Op de foto - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Op de foto - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Op de foto

Blijf op de hoogte en volg Familie

23 Mei 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vannacht heb je heerlijk geslapen en doordat ik aan het rommelen was op je kamer werd je wakker en stapte je zelf je bed uit. Nog wat slaapdronken liep je naar de badkamer en daar kon ik je uitkleden. Je stapte onder de douche en genoot van de warme stralen. Heerlijk om te zien elke ochtend hoe je oogjes dan langzaam aan opengaan en weer dicht en weer open. Toen Timo je wat vroeg, hadden jullie een diepzinnig gesprek met elkaar. Mama kon het niet echt volgen omdat ze ook in en uit liep in de badkamer. Nadat ik je afgedroogd had en aangekleed met de mooiste kleren die mama kon vinden in de kast toog je af naar beneden. Daar heb je samen met Timo ontbeten. Ja, echt saampjes want papa was al op weg naar Apeldoorn en mama moest nog douchen.

Toen mama beneden kwam, hadden jullie je bordje allebei al helemaal leeg. Een groot applaus en compliment volgde natuurlijk. Jij kletste honderduit tegen mama en gunde mama amper de tijd om haar eigen ontbijt op te eten. Wat een verschil toch altijd met de eerste start in de ochtend als je nog half slapend bent.

Eenmaal op school heb ik je de ruimte laten zien waar vandaag de schoolfoto’s genomen zouden worden. Ja schoolfoto’s!! Wat een mijlpijl voor onze Timo; eindelijk kon hij ook met zijn broertje op de foto!! Hij heeft hier lang op moeten wachten maar gelukkig hebben we nog drie jaar lang beide mannen via school op de foto! De fotograaf was er ook dus die heb ik je ook nog even aangewezen. Ik ben benieuwd hoe is gegaan! Toen ik je foto’s in je map ging plakken voor de volgorde van de activiteiten vandaag in dek las vroeg je om de foto ‘foto maken’, maar ja die had mama niet! Je wilde dit wel even zelf checken door de map door te bladeren maar inderdaad moest je de conclusie trekken dat deze er niet in zat.

Je nieuwe ritueel is dat net voordat de juf gaat zingen je nog even snel een boek pakt en vraagt om voor te lezen. Meestal heeft mama net 1 zin gelezen en dan begint de juf te zingen en moeten we afscheid nemen. Zo ook vandaag weer. Na drie heerlijke zoenen en een dikke knuf heb ik je achter gelaten. Zwaaien heb je helaas geen tijd voor. Mama moest nog even wat dingen pakken in de lerarenkamer en toen ze wegging zag ze dat je met de klas op de foto ging. Natuurlijk heb ik nog even om een hoekje gekeken!! Ik ben zo benieuwd hoe de foto’s zijn van de klas, mijn mannen alleen maar vooral mijn twee kanjers samen!!! Wat een mijlpijl weer voor ons allen!!! Als ik ze binnen heb zal ik jullie mee laten genieten van de resultaten! Dus nog even geduld……..

Uit school kreeg ik een blij en vrolijk manneke die mij in mijn armen vloog en mij een dikke knuf had. Mama las later thuis dat je de Eiffeltoren gemaakt had op school en natuurlijk dat er foto’s genomen waren. De rest van de dag was goed verlopen; zo ook bij de overblijf. Ondanks de drukte had je lekker gegeten. Altijd weer fijn om te lezen. Thuis heb je na wat drinken en een banaan heerlijk met je duplo zitten spelen. Je had een mooi huis voor mama gebouwd: “mama’s huis!” Het zag er heel mooi uit en hij staat nu op een mooi plekje!

Timo at vroeg omdat hij naar de training korfbal ging en jij at gezellig mee. Met z’n drieën reden we na het korfbalveld en we besloten om te blijven kijken. Jij vermaakte je met een voetbal en met het kijken naar de training. Heel leuk om jouw commentaar te horen bij het mikken van de bal in de korf. Als hij er naast ging zei je; “ahh jammer!” en als de bal in de korf ging zei je; “Yes, goe so Timo!” en je oogjes glunderde daar vrolijk bij.

Eenmaal weer thuis had je een lastig momentje. We zouden namelijk eerst pyjama aan doen en daarna nog wat eten. Een volgorde anders dan anders en dat vond je lastig. Je bleef maar roepen dat je soep wilde eten en mama bleef herhalen wat de stapjes waren; “eerst pyjama aan, dan eten en dan slapen!”. Op een gegeven moment liep je naar de bank en ging daar liggen. Toen ik je optilde leek het er even op dat je een boze bui ging krijgen. Maar mama heeft je rechtop op haar schoot gezet en nogmaals de stapjes herhaald en herhaald. Uiteindelijk viel het kwartje maar zat het je nog niet lekker toen we boven waren. Je gezichtje stond op onweer en huilen en je wist niet goed wat je nou ging doen. Eerst huilde je even daarna keek je boos en daarna fluisterde je weer wat. Mama bleef de stapjes herhalen en kleedde je ondertussen uit en deed je pyjama aan. Uiteindelijk heeft ze je maar de kieteldoos gegeven omdat je zelf geen keuze kon maken en dat doorbrak de situatie. Vrolijk liep je naar beneden en je genoot van het lekkere eten.

De maïskolf vond je nu wat minder dan de vorige keer. Het deed zeer aan je tandjes zei je, maar ik had het idee dat je hem te zwaar vond om op te tillen. Even leek dat zo te zijn maar uiteindelijk gaf je toch aan niet meer te willen. Ach ja ook prima. Als toetje nam je soep met ballen en daarna was het echt tijd om te gaan slapen. Eenmaal in je bedje viel je al snel in slaap dromend van……………

• 23 Mei 2013 - 20:44

Marjon:

Ben ook erg benieuwd naar de foto's.
    Nog 1 nachtje slapen en dan gaan jullie weer heerlijk een weekendje naar de camping. Wat een lekker vooruitzicht.

Liefs Marjon

• 23 Mei 2013 - 20:52

Vermist:

Een Foto

Een foto zet de tijd voor even stil,
    op een stukje glanzend papier.
    Even een flits die je ogen verblindt,
    en dan in de kamer zetten voor de sier.

Een foto begrijpt iedereen,
    het is een teken in alle talen.
    Een foto helpt je erbij,
    om al je herinneringen weer even naar boven te kunnen halen.

Een schoolfoto van Timo en Luan samen,
    zo speciaal ...
    Dat zal een ieder kunnen beamen.

Veel liefs uit huize Vermist x

Ps. Waar blijft mijn foto ???

• 23 Mei 2013 - 21:57

Igor, Marlou, MaJin En Jibin:

Net als menig ander ben ik ook erg benieuwd naar de foto van de twee broers samen.
    Zo iets kleins, maar toch zo bijzonder.

Lieve groetjes,
    Marlou

• 24 Mei 2013 - 23:04

Pat, Bianca, Dion, Cas En Mats:

Ha die Timo,

Wat gaaf he, eindelijk kun jij ook samen met je broer op de foto! Het zal vast een heel mooie foto zijn geworden van jullie saampjes!!
    Papa en Mama kunnen straks trots op hun mooie jongens zijn, als jullie in een mooi lijstje op de haard staan! Niet meer in je eentje, maar echt samen met je lieve broertje! Cool hoor!

Heey Luan,

Dat is leuk zeg, samen met je grote broer op de foto! Hij zal vast prachtig zijn geworden!
    Dat kan bijna niet anders, met jouw grote glimlach! Wat zullen jullie samen leuk staan in een lijstje op de open haard!

Ik ben erg benieuwd hoor...

Doei kanjers,
    liefs Bianca