. Ook een ijsje ging er nog best wel in. Het deed geen pijn zei je en dat zagen we ook niet direct. Na het eten nog even lekker gespeeld en gekleurd en toen was het toch wel de hoogste tijd om te gaan slapen. Tandjes mochten we nog niet poetsen en dat vond je maar vreemd, maar deed er niet moeilijk verder over. Met een zetpil heb ik je lekker in bed gelegd en ik hoop dat je snel in slaap valt en lekker slaapt vannacht zonder al te veel pijn of enge dromen. Want wat een pittig dagje heb jij achter de rug zeg! En wat zijn we trots op jou hoe jij het gedaan hebt!

• 28 Maart 2013 - 21:27

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Wat heerlijk dat het erop zit.

Wat moet het heftig zijn geweest, maar wat hebben jullie het goed gedaan. Ik hoop dat de pijn morgen meevalt en dat jullie heerlijk kunnen gaan genieten van de komende dagen in Nunspeet.

Fijne paasdagen.

Liefs,
    Marlou

• 28 Maart 2013 - 22:21

Marjon:

Wat moet het een ontzettende opluchting zijn dat deze dag erop zit. Maar Luan, wat ben jij een ontzettende kanjer zeg, wat heb je het goed gedaan. Wat heerlijk dat papa en mama er waren toen jij je oogjes open deed. Want wat had je mama hard nodig vandaag. Ik hoop dat de pijn meevalt, dat je lekker kan slapen vannacht en dat jullie hele gezellige dagen zullen hebben in Nunspeet.

Liefs Marjon

• 28 Maart 2013 - 22:50

Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:

Hoi lieve kleine dappere vent,

Wat ben jij een kanjer geweest zeg vandaag! Wat zal er allemaal door je koppie gegaan zijn...en die van je mama, nou daarvan heb ik wel een idee...heb echt met je meegevoeld vandaag Daan!
    Mama en Papa en je grote broer waren er gelukkig voor jou, want die had je echt heel hard nodig op zo'n dag als vandaag. Fijn, dat de tandarts heel veel heeft kunnen doen in je mondje, zodat je er ook in een keer vanaf bent. Nu ervoor zorgen, dat alles snel weer heelt en went, want het zal best raar voelen zo! Met zijn viertjes even heerlijk ertussenuit in opa en oma's huisje, dan hebben jullie lekker alle tijd voor elkaar. Dan hoop ik, dat de Paashaas toch ook even bij jullie langskomt daar en dat je ook wat paaseitjes kunt snoepen en daarna je tandjes weer een beetje kunt poetsen natuurlijk!
    Nou kanjer, zet hem op en wij vinden je echt een supertopper!! Fijn Paasweekend!!

xxx Bianca

• 28 Maart 2013 - 23:28

Familie Slofstra:

Lieve Luan,dappere vent,

Wat heerlijk dat het goed met je gaat ,en je alweer patatjes en frikandel kan eten.
    Oma heeft vanmorgen heel veel aan je gedacht ,ze hadt er buikpijn van en die is nu gelukkig helemaal over. Je bent nu echt een Koningskind met die vier kronen in je mond. Als je weer bij ons bent wil ik ze graag zien als jij dit natuurlijk goed vindt.
    En nu heerlijk spelen en genieten,misschien ga je wel samen met Timo paaseieren zoeken.

Veel plezier dikke knuf Opa Oma.

• 28 Maart 2013 - 23:38

Familie Slofstra:

O Luan, Oma heeft net de mooie lieve foto's gezien van jou mondje. Eerst zag Oma vier tandjes en ineens waren het er maar twee. En over een poosje zien we weer nieuwe tandjes komen .Het lijkt wel of je kan toveren Luan.

Doei doei Oma gaat nu lekker slapen.

• 29 Maart 2013 - 07:37

Vermist:

Joepie het is achter de rug..... Lieve Luan je zult nog wel een beetje pijn hebben de komende dagen, maar samen met Papa, Mama en Timo zal dat helemaal goed komen in de bossen van Nunspeet. Heel veel plezier.
    Liefs Bert, Maja, Anouk, Rick en Manon x

• 29 Maart 2013 - 14:22

Beulah:

Een pittige dag voor Luan maar ook een hele pittige dag voor jullie.
    Wat een indrukken en belevenissen toch weer.
    Heerlijk dat het achter de rug is, met een mooi resultaat.
    Nu lekker ontspannen en genieten. Ik hoop dat de napijn zal meevallen.

XX Beulah

• 29 Maart 2013 - 23:49

Klasien Schuuring:

Fijn, dat alles nu achter de rug is! Nu lekker Pasen vieren en de eitjes zoeken, die de Paashaas verstopt heeft . Veel plezier in Nunspeet en tot ziens in Stroe. We zijn nieuwsgierig, Luan, om kennis met je te maken ! Groetjes van Piet en Klasien